Helikamp 2007 Estonia bulletään 1.2 (redigeeritud)

Arutelu helikopteritest ja teistest "liikuva tiivaga" mudelitest

Moderator: Kristjan

ints

Helikamp 2007 Estonia bulletään 1.2 (redigeeritud)

Post by ints »

Tere,

praeguseks võib suhteliselt ;) kindlalt väita, et HeliCamp 2007 Estonia toimumiseks on vaid üks mõistlik aeg ja koht...

Seega, Helicamp toimub ka see aasta! Oleme vahetanud linna ja maakonna - seekord siis Viljandi lennuväljal! http://www.pilots.ee/platsid/viljandi.htm

Kuupäevad: 19...22 juuli 2007, kuid kohal võib minu pärast olla juba varem (endal on plaan minna juba teisipäev, loodetavasti see ka realiseerub).

- Piloodi lennutasu: 150 kr (platsi korrasoleku eest kohalikele)
- Ööbimine/telkimine platsil: 100 kr/inimene
- Ööbimine hotellis: 250/300 kr öö/inimene (suured majad www.mannimaja.ee , broneerige ise nädala jooksul märksõna "HeliCamp" kasutades - näiteks kontakt on Kersti Villers, 4354845, kersti (at) ... Kohti väga palju enam pole - kes ees see mees...)

Sellele lisandub võistlejate stardimaks 100 kr.

Paluks registreeruda siin või heli (at) heli-web.com listi vahendusel.

Regimiseks palun teada anda:
Jrk; nimi; piloot? ; FAI nr; saabumise nädalap.; lahkumise nädalapäev; majutus [hotell/telk/ise leian mingi koha/ei tea veel]

Registreerunute täisnimekiri on nüüdsest aadressil http://www.helicamp.eu#registered

Edasine info siin või helilistis. NB! Soovijatel tuleb hotell bronneerida OMAL KÄEL, mina Männimaja osas vahendajaks ei hakka...

Indrek
www.helicamp.eu

PS. Lisainfot koha kohta saab näiteks ka soome mudelpurilendurite lehelt http://www.scalegliders.org/tapahtumako ... osteet.php!
Ps2. http://www.mannimaja.ee/fotod/21.jpg <--- meie jaoks esialgselt kinni pandud maja, kus on 13 kohta. Kohad tuleks reserveerida lähipäevade jooksul, sest nõudlus pidi olema suur...

SAUN NELJAPÄEVAL?
=============
Neljapäeva õhtul (reede, laupäev kinni) võib teha ka sauna, 1500.- õhtu sisaldab nii sauna kui ka selle ees oleva konverentsiruumi renti kogu õhtuks. Tunnipõhine hinnakirjahind ei ole tavaliselt neil isegi mitte kasutusel, samas piisavalt väikese saunaliste koguse juures ilmselt kasutatav. Näiteks 100 kr nägu (kui meid on 15 huvilist) - kes on huvitatud? Kohapeal saab ka grillida jms., kui oma proviant kaasa rebida.

LÕUNAD PLATSIL?
============
Kas läheme kuhugi nälga leevendama või peaks mingi hunniku purgitoitu, vorstikesi ja gaasigrilli kaasa rebima? Või, millistel päevadel võiks platsil grillida saada? Tean selle järgi, kas pean lisagaasibaloone varuma...

F3A VÕISTLUSED/KAVA?
================
Pühapäeval on Lauriga kokku lepitud F3A võistluse finaal. Kuna kokku sõidetakse 3 ringi (ca 30min ring), on võimalik organiseerida kõik 3 ringi pyhapäeval ja kopterite võistlused laupäeval. Või siis osa F3A ringe (1 või 2x 30 min) teha laupäeval, pyhapäeval vaid finaal... Mida arvate, kumb oleks parem? Pühapäeva hommikuks jääb igal juhul ka kopterimeestele vähemalt 2h lennutusaega (esialgselt plaaniks 10:00..12:00 ?).

Kas kopterivõistlused surume kõik laupäevasesse päeva? Või reedeks? Ilmselt tuleb F3C võimelisi piloote Soomest, vähemalt FAI kava on seega plaanis. Kes sooviks Populari, Sporti, Eesti Hòljutuskava?

