Täiesti puhas leht ehk kuidas alustada lendamist :)

Uued ja juba vastuse leidnud küsimused algajatele
musu

Post by musu »

Te kutid olete vist kõik ilma peredeta siin, et igale poole nii vabalt jõuate :D

3-ndal naudin ma vabadust, kuna saan ehk nooremast poisist ka mingiks ajaks "lahti".
10-ndal on mul 2 poissi kodus ja hilisõhtul saabub mees (mine tea, äkki on lennuk kotis :P ).
13-s on tglt isegi mõeldav, iseasi palju seal siis ringi vaadata saab, kuna väikemehed oleks kaasas.
16 juuli on mehel klassi kokkutulek, siis on lapsed ära ja lastakse rihm lõdvaks natuke :P

Ma pean ikka tasa ja targu alustama, poisid. Kõigepealt ikka selle s(t)imulaatori :twisted: muretsema ja siis edasi vaatama.

Aga mulle meeldib siin. Te olete nii abivalmid kõik, see on nii armas :)
cuprum

Post by cuprum »

Ei tea küll Sinu pereasju, aga IMHO pole vähemalt algseks "korra vaatamas käimiseks" küll vaja perest/lastest "lahti saada". Nemad lihtsalt kaasa! Usun, et ka kõikse püsimatum poisipõnn suudab vähemalt pool tundi uudistada, ilma et 100% tähelepanu endale tahaks.
Kui asi juba tõsisem, ning endal lennumasin vaja pikalt õhus hoida, siis võibolla jah läheb pisikestel pikapeale igavaks. A sinnani vist veel pisut aega. Samas on elu näidanud, et pisikesi on täiesti võimalik kaasa võtta, kui neile miski tegevus (tõukeratas, lihtne mängulennuk...) kaasa võtta. Kuna teie kavatsesite kahekesi, siis teil selle võrra vast saab veelgi lihtsam olema, et kes parajasti maapeal, see ka minilendureid lõbustab.
musu

Post by musu »

Muig. Sul vist tõesti lapsi pole :D Meie pisem poiss on selline, et kui teda miski ei huvita, siis teda miski ei huvita - lennaku või miljon lennukit. Kui tema tahab minna, siis tema läheb :D Aga see pole tõesti asi, mille üle siin arutleda. Ma ikkagi tuleks üksi või kaksi, on endal kergem või kui Sa oled nõus meie poisse valvama, siis minugipärast :lol:
prosper

Post by prosper »

Ok lapsed lasteks ja eks neist ka ükskord lendurid saa. Tegelikult on see paljude laste soov(ja mitte ainult laste vaid ka täiskasvanute soov) lendavat mudelit kuidagi vägivaldselt alla tuua.Kes räägib õhupüssist ja kes kividest ja isegi kahureid on pakutud selle pisikese lennuki allatoomiseks. Mine nüüd võta kuidas nad selle peale tulevad?? :? Aga sellest ma ei tahtnud rääkida :? .Ma tahtsin Sulle siin osta-müüas Simulaatorit sokutada. Noh nagu kosjamoor või nii :) . Sul on kodus kindlasti raal mis seda simu ehk jooksutaks. Tead seal hinna taga oli isegi küsimärk . See ehk tähendab seda et kaubelda ka saab veel :) ja kui silma teed sulab hind nagu kevadine lumi. :)
musu

Post by musu »

Irw :D Ma peab kõige pealt mehe käest uurima, kas mu Mac on üldse aldis seda simu vastu võtma.
Kas 2 silma tohib teha? :wink: :wink:
prosper

Post by prosper »

Küsi jah mehe käest sest mehed on ikka väga targad. :) Haha ja peab küsima ka selle mehe käest kes seda simu müüb ,et kas kahest ilusast sinisilmast tulistades see hind ka alla kukub. Kes ei proovi ei saa kunagi teada( vanemad inimesed on nii kord öelnud ).
Ja ära vaid pahaks pane et Su uuele hobile tuult tahan teha. :) Egas siin kõik on ju väga abivalmid nagu ämmaemandad uue sünni juures. Tore kui perre sünnib uus laps :) .
Meil siin Hiiumaal ju käib samamoodi aga vahe vaid selles et me ISE kõik siin oleme lapsi juurde teinud. Viimane sünnib varsti kahe - kolme nädala päerast.Ja siis järgmine juba sügisel.Oot las ma loen üle. Kolme aasta jooksul on sündinud mudelistide perre 11 last. Vaat nii on meil lood. :)
Oi oi vabandan teema välise loba pärast.
lauri
Administrator

Post by lauri »

Minuteada Mac OS X jaoks simusid tehtd polegi. Tõenäoliselt on sul vaja seal Mac'is Windows käima tõmmata. Kes IT-ga veidikenegi kursis, saab sellega kergelt hakkama. Ja siis toimib...
Lauri Laidna - www.pistik.com
musu

