eDrawings ehk kuida dxf- joonist kasutada

Uued ja juba vastuse leidnud küsimused algajatele
Post Reply
mg3a1@hot.ee

eDrawings ehk kuida dxf- joonist kasutada

Post by mg3a1@hot.ee »

Meeletu kirg ehitada endale vesilennuk. Leidsin ka joonise. Dxf formaadis ja eDraw-iga saan ka seda joonist lugeda. Aga edasi...??? Kuidas seda printida nii et detailid oleks paberil õige suurusega; saaks joonist sablonina kasutada?

Ähk keegi kirjeldab kuidas see protsess joonisest realse lennukini kulgema peaks?

Aitäh!
tulnuk

Post by tulnuk »

Märksõnaks on tile printing, asjalikku ja mugavat lahendust tasuta ei saa, olen ise üpris palju sellega mässanud.
Üks mõtekamaid tooteid on rcgroupsis liikuv Rasta Print(umbes 20$ vist) ja Itaalia mudelisti arendatav Isiplot (täisversioon on 10 eurot).
Saab ka windowsi paintiga printida, aga seal on skaalat üpris keeruline täpselt paika saada.
Ropka

Post by Ropka »

ma mässasin ka isiplotiga, et õigesse mõõtu saada, tuli vaid seda suurendusprotsenti timmida ja meelde jätta

kui ütled mis mudeli nimi on, ma võin vaadata kas seda ka PDF kujul on
kogun vanu vene lennukimootoreid
mg3a1@hot.ee

Post by mg3a1@hot.ee »

Üks lennuk on "Sea Master 40.dxf" ja teine on päris imelik fail "Drake2.tif" (image)?!

Kust ma ned sain, ei mäleta. Ma tõmbasin need suve algul.
Ropka

Post by Ropka »

njah, sellenimelisi ei ole
kogun vanu vene lennukimootoreid
mg3a1@hot.ee

Post by mg3a1@hot.ee »

Aga äkki on mõne teise vesilennuki plaan pdf formaadis pakkuda. Paat kerega ikka, plaanid kus rattad on ujukitega asendatud ei huvita. Muidugi kui on täpne ujuki joonis; tegemise õpetus siis oleks väga tänulik- paneks oma cesnale rataste asemele. Ja äkki oskab keegi kirjeldada, milline näeb välja suusk lumele maandumiseks?
Nullpointer

Post by Nullpointer »

Bookmark-is sellised asjad
http://www.rclineforum.de/forum/thread. ... adid=45596
http://www.rclineforum.de/forum/thread. ... adid=89108
kui õigesti mäletan, siis youtube-ist jäid videod silma st. olid täitsa toredad lennuvõimelised asjad.
mg3a1@hot.ee

Post by mg3a1@hot.ee »

Paluksin abi. seoses arvuti vahetusega mu lennuki joonised kadunud ja enam ei suuda ühtegi lennuki joonist leida. Üks kaks poolpidust ja udust joonise pilti olen leidnud kuid nende järgi ikka ei ehita. Minu otsimine seisneb selles,et gooogelisse sisestan ostsisõna rc seaplane ja leidnud olen igast lennukeid aga ei ühtegi ühemootoriga lennuki joonist. Paljud küsivad raha.
Rixy

Post by Rixy »

mart63

Post by mart63 »

www.profili2.com vasakult ribalt "plans and drawings" vms
mg3a1@hot.ee

Post by mg3a1@hot.ee »

Igatahes... läheb ehitamiseks, kevadel -hiljemalt jaanipäval- tahaks proovilendu teha ja siis aastal 2009 võin juba lahkelt kogemusi ja tarkusi jagada.

Lennukiks igatahes SeaMaster

Suured tänud!
Post Reply