Kopteri plats

Teavita toimuvatest võistlustest ja kokkusaamistest ning treeningutest.

Moderators: Marek, mart63

Post Reply
Mats

Kopteri plats

Post by Mats »

Ehk keegi vanadest tegijatest teab kust leida sellist kõrvalist platsi tallinna lähedal. Kuna eriti midagi peale hõljumise veel ei oska siis peaks plats olema suht sile afalt.
vallojoe

Post by vallojoe »

aga miks niidetud rohi ei kõlba?
rallikas

Post by rallikas »

Ma arvan, et asfaldil on ka allakukkumine valusam.
lauri
Administrator

Post by lauri »

Muruplats või heinamaa kindlasti. Pead jälgima ka, et 2-3 km raadiuses ühtegi teist lennutamisplatsi või lennutajat ei oleks - sageduste kattumise oht!

Ise olen maa-aluse garaazhi "katusel" lennutanud, kud seal oli veidraid häireid ja enam ei kipu - majad ka lähedal.
Lauri Laidna - www.pistik.com
AndrusT

Post by AndrusT »

Tallinnas, Nõmme linnaosas, Tihniku ladude lähedal on mõned head siledad platsid helikopterite lennutamiseks. Ise käin seal tihti lennutamas. Vaata Maaameti teenusest, katastriüksus on 78404:408:0970.
Kui tuled siis anna märku, tuleks ka lennutama. Elan sellest kohast ~300 m kaugusel.
Mats

Post by Mats »

Asfalt sellepärast, et kopter kipub libisema mööda maad . Ja ega lennusuunda eriti kontrolliall hoida ei oska, nii, et kui mõnikord liiga kaugele läheb lasen lihtsalt vaikselt maha tulla. Siis võib heinatuusti taha kinni jääda.
rallikas

Post by rallikas »

Kas sul need on olemas?

Image
Mats

Post by Mats »

Noh mitte just päris selline. Mul on isetehtud. Aga töötab samahästi.
Mats

Post by Mats »

Näitaks pilti ka kui teaks kuda see siia üles panna. Atattchmendi nuppu ei leia.

Ja muideks käisin täna päeval Piibel lendamas. Nõrk ühtlase suunaga tuul oli kuid ikka tuli mõni libisemisega maandumine kolme paagitäie jooksul.
Paarkorda sain ka kõrvalt heinamaalt üles tõustud ja maha .
Mats

Post by Mats »

Senikaua aga võib vaadata training geari kõrvalolevalt väikselt pildilt
vallojoe

Post by vallojoe »

sellega ei tohiks niidetud rohul, nagu "kollasel" miskit juhtuda
lauri
Administrator

Post by lauri »

Imelik, et kopter sul niimodi "ujub" ja kulgeb. Timm vale? Või isegi väga vale?

Kui kopteri timm on õige, peaks ta nii sekundi-paar tuulevaikse ilmaga ikka enamvähem kohapeal suutma hõljuda, enne kui hakkab vaikselt mingis suunas liikuma, siis väike nõks vatu ja jälle seisab.

Kui see kopter sul nii hullusti ujub, siis on midagi valesti. Äkki kopteriaabits abiks ja nurgamõõtjaga labanurgad jms üle kontrollida enne järgmist lendu?

Minu esimene lend (simu peal päris palju enne harjutamist) oli ikka selline 10minutit hõljutamist paari maandumisega, kopter oli muidugi hoolikalt mitme päeva jooksul ära timmitud (Finless Bob'i video-juhendite järgi). Mingit kirjeldatud ära kulgemist EI tohiks olla :?
Lauri Laidna - www.pistik.com
Mats

Post by Mats »

Viga on vast ikka minus, 1 galloni ja gu ainult lennatud ja ega ma simu poe ka viitsinud eriti kasutada, rohkem lennukiga lennanud. Laba nurgad põjalikult kontrollitud. Need pagana puitlabad kipuvad ajapiku kõveraks minema nii et tracking on ~5mm labade kõrguse vahe.
daapn

Post by daapn »

Hei!

Ma pole mingi kopterispets aga võta mõnel kogenumal nööbist ja näita ette oma aparaat ja lendamine. Iseõppimine on kulukas, eriti kopterite puhul nagu ma aru olen saanud.

daapn
Post Reply