Esialgne kava võiks olla vast:
N - funfly kopteritele, kopterikliinik algajatele
R - kopterivõistlused ametlike kavade järgi vastavalt osalejate võimetele (st. 3D/Freestyle, FAI, Popular, sport, Eesti hõljutuskava)
L - "mängulised jõukatsumised", sh. kiirusvòistlus, kiirendusvõistlus, hõljutamine ringides, labavise... Õhtul otsiks mingi kõrtsi...?
P - 2h kopterite funflyd, seejärel F3A võistlus

Vajadusel või näiteks halva ilma korral reedel võib reedese kava siis "tagavaraplaanina" laupäevaks liigutada...

KOHTUNIKUD?
=========
Mina olen nõus F3C/Popular/Sport kohtunik olema, kuigi ma tahaks ise ka põristada. Võibolla teeme 3DX soovituse järgi: kõik piloodid (või osad nende hulgast) on ka kohtunikud konkurentidele, enda lendu muidugi hinnata ei saa... Kohtunikke oleks siis vaja iga lennu juurde 3..5 tk. Vabatahtlike on? Koolitust on vaja teha?

MÄNGUDE KORRALDAJAD?
=================
Kui me tahame teha kiirus ja või kiirendusvõistlust ja/või hõljutamist ringides, peab keegi olema kohtunik-organisaator. Näiteks pyloni postid oleks vaja kuidagi tekitada (maandumisrada kahjustamata!). Palun antagu endast teada, kes mille enda peale võtab ;)

Ilmselt on vaja kaasa võtta ka abivahendeid:
1. stopper?
2. mõõdulint!
3. labaviske jaoks laba
4. veel midagi? Stardijoone märkimiseks mingi ere lint?
5....

FAI litsentside taotlemine
================
Kas palune Lauril blanketid kaasa võtta? On keegi huvitatud?

Muud ideed
=======
Ideid on? Kasvõi õhtute sisustamise osas?

Terv,
I.[/url]
Last edited by ints on Sat Jul 07, 2007 0:11, edited 6 times in total.
Kristjan

Post by Kristjan »

Kuupäevad: 16...22 juuli 2007, kuid kohal võib minu pärast olla juba varem
See on 7 päeva.
Kas keegi läheb tõesti varem ja on näiteks 8+ päeva?

5 päeva võiks veel registreerujaid oodata, enne pole mõtet kava planeerima hakata 8)

K.
vallojoe

Post by vallojoe »

Ma olen suht kindel laupäeva osas, pühapäev vast ka, aga reede kohta ei tea veel, sõltub muudest asjaoludest.
Kas läpakat simuga on mõtet kaasa võtta?
ints

Post by ints »

Kristjan: esialgselt oli see "viikon 16..22 July To-Su".

Noh, yhesõnaga, kuna võib juhtuda, et paljud ei oska numbrit 6 õiget pidi käänata, siis ma parandasin selle nyyd igal pool korrektseks: 19..22. juuli.

Kokkuvõttes: AITÄHH ;-) Aga Lätti-Leedu tegi trykiveakurat hoopis imeliku vea - neljap. asemel sattus kolmap. kuupäev... Huhh, peab hakkama seda veel klaarima.

Vallo: ma arvan, et ikka on. Oleks hea, kui Sa juba neljap. õhtuks saaks tulla;) Vaba päev vms? ;)

All: Soomes käib praegu aktiivne kihutustöö. Vaatame, mis tulemusi annab...
lauri
Administrator

Post by lauri »

Panen juba siia siis kirja avalikult nähtavaks, mitte otse intsule. F3A Sport võistlus peaks kindlasti toimuma ÜHEL päeval, sest vastasel juhul peavad kohtunikud JA võistlejad kindlasti 2 päeva kohal olema ja see ei tule kõne alla kindlasti vähemalt 1-2 inimesel. Võistlus ühel päeval, iga tuuri lendab ära 45minutiga ja tuuride vahed võivad olla suuremad. Näiteks 1. tuur hommikul ja siis 2. ja 3. tuur hiljem peale kopterite lendu või kuidas iganes päevakavasse sobib. Aga kindlasti ÜHEL päeval. Õhku reserveerikski umbkaudu 3x60' (tegelikult kulub vähem) mis ei tohiks kopterimehi ära tappa :P
Lauri Laidna - www.pistik.com
Marek

Post by Marek »

Saan aru, et siis F3A mehed regavad ka siin:

Marek Tamme; F3A piloot; FAI0327; neljap.; pyhapäev; oma koht

Mul sel ajal puhkus ja kindlasti veedan sellisel mõnusal üritusel palju aega, kuigi omal kopterit pole, on vaadata seda asja väga huvitav, nii et soovitan teistelegi.