Post by musu »

lauri, sellega saab härra kohe kindlasti hakkama, sest ülla-ülla - üdini arvutitemaailma mees mul kodus :)

prosper, siniste silmadega on natuke "tuuga". Pole teisi kuskilt võtta :?
musu

Post by musu »

Pidada olema porr. PC on parem variant, 1 hallitab trepi all. Monitori on vaja.
andi

Post by andi »

lauri wrote:Minuteada Mac OS X jaoks simusid tehtd polegi. Tõenäoliselt on sul vaja seal Mac'is Windows käima tõmmata. Kes IT-ga veidikenegi kursis, saab sellega kergelt hakkama. Ja siis toimib...
Jah, Maci kasutajana jagan muret. Mul on simu siiani kasutuseta, kuna ei õnnestunud sobivat Windowsi leida, mille mu Mac kenasti vastu võtaks. uut op. süsteemi ei hakka ka simu pärast ostma.
Tehn andmed siis: Mac OS X Leopard ja "söödav" Windows oleks XP SP2 või uuem ja Vista.
Raadiod: 35MHz kanal 61 ja 63
2,4GHz DSM2/DSMX
[J]

Post by [J] »

Ega igasugu logerid, ESC-de softid ja 1000 muud tarkvara ja tehnikainimesele vajalikku seadet samuti Macil üldjuhul elumärke ei saa ilmuta. Isegi kaasaegsete kaugjuhtimise saatjate tarkvara on uuendatav jne. Kõik see jääks tegemata ja seetõttu tehnikainimestele kuluks üks normaalne arvuti ära küll.
musu

Post by musu »

Muig selle viimase lause peale. Minu mees näiteks muud masinat enam ei tunnistagi. Enamus töökaaslastest mu meelest samuti õuna usku :)

Ma tglt mõtlesin hoopis, et ostan mingi vidina valmis endale, eks siis paistab. Praegu on lastevaba aeg, ehk leian tee kuskile hobipoodi vms huvitavasse kohta, kus asjatundja mulle räägib ja näitab. Siin mulisemine ausalt öeldes targemaks ei tee :D
[J]

Post by [J] »

Enamus töökaaslastest mu meelest samuti õuna usku
Ei mul pole õuna vastu miskit. Lihtsalt iga töö jaoks selline riist, mis töö ära teha suudab. "Õunakestega" pole arvestatud selliste tööde jaoks siiani, seepärast nad ei oskagi.
musu

Post by musu »

Mh, eks mudelism ole ka 1 hobi paljudest teistest :) Iga hobi arvutit näe ei nõua.
MihkelP

Post by MihkelP »

musu wrote: .... ehk leian tee kuskile hobipoodi vms huvitavasse kohta, kus asjatundja mulle räägib ja näitab. Siin mulisemine ausalt öeldes targemaks ei tee :D
Paljud asjatundjad on sel laupäeval ja pühapäeval Kollasel. Kui võimalust ja aega on kohale tulla, siis seal saab targemaks kindlasti :wink:
Outrage 550 CF PRO
Micro-Quad KK2.0 LCD
Futaba T10CHG 2.4G
PhoenixRC, Hubsan X4
http://www.facebook.com/kopteriklubi
musu

Post by musu »

Valisin Kollase asemel hoopis Veskimetsa ja käisin südamelähedasemat "asja" vaatamas.
AGA Roccas on ju hobipood ;) Ja seal üliabivalmis noormees kummutas mu üle igasugu infoga lennukitest. Eh, ja soovitas ka tema Gliderit :)
See oli üüratult suur lennuk mu meelest ja päris kobeda hinnaga :P Kas just silmade eest, aga alla saaks ka, kuid ikkagi 4K. Karm! Aga meeldima hakkas. Ja that's the point!
Ervin2

Post by Ervin2 »

Kullo pood on ka täiesti arveststav koht ja mudelitest ehk - Robbe ASW 15,väga kõva ja väga hea algaja mudel,sellega on tegusi tehtud,nii et küll kohe.
Fotol olev tütarlaps sel päeval sai auhinnalise koha ja edestas nii mõnigaidki vanu tegijaid.

Image

Image

Image
Harjumaa-Tallinn-Harjumaa
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M
DISCUS CS 2,6M
PROXIMA II 2,8M
CONDOR 2,5M
VOLARE 230
ELIPSOID EVO 280
Hot Pepper 3D
Durafly™ HyperBipe 900mm EPO
musu

Post by musu »

Tubli tüdruk!!
Kas pildil on see palju kiidetud easy glider? Sarnast mudelit kiitis hobipoe müüja ka. Alguses tundub kuidagi loogiline alustada isendist, millel puuduvad rattad.

edit: sain juba vastuse. sesama Robbe ikka. hästi sarnane. Ja hobimaailmas oli tglt hoopis sky glider :)
aretaja

Post by aretaja »

