VÄGA VÄGA VÄIKE LENNUK

Kõigest mis teiste alateemade alla ei mahu
Post Reply
daapn

VÄGA VÄGA VÄIKE LENNUK

Post by daapn »

Teema pealkirja kirjutamisel võtsin eeskujuks varasema teema, kus käsitleti enamuses Kyosho Miniumi.

Sain kätte Silverliti Palm-Z.

No on vidinas.

Pealiskaudse mõõtmise tulemusel on tiibade ulatus 20 senti ja lennuki pikkus 19 senti.

Laadimine puldilt muidugi aga naljakas on see, et lennuki on-off lyliti küljes on kontaktid laadimise jaoks ja laadides pistetakse lüliti otsapidi laadija/puldi külge.

Lennuomadused... hmm... olematud. :) Noh, kaugele sellega ei lenda.

2-kanaliga lennuk. Mootori pöörded ja pöördetüür. Mootoripööretel on vist mingi 5 astet. Kaks kiiremat on vajalikud. Esimene on lihtsalt tühja tünni peeretamine, teine ja kolmas vibreerivad ja neljas-viies sobivad lendamiseks. Kui teha propellerile modifikatsioon kontori teibi abil ning muuta propeller tsipsa pikemaks, siis tuleb täis laetud akuga kasutusele ka see kolmas kiirus.

Pöördetüür on Pliks-Plaks tüüpi ja töötab ainult siis, kui mootoril pöörded taga on. Puldil on millegi pärast ka trimmi nupud vasakule-paremale aga ma pole aru saanud, mida need teevad. Muide, tegin ka pöördetüüri teibi abil suuremaks.

Propelleri modifikatsioonist... pikkusega tasub ettevaatlik olla. Alla 5mm on sobilik, kuna 5mm on umbes see piir, kus propp hakkab saba saagima. Isegi vähem, kui soovitakse ka maast libisedes startida.
Pöördetüürile panin mingi sentimeetri otsa, see oli lihtsalt esimene katse, võib proovida ka muud.

Karbis on kaasas veel tagavarapöördetüür, lennuki seinale riputamise konks ja mingi kleepekas parandamiseks. Erifeatuur on veel see, et puldil on naela otsa riputamise konks küljes, siis saad laadiva lennuki koos puldiga seinale riputada.

Tõele au andes olen mina õnnelik selle kanni üle, annab 5x5 kontoriruumis lennata küll.

Võib öelda, et reklaam ei peta. Lendab väikeses ruumis, juhitav infrapuna kaudu, laeb veerand tundi, lendab 5 mintsa.

Hinnaks kujunes 3tk korraga Netikulleri (www.netikuller.ee) abiga tellides algatuseks ligi 900kr tk. Aga mul oli paar kinkekaarti kasutada, sain 700-ga kätte.

daapn
Ropka

Post by Ropka »

infrapunaga on oht levist välja lennata, eriti kui seda kuskil garaazis teha kus on raudtalasid ja autosid jne

picooziga läbielatud, lendad tala tagant ja alla potsatabki, vastuvõrusüsteem läheb mingile reziimile ja sealt kohe tagasi ei tule.
kogun vanu vene lennukimootoreid
daapn

Post by daapn »

Loomulikult on sellisel lennuaparaadil oma miinused. No aga enne pole mul ükski lennuk siseruumides lendamisega hakkama saanud. X-Twin ja Minium tahavad vähemalt kooli võimlat aga nüüd lasen helesinise Palm-Z-ga kontoris ringi nii nagu tahan.

daapn
Basilio

Post by Basilio »

Mul on samasugune putukas. Maximas müüdi mingi 300 eeguga. Lendab juba peaaegu pool aastat. Aeg-ajalt ikka läheb midagi puruks ka, aga kiir-Eps liimib kokku ja lendab jälle.
L ja R nupp puldil on peentrimmimiseks, kui kuhugipoole kisub. Jäme tehakse saba väänamise teel.
Tavaliselt lendan sellega töö juures riietusruumis, lõunapausi ajal. Seal on kõvasti ruumi. Kolleegid on minu kiiksuga juba harjunud. :D
Saba on liimimisest juba raskeks läinud, nii et pidin suures ruumis lendamiseks kruvi ninasse raskuseks panema, et ikka kiirust oleks. Praegu, pühade ajal, lendan lapse rõõmuks kodus ja siis on kruvi ära võetud. Lennukil on siis nina püsti, kiirus väiksem ja kannatab 3x4m toas ringe teha küll. Paremale keerab väga hästi, vasakule uimaselt, eriti täisgaasiga.
Õues eriti lennata ei kannata. Iga väike tuulehoog paneb lennuki lollusi tegema või kukutab alla. Suur võib minema viia. Infrapuna hästi ei levi, kuna vähe on peegeldavaid pindu ja päike segab tugevasti. Kui side kaob, jätkab mootor enne seiskumist 3-4sek jooksul töötamist ja sellest piisab väikesest õuest tuule toel minema lendamiseks. Korra juba sai lennukit naabrimuti aiast liblikavõrguga õngitsetud. :D Tal nimelt kurjad koerad ja mutt ise hull. Järgi ronida väga ei tahtnud!
Silverlite biplaan ja Picooz koperdis
Post Reply