Plaaner või Kyosho minium
-
Plaaner või Kyosho minium
Hetkel olen valiku taga kas osta Kyosho minium või plaaner.Lennata ma ei oska, aga picooz ja simuga olen lennanud..Raha oleks ca 1500kr.Kas 1500kr-ga saab rtr plaaneri?Võik olla mootriga.
Korraliku algaja lennuki (elektrimootoriga plaaner) saad 3290kr - Graupner Elektro-UHU. Kahjuks on see üle sinu eelarve, kuid ega olemasoleva eelarvega nö täisväärtuslikku komplekti ei saagi - sellist kus oleks aparatuur, head servod, hea mudel jms.
Ilmari Elektro-UHU kohta väike teema siin:
http://forum.pistik.com/viewtopic.php?t ... elektrouhu
Täiskomplektsena hind 3290kr (kohe laos olemas):

Video
Selle lennukiga igav ei hakka... sisuliselt sama mis Multiplex EasyStar, aga väidetavalt veidi paremate lennuomadustega (RC Groups foorumi info, ise pole võrrelda saanud).
Ilmari Elektro-UHU kohta väike teema siin:
http://forum.pistik.com/viewtopic.php?t ... elektrouhu
Täiskomplektsena hind 3290kr (kohe laos olemas):

Video
Selle lennukiga igav ei hakka... sisuliselt sama mis Multiplex EasyStar, aga väidetavalt veidi paremate lennuomadustega (RC Groups foorumi info, ise pole võrrelda saanud).
Lauri Laidna - www.pistik.com
Re: Plaaner või Kyosho minium
Kui nüüd täiesti vanade tegijate soovitusi uskuda (mina ise nende hulka ei kuulu, lihtsalt klähvin järgi ) siis võiks parim algajale lendajale olla justnimelt plaaner - ja umbes kilokrooni maksev Silence nimeline riistapuu. Saab tunnetuse kätte, on aega mõtelda, mida nüüd teha ning kui kogemusi tekib, siis saab ka päris pikalt õhus hõljuda.motokrosser wrote:... või plaaner...
Tõsi - endast vähegi lugupidav "tegija algaja" on nii härga täis, et kummipaelaga mässata ei viitsi

