Graupner Alpha 110

Tri, Quadro, Hexa, Octo, "Droonid" jne
Post Reply
User avatar
tikka
Posts: 902
Joined: Wed Jan 31, 2007 13:33
Location: Rakvere

Graupner Alpha 110

Post by tikka »

Otsisin omale FPV quadi, mis saaks paremini väljas hakkama kui Tiny Whoopi sarnased masinad, aga oleks piisavalt väike olukordadeks, kus ei taha ühel või teisel põhjusel (peamiselt ohutus) suuremat rallikat lennutada. Valik langes Alpha 110 kasuks, sest see põhineb GR-18 lennukontrolleril ehk ühildub lihtsalt Graupneri saatjaga ning võimaldab läbi saatja PIDide seadistamist ja telemeetriat. Esimesed hõljutamised tegin korteris, aga nii väikeses ruumis oli minu jaoks suht ebamugav seda lennutada. Vales kohas maandumisel jõudis juba paari dokumenti "hammustada".

Videoklippe mõnedest lendudest ja ka crashidest:
https://www.youtube.com/watch?v=93t2eGv4h3o

Ei tea miks DVR vahel mustvalgelt salvestas, panin vist valel ajal käima. Kokkupõrked kõva jäätunud maapinnaga murdsid ühe käpa kaks korda puru, aga siiani on plastiku CA liim (see mis on müügil koos aktivaator markeriga) aidanud. Ühtegi proppi ega muud pole veel ära lõhkunud.
User avatar
tikka
Posts: 902
Joined: Wed Jan 31, 2007 13:33
Location: Rakvere

Post by tikka »

Sain inspiratsiooni Flite Testi "fly as hard as you can" klippidest ja otsustasin midagi sarnast proovida. Tarkvara uuendasin Q05 peale ja sättisin natuke PIDe, aga ei ole päris nii nagu tahaks. Arvan, et masin suudab rohkemat, aga mina andsin enda 100% ja veel natuke. :)

Kaamera kinnituse asendasin komplektis olnud 9 kraadise vastu välja, aga kaamera tundus vähe logisevat. Seepärast panin kahepoolse UHU fix liimpadja raami ja kaamera vahele. Video teine pool näitab lendu ilma liimpadjata. Tundub, et DVRi salvestuses on mõned kaadrid kaduma läinud.

https://www.youtube.com/watch?v=cjnUDbcvA10

Liimpadi
Image

Natuke CA liimi vaja.
Image
User avatar
tikka
Posts: 902
Joined: Wed Jan 31, 2007 13:33
Location: Rakvere

Post by tikka »

Mõningaid klippe edasistest seiklustest:

https://www.youtube.com/watch?v=idjOmhpPShI

Punaste propelleritega kaadrid on uue raamiga. Vanal raamil tekkis tagumise käpa juures nõrk koht ja iga kõvema crashiga läks sealt puru. Eelmistel propelleritel olid täkked peal, seega vahetasin need ka välja.
Post Reply