Usu mind, need rattad ainult raskendavad maandumist. Glider tüüpi lennukitel üldjuhul telikut ei ole ka.
musu

Post by musu »

Kas glider visatakse käest õhku? Või kuidas ta alustab oma lendu? Maast ei saa ju :D - ütleb mu olematu loogika.
Esimesel pildil noormees justkui teeks sellise liigutuse käega.
kyylik

Post by kyylik »

ma usun et kõige lihtsama peno lennukiga(aind plaat)lendama õppimine olex ka lahe(valutu lõhkuda jne)..ehitamine ei vaja mingeid teadmisi:D ma avastasin simu alles siis kui lennukiga vigurite tegemise isu tekkis
cuprum

Post by cuprum »

musu wrote:Kas glider visatakse käest õhku?
Yep, nii ta stardib, ning maandutakse siis lomulikult sileda kõhu peale.
Mis tollesse viskamisse puutub, siis esimesed katsed võivad pisut äparduda - a sellest pole hullu ;) Nipp on selles, et lennukit pole vaja püüda iga hinna eest kõrgemale visata. Oluline on viskel saavutada lennusuund ja kiirus. Samuti on oluline vaadata, et viskejõud läheks piki lennuki normaalset lennusihti. A nagu ma juba ütlesin, selle saab paari viskega käppa.
Ervin2

Post by Ervin2 »

Kui mootor ja propeller on ilusati parlanksis ja piisavalt võimas,pole eriti visata vajagi,aitad ainult natuke,tõmbab ise minema.
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M
DISCUS CS 2,6M
PROXIMA II 2,8M
CONDOR 2,5M
VOLARE 230
ELIPSOID EVO 280
Hot Pepper 3D
[J]

Post by [J] »

Head mehed lisaks peoststardile ka maanduvad peopesale ja lennuk käib koos videokaameraga turismireisil kaasas.
http://www.vimeo.com/25366856
Nii on muidugi suur oht spiooni pähe mõne hullemat sorti riigi vangikongi sattuda.
Glider on muide eesti keeles plaaner.
musu

Post by musu »

Arvata on, et esimesed õhkutõusud äparduvad. Ma mõtlen, et keegi teine peaks ta tõesti õhku viskama, et siis ise püüaks lennutada. Mu käed ei saa viist kunagi nii kiiresti liikuma, et suudaks masina ise õhku visata ja siis kohe juhtima asuda :D

Jott, vot seda ma tean isegi :D Aga glider on ilusam nimi :P
kyylik

Post by kyylik »

nb! ära karda esimest viset,nagunii läheb untsu:D ja viska kõrgemas rohus,jääb lennuk ellu.aga muidu nagu polegi wiskamine jube ju.kui kõik paigas siis ei pea kiirustama isegi puldinäppimisega.
Ervin2

Post by Ervin2 »

Pole selle esimese viskega midagi hullu,jama on tavaliselt esimese maandumisega. Korralikult trimmis mootorplaanerit ei ole eriti vajagi juhtida selle paarikümne tõususekundi jooksul,ehk kergelt korrigeerida,et väga nina üles ei veaks ja ka hiljem õhus on vaja tema lendu lihtsalt kergelt suunat ja üritada otsida tõusvaid õhuvoole,rohkem sebimist on aga kindlasti maandumismanöövritega,seal on juba palju kergem puuse panna. Mitmelgi korral alguses ja mis seal salta ka praegu allatuult tulles ja siis vastutuult tagsi pöörates on mudel lihtsalt kiiruse kaotanud ja alla sadnud - seega kiirust kaotada ei ole soovitatav.
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M
DISCUS CS 2,6M
PROXIMA II 2,8M
CONDOR 2,5M
VOLARE 230
ELIPSOID EVO 280
Hot Pepper 3D
kyylik

Post by kyylik »

või kui keset põldu on üks üksik puu,,siis seda tuleb ka maandudes karta:D ma maandusin hiljuti piki puud,kuna olin ametis maandumisega jne jne..ning puud ei märganud:D muretsemiseks pole põhjust,puu ei teind sellest väljagi.
musu

Post by musu »

irw kyylik :lol:
andi

Post by andi »

musu wrote:Arvata on, et esimesed õhkutõusud äparduvad. Ma mõtlen, et keegi teine peaks ta tõesti õhku viskama, et siis ise püüaks lennutada.
----
Minu elu ainus "kollasel" käik oli selline, et publiku ees ei tulnud viskamine kuidagi välja, korduvalt lõppes nina maas. Siis hea abimees Cuprum viskas elegantselt ja mina keskendusin puldile. Jah, kui on hea viskemees võtta, siis on kindlasti algus kergem.

Samas neid imeviskeid ju mootorplaaneriga tegema ei pea, piisab, kui asend on parlanksis ja ninaots pisut ülespoole, kõik muu tuleb iseenesest.
Raadiod: 35MHz kanal 61 ja 63
2,4GHz DSM2/DSMX
Post Reply