Ilusat ilma lootes,
[J]

FAI litsensi kood

Post by [J] »

Fai litsensi numbri saab oma raamatust, aga Eesti lühend FAI-s on EST.
Mina olen siis EST 0163. FAI-s on igatahes minu sellise litsensikoodiga alati rahule jäädud.

Täiendus:
USA mehed teevad nii Image
Last edited by [J] on Fri Jul 06, 2007 14:04, edited 2 times in total.
vallojoe

Post by vallojoe »

ints wrote:
Vallo: ma arvan, et ikka on. Oleks hea, kui Sa juba neljap. õhtuks saaks tulla;) Vaba päev vms? ;)
Iseenesest on see mul puhkuse esimene nädal, aga koduseid toimetusi on ka hulgi kogunenud, seoses viimasel ajal tihenenud öötööde tõttu. (Täna ka läksin kuueks, homme hommikul jälle kella neljaks. :P )
Ja teine asi see, et kui ma varem tulen, siis pean oma noorempiloodi kaasa võtma ;) Aga tema esimene eelistus on puruks ja võimalikult palju juppe laiali lendamas :P
Kõige kurvem, et täna sain oma t-rexi peaaegu lennukorda ja siis lasin mõned minutid soenduseks ilma labateta motoril ringi käia, et hammasrattad paremini sobituks - tulemuseks, et rihm eemaldas rihmaratta ülemise poole :evil:
ints

Post by ints »

Jajah. Kuigi, kui norida: EST on Eesti "national identification mark" ja litsentsi number on litsentsi number ;)

Mulle meeldib muide kirjaviis EST-0339

Samas, kas korrektne ei ole mitte null ära jätta? Tegemist peaks olema ikkagi eelkõige järjekorranumbriga!

I.
Last edited by ints on Fri Jul 06, 2007 0:47, edited 1 time in total.
ints

Post by ints »

lauri wrote:F3A Sport võistlus peaks kindlasti toimuma ÜHEL päeval
Ok, siis see on pühapäeval algusega mitte varem kui 12:00. Ok?

I.
ints

Post by ints »

Vallo, siin pole mingit kahtlust: noorempiloot kaasa ja neljapäevaks kohale... ;-)

Muide, mul ka puhkuse esimene nädal ja ma parem ei räägi, miks ma pole aasta algusest saati sisuliselt lennutusplatsile saanudki... Või olen, paar yksikut korda vaid...

Kui kellelgil on head vihjet, kust saab mulda, liiva ja killustikku - PM ;-)

I.
lauri
Administrator

Post by lauri »

ints wrote: Ok, siis see on pühapäeval algusega mitte varem kui 12:00. Ok?
Oleks super. Varuks iga vooru jaoks 60minutit (kulub vähem) ja voorude vahel võib ka muud aktsiooni olla. Aga ega see päevakava ei pea nii paigas olema. Eks siis F3A puhul registreerumine 10.00 - 11.00 ja võistluste algus nt. 12.00
ints

Post by ints »

Veebileht www.helicamp.eu sisaldab nyyd kokkuvõtlikku ja värskeimat informatsiooni!
[J]

Post by [J] »

Aga umbes sellise klepsu:

Image

paneks hea meelega lennuki peale, kui kunagi tekiks!
ints

Post by ints »

Jajah...;) Kunagi (2004 vist oligi?) sai seda kysitud, siis polnud huvilisi. Seega sai idee (ajutiselt) vaka alla.

Kui suur selline kleeps olla võiks? Kas eelistatum oleks 1 konkreetse suurusega kleeps või A4 täis sama kleepsu erineva suurusega variante?

