See kuulutus tuleb kokkuvõttes mõnevõrra kommertslik, aga loodan seda leevendada komplekti eellooga.
Eelmise aasta lõpul olin ise otsimas TS100-le head ja sobivat aku-toitekat, aga ei leidnud esialgu midagi.
Pika otsimise peale leidsin akupanga, mis kirjade järgi võiks TS100-ga ühilduda, aga järgi proovides tuli välja, et auto-off taimerid ning boost converteri väljundi omapärade tõttu ei ühildunud see TS100-ga kuigi hästi.
Akupanga 24V režiimis lülitas kolb ennast välja (ülepinge) ja kuna kolb tarbib ooterežiimil väga vähe võimsust, siis lülitas akupank end koormuse puudumise tõttu pidevalt välja.
Võtsin ühendust akupanga tootjaga, kes pärast pikka arutelu oli nõus mulle spets konfiguratsiooniga akupangad valmistama. Pärast mitut eri seadistustega prototüüpi sai kokku väga hästi toimiv komplekt. Siiani ei näe ma põhjust lähiaastatel uue kolbi või jaama ostmiseks.
Kuna selle arenduse alla kulus üsna palju aega ning kulu prototüüpidele oli ka päris arvestatav, otsustasin asja veel edasi arendada.
Lisasin komplekti veel mõned otsikud, otsiku kuiva puhastusvahendi, akupanga laadimiseks kompaktse adapteri ja eritellimusel valmistatud silikoonkaabli kolvi ja akupanga vahele.
Kogu komplektile tellisin ümber kohvri (Made in Germany) ja koostasin kasutusjuhendi.
Müün neid komplekte nüüd oma kaubamärgi all veebipoes, kus jõulude puhul said komplektid ning akupangad veidi soodsamad hinnad.
TL;DR;
Kaasaskantavasse jootekomplekti kuulub:
• TS100 jootekolb
• 3 erinevat otsikut
• 65W akupank (57 Wh)
• 1.2 m silikoon-isolatsiooniga toitekaabel
• otsiku puhastus-käsn
• 45W AC toiteadapter
• plastkohver vahtsisuga
Komplekti soodushind: 217€ (tavahind 297€)
Ilma kohvrita, minimaalne komplekt: 157€ (tavahind 184€)
Vaata soodustusi lähemalt veebipoes: https://komps.ee/pood

P.S.Üks TS100 tutvustuseks sobiv video, kus selle küttekeha hõõguma lastakse: YT link
P.P.S. Kui huvi olemas, aga põrsast kotis ei julge ka osta, siis andke teada - võimalusel võin kokku saada ja näidiskohvrit proovida anda.
Head Jõulu-ootust!
Erik Tärk