Re: Plaaner või Kyosho minium
Silence on mumeelest üpris kohutav asi millega lendama õppida, ma pole küll ise seda lennutanud ega omanud aga ükski platsil nähtud pillidest ei jätnud asjalikku muljet. Liiga kipakas ja ebamäärase käitumisega.cuprum wrote:motokrosser wrote:... või plaaner...
.... siis võiks parim algajale lendajale olla justnimelt plaaner - ja umbes kilokrooni maksev Silence nimeline riistapuu.
Tõsi - endast vähegi lugupidav "tegija algaja" on nii härga täis, et kummipaelaga mässata ei viitsi
Ise õppisin kah vanade kalade õpetuste järgi just plaaneriga lendama ja esimene mudelgi oli ise tehtud balsast "kast".
Ja see lennuk lendas tunduvalt paremini kui mistahes Silence.
Silencit on toodetud ligi 10 aastat, selle ajaga on materjalid ja tehnika edasi arenenud aga see mudel mitte.
Kui esimest plaanerit ostma hakata siis võiks vaadata Multiplexi pille, need lendavad juba asjalikumalt. Ka erinevad balsakonstruktsiooniga lennukid võivad headeks osutuda, aga multiplex oleks kindlam valik.
Toetan tulnukat.
Kui paaner, siis Multiplexi EasyGlider, http://shop.lindinger.at/product_info.p ... s_id=57831
Kui rahaga kitsas, soovitan osta puldi ja mõnedki muud asjad kasutatuna, sellesamase foorumi kaudu.
Vajaduse korral saad siit ka õpetust.
Kui paaner, siis Multiplexi EasyGlider, http://shop.lindinger.at/product_info.p ... s_id=57831
Kui rahaga kitsas, soovitan osta puldi ja mõnedki muud asjad kasutatuna, sellesamase foorumi kaudu.
Vajaduse korral saad siit ka õpetust.
Mina soovitaks motokrosserile seda tuntud head nõksu, et ilmu platsile ja vaata, millega lennatakse. Muidugi ei saa keegi garanteerida, et plaanerid ja Miniumid kohe kellelgi kaasas on.
Eelarve on kahjuks natuke väike, et kohe midagi asjalikku saada. Minium ei taha tuult nähagi, noh võibolla paar meetrit sekundis. Tuul paneb end üsna kiiresti maksma 18 grammi vastu.
Teisalt tuulevaikse ilmaga lennutad Miniumi kus juhtub. Korvpalliplats on juba ruumi poolest juba terve maailm. Kaugemale eriti lennata ei viitsigi.
Ma nokitsesin Miniumiga õunaaias ja kuivama riputatud pesu vahel. Paar korda lendasin linasse ja jäin okstesse kinni. Start ja maandumine batuudil.
Tuli veel meelde, et kui Miniumi kangid lahti lasta, siis lendab väga kaugele. Planeerib imeilusasti.
Aga noh, sama värki annab ka Silverliti X-twin-iga teha. Stardiks on vaja muidugi rattad orgunnida. 3-st kanalist jääd muidugi ilma aga samas hind on 405 krooni Juku mänguasja poes. Lennutamise maitse on aga see pole päris.
Mille peale mul tuli meelde, et X-plane on Silverlitil mingi 1200 krooni eest 3-kanaliga vidinas. Ma pole sinna karbi sisse vaadanud. Ja no nende leidmine on jälle raskeks muutunud. Need Silverliti mänguasjad kaovad poodidest nagu soojad sepikud.
daapn
Eelarve on kahjuks natuke väike, et kohe midagi asjalikku saada. Minium ei taha tuult nähagi, noh võibolla paar meetrit sekundis. Tuul paneb end üsna kiiresti maksma 18 grammi vastu.
Teisalt tuulevaikse ilmaga lennutad Miniumi kus juhtub. Korvpalliplats on juba ruumi poolest juba terve maailm. Kaugemale eriti lennata ei viitsigi.
Ma nokitsesin Miniumiga õunaaias ja kuivama riputatud pesu vahel. Paar korda lendasin linasse ja jäin okstesse kinni. Start ja maandumine batuudil.
Tuli veel meelde, et kui Miniumi kangid lahti lasta, siis lendab väga kaugele. Planeerib imeilusasti.
Aga noh, sama värki annab ka Silverliti X-twin-iga teha. Stardiks on vaja muidugi rattad orgunnida. 3-st kanalist jääd muidugi ilma aga samas hind on 405 krooni Juku mänguasja poes. Lennutamise maitse on aga see pole päris.
Mille peale mul tuli meelde, et X-plane on Silverlitil mingi 1200 krooni eest 3-kanaliga vidinas. Ma pole sinna karbi sisse vaadanud. Ja no nende leidmine on jälle raskeks muutunud. Need Silverliti mänguasjad kaovad poodidest nagu soojad sepikud.
daapn
-
-
motokrosser - Graupneri Elektro-UHU't saad ka ilma raadioaparatuurita ja aku ning laadijata, kui need näiteks juba olemas on. Täiesti nullist alustades on kahjuks esmane investeering veidi suurem jah...
Lauri Laidna - www.pistik.com
-
Ma võiks oma el. mootoriga Cessna 182 sulle ära anda 1500eek eest, Puudub aku (u 260eek poes)
Lennukil on esiosa natukene katki kuid lihtsalt parandatav, uus esiosa kondel on mul ka olemas pakendis, annan selle ka kaasa, tiib keskelt natukene muljutud, see ei tohiks lendamist segada kuigi võid hiljem uue osta kui soovid (see peaks poes varuosana olemas olema hinda täpselt ei tea aga arvan et umbes 300eek kanti ta jääb) kõik muu varustus ka mis sinna juurde kuulub, saatja, laadija jne
Ostad uue aku sisse, remondid natukene esiosa ja saad omale täiesti lendava lennuki...
Lennukil on esiosa natukene katki kuid lihtsalt parandatav, uus esiosa kondel on mul ka olemas pakendis, annan selle ka kaasa, tiib keskelt natukene muljutud, see ei tohiks lendamist segada kuigi võid hiljem uue osta kui soovid (see peaks poes varuosana olemas olema hinda täpselt ei tea aga arvan et umbes 300eek kanti ta jääb) kõik muu varustus ka mis sinna juurde kuulub, saatja, laadija jne
Ostad uue aku sisse, remondid natukene esiosa ja saad omale täiesti lendava lennuki...
YAK 54
T-REX 700
kanal: 2,4G
Maksim Keks 5228035
T-REX 700
kanal: 2,4G
Maksim Keks 5228035