Kuidas nimetatakse eesti-inglise-saksa keeles jullat, millega propeller BL-mootori pöörleva korpuse külge kinnitatakse ja kust (interneti)poest neid leida võiks?
Olen neid kunagi, siis kui vaja polnud, mingis poes eri mõõtmetega näinud, aga nüüd ei suuda enam leida.
Propeller BL-mootori pöörleva korpuse külge
Collet, propeller adapter, propeller mount...
Mis võlli diameetrile soovid seda?
Mis võlli diameetrile soovid seda?
Lauri Laidna - www.pistik.com
Nagu taipan, soovib AndresO kinnitada propi mootori välisrootorile?
Kui nii, siis ka mulle meeldib selline kinnitus enim, kuigi pole kunagi komplektis olevaid spets adaptereid kasutanud. Olen pressinud lihtsalt võlli teiselt poolt välja ja kasutanud tavalist propiadapterit, näit. nagu mart63 näitas.
Mõnedel mootoritel on võll ka kohe mõlemast otsast väljas.
Kui nii, siis ka mulle meeldib selline kinnitus enim, kuigi pole kunagi komplektis olevaid spets adaptereid kasutanud. Olen pressinud lihtsalt võlli teiselt poolt välja ja kasutanud tavalist propiadapterit, näit. nagu mart63 näitas.
Mõnedel mootoritel on võll ka kohe mõlemast otsast väljas.
Välja pressin puhtlihtviisil: vabastan võlli splintidest ja kontrakruvidest , tõmban rootori staatori otsast välja ja pressin võlli parajal määral välja. Tavaliselt vajalik jõud on kuni 200kg. Pressima peab väga tõpselt, korralikul alusel ja rangelt risti alusega. Ise olen kasutanud pressiks alates lauapuurpingist kuni hüdraulilise pressini, ka näit treipingis saaks rootorit pressimiseks korralikult fikseerida.
Üks piltidega jutt on siin - http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=564455