Ostsin omale esimeseks lennukiks SILENCE-i. Olen seda ka paar korda lennutanud. Kui kaua seda lennukid võimalik ka õhus hoida on? Ise olen seda lennutanud vaikse ilmaga kõige rohkem 2minutit. Nägin netis ühe pildi pealt sell lennukil mootorit ,ei leia praegu seda kohta üless.
On kellegil ehk mingit mootorit ja propeller üle ,mida kõlbaks ehk sellele lennukile panna? Kuna raha vähe ,siis mõtlesin ,et ehk saab tavaliste 4x1,2V Ni-MH akudega ja ühest servost teen siis lüliti ,mis mootori tööle paneks.
Esimene lennuk
Mudelism on üldjuhul suht kulukas ala just alguses, hiljem on kulud minimaalsed, kui just iga päev matsu ei pane. Soovitan rahulikult raha koguda ja kogumise ajal ikka veel selle Silence´i kummiga ülesse tõmbamist harjutada ja kokkutulekutel käia - saad kõvasti targemaks mudelisminduse osas.
Ka minu esimene mudel oli Silence, kumm vist siiani kuskil keldris Püüa sotti saada kuhu tahad jõuda, millega tegeleda (elektrikatega, sisepõlejatega, plaanerdamise, vigurdamise vms-ga), siis hakka alles edasi raha kulutama ümberehitustele jne - pigem osta siis juba järgmine samm mudel ja teeme sulle väljaõppe.
Ka minu esimene mudel oli Silence, kumm vist siiani kuskil keldris Püüa sotti saada kuhu tahad jõuda, millega tegeleda (elektrikatega, sisepõlejatega, plaanerdamise, vigurdamise vms-ga), siis hakka alles edasi raha kulutama ümberehitustele jne - pigem osta siis juba järgmine samm mudel ja teeme sulle väljaõppe.
Mul samuti silence. Väga vahva lennuk, ainult raskuskeset oli juberaske paika saada, saba oli hullult raskem ja ninas polnud eriti ruumi nii paljuks tinaks kui vaja oleks.. Lõpuks tegin nii, et kerisin aku ümber tihedalt 2-3mm jootetina pulga ja lõikasin servode augud pisut ümber, et neid ettepoole saada.
Muideks, kas kasutate jõhvi ja kummi täispikkuses üksteise otsa seotuna või on midagi neist lühemalt kui täis poolilt tuleb?
Jõhv+kumm mõlemad täispikkusena tundus mulle pisut pikk ja hirmutas ära.
Muideks, kas kasutate jõhvi ja kummi täispikkuses üksteise otsa seotuna või on midagi neist lühemalt kui täis poolilt tuleb?
Jõhv+kumm mõlemad täispikkusena tundus mulle pisut pikk ja hirmutas ära.
Tahan kunagi tegelema hakata sisepõlejatega. Milist lennukit järgmiseks soovitaksite. Kui palju sisepõlemis mootoriga treening lennumudel maksma võib kokku minna + veel starter jne.
Kui palju selline lennuk maksaks?
http://gallery.pistik.com/view_photo.ph ... d=P1060592
Kui palju selline lennuk maksaks?
http://gallery.pistik.com/view_photo.ph ... d=P1060592
Last edited by lemps on Mon Jul 16, 2007 18:00, edited 1 time in total.
Ilma mootorita lennukiga (plaaner) on paljud teinud üle 1 tunniseid lende. Selleks tuleb kasutada tõusvaid õhuvoolusid, mis on plaaneriga lendamisel üks tähtsamaid oskusi. Kuidas seda teha - jälgi kajakaid, kes alustavad madalalt ja lõpetavad kõrgel pilvedes, seejuures tiibu liigutamata.
5-10 minutit on plaanerimeestele tavalised lennuajad, kui õnnestub ka veidi mõnd tõusvat õhuvoolu, ehk kõnekeeles "mulli" kasutada.
Kui plaaner kenasti lendab, võib järgmiseks sinna tõepoolest sobiva elektrimootori peale panna.
Kui plaaneriga teha suve jooksul 100-200 lendu, oleks see väga hea algus.
Hindasid vaata internetipoodidest.
5-10 minutit on plaanerimeestele tavalised lennuajad, kui õnnestub ka veidi mõnd tõusvat õhuvoolu, ehk kõnekeeles "mulli" kasutada.
Kui plaaner kenasti lendab, võib järgmiseks sinna tõepoolest sobiva elektrimootori peale panna.
Kui plaaneriga teha suve jooksul 100-200 lendu, oleks see väga hea algus.
Hindasid vaata internetipoodidest.