Kas kleeps peaks olema värvitud (valgel?) põhjal või (ilmselt siiski) läbipaistval? Ma kardan, et kuju välja stantsimine on anyway liiga kallis...

I.
vallojoe

Post by vallojoe »

ideeliselt võiks siis ilma aastaarvuta teha, universaalsem.
[J]

Post by [J] »

Universaalsema mõte tuli mulle kah! Paks ei peaks olema, et kerele, tiivale jne väga kõrget ranti ei jääks. Läbipaistev oleks hea. Ehk mingi 50-100 mm pikkus ???
See helikopter on igatahes ilus!
Sellistele lisa, nagu Toomase lennuk täis on, ehk:
Image
vallojoe

Post by vallojoe »

Üks võiks selline olla, mis t-rexi peale mahuks.
ints

Post by ints »

Uus logo ongi ilma aastaarvuta... Mida on paar viimast aastat nänni peale pandud... Ainult ma pole viitsind sellest gif/jpg-d teha. Või Vallo, oli meil miskit?

Kui suur kleeps mahub T-Rexi peale ;-) ?
Kuno

Post by Kuno »

Võtaks ka osa:

Kuno Lepind; F3A piloot; EST0330; neljap.; pühapäev;ei tea veel.
lauri
Administrator

Post by lauri »

Lauri Laidna; kopter; EST0315; laupäev (reede?); pühapäev; ei tea veel
vallojoe

Post by vallojoe »

Panen siis ametlikult ennast kirja ;)
Vallo Jõeorg:kopter:ei:neljapäev-pühapäev Vähemalt praegustel andmetel. Noorempiloodi saadan vanaema juurde asumisele. Ohutuse mõttes.
vallojoe

Post by vallojoe »

Küsimus - kes kavatseb kohapeal ööbida? Tahaks lihtsalt teada, et kas jään üksi "plate peale" :)
AndrusT

Post by AndrusT »

Tulen laupäevaks. Kopter GrownIII, täiesti töökorras ja hõljutamise tasemel lendan. Ööbin kohapeal telgis, mille kaasa võtan.
ints

Post by ints »

No aga palun pane ennast ilusasti kirja ka ;-) Võid seda teha ka PM abil..

I.
lauri
Administrator

Post by lauri »

Minul plaan kolmapäevast-neljapäevast Lõuna-Eestis veidi seigelda, niiet ehk satun ka juba enne laupäeva HeliCampist läbi :)

Hetkel on ilmaennustus nädala teiseks pooleks üpris postiivne!
ints

Post by ints »

Tore,
mina hakkan varsti minema...

PS. Laupäevaks lubati ka ajakirjanikke... ;-)
tarts

Post by tarts »

palju juba registreerunuid on?
Plaanin ka tulla, aga veel ei tea kas on võimalik.
lauri
Administrator

Post by lauri »

Kodulehel vähemalt 15 nime kirjas, aga reaalselt rohkem. Tean vähemalt 5 nime, kes seal HeliCamp listis pole hetkel, aga ühel või teisel moel kohal on.
ints

Post by ints »

Jani teeb head promot Soomes.. Aeg hakata sügislaagri meeskonda kokku panema...
HeliCamp 2007 on ohi. Koko tapahtumasta jäi hyvä fiilis, koska paikalliset pilotit olivat erittäin mukavaa populaa, kuten myös Suomesta tulleet, olivat puitteet hienot ja viljandi itsessään oli näkemisen arvoinen paikka.

Kyllä tämmöisille reissuille kannattaa lähteä jos vaan suinkin pystyy. Alkaa näkemään harrastusta hieman toiselta kantilta ja tutustumaan hienoihin ihmisiin. Toivottavasti saamme syysleirille mahdolisimman monta näistä hienoista piloteista.

Iso kiitos vielä Indrekille ja Kristiinalle järjestelyistä, opastuksesta, mukavasta seurasta ja tour de tallinnasta Virnistää En ole ikinä ajanut ko. kaupungin läpi näin nopeasti Näyttää kieltä

Pistän kuvia sille kuuluvalle osiolle kun saan ne ulos kamerasta.
Post Reply