el paat

Arutelu kõikvõimalikest veesõidukites - paadid, kiirkaatrid, allveelaevad, jahid, purjekad, jet-skid jms
Post Reply
User avatar
armin
Posts: 30
Joined: Thu Aug 09, 2007 20:46
Location: tallinn

el paat

Post by armin »

tahan ehitada ühte el paati .see oleks mu esimene paat elus üldse. aga mida mul selleks vaja läheb ma saan aru et paadi kere , siis pult ja vastuvõtja ja mootor ja servo aga mis veel vaja on peale aku, sest mina eriti ei tea nendest asjadest.ja siis oleks mul vaja kedagi kes aitaks mind need juhtmed ühendada ja üldse aidata võin maksta selle eest.
Sõida ja ära mölise!!!
User avatar
mart63
Posts: 2508
Joined: Mon Jul 24, 2006 16:44
Location: Tallinn,Mustamäe

Post by mart63 »

Äkki oleks mõtekas minna kullo laevamudelismi ringi? sealt saaksid kindlasti häid näpunäiteid, et omale parem paat ehitada.
User avatar
armin
Posts: 30
Joined: Thu Aug 09, 2007 20:46
Location: tallinn

Post by armin »

tahaks ikka ise oma kodus teha aga eiriti ei oska sellepärast ma otsingi kedagi kes aitaks ja ma maksan talle selle eest:P
Sõida ja ära mölise!!!
User avatar
lauri
Administrator
Posts: 3057
Joined: Wed Jul 20, 2005 23:13
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Post by lauri »

Seetõttu sulle soovitatigi mudelismiklubi poole pöörduda...
Lauri Laidna - www.pistik.com
User avatar
ak
Posts: 552
Joined: Fri Jul 20, 2007 17:16
Location: Tallinn
Contact:

Post by ak »

Hei,

see on see teema, et abi antakse, aga et sellest kasu oleks, siis tuleb abi ka vastu võtta. Sulle pakuti oma soovi rahuldamiseks parim võimalus, mis on mudelismiring. Saad raha maksta, saad õpetust ja saad ise nullist paati ehitada. Ring on niikuinii korra või paar nädalas, muu aja võid kodus nokitseda ja kui küsimused tekivad, siis ringist saad vastused ja ka abi.

Kui soovid ainult kodus teha, siis soovitaks alustada teisest otsast, ehk lahti võtmisest. Raha kulutad siis valmis töötava paadi ostu peale, ise aga võid ta ehitust uurida ja kui asi selgem, siis võib-olla upgrade'd mõne komponendi.

Andrus
daapn
Posts: 300
Joined: Mon May 28, 2007 12:48

Post by daapn »

Lihtsalt idee, et kui oskusi omamata tahad kodus ehitada...

Tükk penoplasti ja nühid mingi kere valmis. Siis lammutad Jukust ostetud 100 kroonise raadio teel juhitava auto laiali. (Seal on mingid sellised mudelid, kus pööramine on lahendatud samasuguse odava elektrimootoriga, nagu tagasilla keerutamine). Mingi nõksu pead leiutama, et mootoreid märjaks ei kastaks, aga kruvid/vindid/propid ikkagi vette saaks. Puldil jääb küll siis kangidega majandamine aga see selleks.

Mul just nõksa aega tagasi jäi see elektroonika osa pihku kuskil sahtlis. Ma ei mäleta, kas saatja ka oli, aga vastuvõtja koos mootoritega oli kindlasti olemas.

Kui keegi endale ei soovi, siis ehitan ise paadi sellest.

Aga tõsine soovitus on jah mudelismiklubiga rääkida, kui asjalikku laeva tahad saada.

daapn
Post Reply