9.11 lendama...

Teavita toimuvatest võistlustest ja kokkusaamistest ning treeningutest.

Moderators: Marek, mart63

Post Reply
Trixt

9.11 lendama...

Post by Trixt »

On kaasamõtlejaid...stardipaigaks kas siis Piibe või ka Kollase... :shock:
----------------------------------------------------------
CAP 580
Super Tiger 90
MX 12
SMC 14
Kanalid: 72
Marek

Post by Marek »

See sihuke halb kuupäev lendamisesks aga kui lennutamine pühendada 1109 pilootidele siis on ju asja eest. Ilm on ka vist kuni päeva lõpuni mõnus. Ise küll õhku ei tõuse aga enne trenni tulen Hüürust kindlasti läbi.
Submarin

Post by Submarin »

Jälle hüüru :D ma kihutan piibele kui ilm lubab ;)
Futaba T8FG
TBS Discovery
GoPro 3 BE +

51980760
motokrosser

Post by motokrosser »

Kui keegi kollasele läheb tulen kah ehk.
cuprum

Post by cuprum »

motokrosser wrote:Kui keegi kollasele läheb tulen kah ehk.
Nu mina kavatsen praeglt töölt jalga laskma hakata - pisut läeb aega, aga miski 18 vast olen kollasel.
tola555

Post by tola555 »

ei läinud üldse nii hästi see lennupäev. Õhus hakkas lennuk kord ühe tiivapoolega läbi vajuma, kord teise poolega, siis jälle sabast. Õnnestus purustusteta maanduda(maandumine nägi välja nagu purjus vares ) :lol:
Cuprumi soovituse peale proovisin elekate tugevust - pehmed kuidagi aga kui kõvad nad siis ikka olema peavad... UBEC oli kah natuke soe, mitte kuum.
Peale seda ei õnnestunud 2 starti, üldse ei läinud sirgelt. Teise stardiga kukkus tiivaotsa peale ja otsast vaja vahetada 2 balsaplaati, tiiva otsa kumerused.
Kodus proovides olid elekad hoopis kõvema vastupanuga. Tundub, et http://unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/ ... oduct=4319 ei piisa 1.8M tiivaga Piperi 4 servo jaoks :roll:

On ikka õgardid servod :shock:
lauri
Administrator

Post by lauri »

Graupner/JR C577 standardservo spec ütleb:
No-load current approx. 5 mA
Current drain max. approx. 820 mA

4x820mA = 3280mA ja seda siis 4 servo maksimumkoormuse puhul kõige tavalisema standardservoga. Kui on võimsamad servod ja suur lennuk, siis kulu kindlasti suure. Samas 4 servot maksimumkoormusega rakendada ka keeruline... Aga suurte tüüride ja halvasti läbi mõeldud lingipikkuste puhul on võimalik servod üle koormata küll. Tuleks teha maa peal mõõtmine - servodele koormus külge ja vaadata, mis nägu UBEC on, võimalusel ka voolumõõtja vahele. Muuda servo ja tüüride linke nii, et kasutaksid ära võimalikult suure ulatuse servo käigust ja saaksid servo peal lingi panna võimalikult pöördepunkti lähedale!

Graupner/JR C677 spec ütleb:
No-load current approx. 6 mA
Current drain max. approx. 1,1 A

... mis teeb juba 4.4A
Lauri Laidna - www.pistik.com
vana

Post by vana »

tola555´le ütlen kindalt, et polnud servo viga. 3A voolu ja väga aeglane lend
tola555

Post by tola555 »

vana wrote:tola555´le ütlen kindalt, et polnud servo viga. 3A voolu ja väga aeglane lend
Startide ajal ei saanud aeglane lend olla veaks. Teine kord (kui tiivaots läks) startisin oluliselt suurema kiirusega kui tavaliselt, gaas oli ikka korralikult peal.
Proovin panna elekatele eraldi BEC'i.
tarts

Post by tarts »

tola555 wrote: Tundub, et http://unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/ ... oduct=4319 ei piisa 1.8M tiivaga Piperi 4 servo jaoks :roll:

On ikka õgardid servod :shock:
Mul on sama bec YAKil peal, kokku on 5 tugevat servot, neist 3 digid(3x4,3kg ja 2x 3,5 kg) Beci pärast pole siiani probleeme olnud.
Post Reply