Pühapäev sai tuhamäel veedetud.
Easystar lennus:
Minu jaoks üks mudellennunduse ägedamaid kogemusi. Mudeliks oli Alula Trek viskekas ja enne esimest starti oli paras närv sees, sest ma polnud enne mäeveerulendu teinud ja ei olnud päris kindel, kuidas maanduma tulla. Mudel käitus väga hästi ja lendamisega probleeme ei olnud. Vahepeal sai isegi termikas kõrgust koguda. Tuul oli mäe otsas üpris tugev ja seepärast oli minu jaoks isegi natuke üllatav, kui tugevat mõju termika avaldas. Võibolla oli see tänu suuremale kõrgusele, mäe kaldele, mäeveeru ja termika omavahelise kombineerumisele või erinevatele mõjudele kokku, igatahes ronis mudel mõnikord üles nagu liftiga. Üks vise sattus täpselt termikasse ja mudel vähendas natuke tõusunurka ning jätkas tõusu ja oli mõnede sekunditega juba suhteliselt kõrgel. Tasase maa peal pole Alulaga veel termikas õnnestunud kõrgust koguda.
Maandumine oli paras väljakutse. Eriti palju ruumi ei olnud ja tuul hakkas kohati mudelit üpris tugevasti loopima. Igasugused teraskonstruktsioonid ka natuke segasid. Oli paar kõvemat maandumist, aga mudel pidas ilusti vastu.
Põhjatuul polnud just ideaalne, sest tõstuki trossid tulevad samas suunas ülesmäge. Lennutamise ajal oli siiski võimalik nendest kõrgemale hoida. Idatuul oleks selles suhtes parem, et nõlv on pikem.
Veel pilte:
https://picasaweb.google.com/1048798391 ... edirect=1#