Tõstsin Model Expo teemast ümber...Aga, mida võiks tõsiselt mõelda on Eestis samalaadse ürituse püsti panemine. Tõsi, ilmselt on messiks meil tunduvalt raskem kohta leida, sest juba aastaid tagasi küsiti Tallinna messikeskustes oluliselt suuremalt hinda kui Soomes. Vahepeal on ilmselt meil hinnad veelgi tõusnud... Lisaks olen ma üsna kindel, et sellised pool-mittekommertsüritused saavad sealmaal ka olulist alet..
Ehk siis - kui keegi teab kust omahinnaga ruumid saaks... Wink Või kes tahaks ruumid selliseks ürituseks sponsoreerida Wink
Ehk, kas meil (=mudelismifoorimil osalejad) oleks niipalju viitsimist, et näiteks 2 päeva mingil (sügisesel?) nädalavahetusel ohverdada mudelismi propageerimisele? Ma ei mõtle siin tõesti mitte mingit paarikümnel ruutmeetril toimuvat lobitööd, vaid messi, kus
1) _kõik_ klubid/harrastajate rühmad oleks esindatud (näiteks a la "Kollase platsi haldajad/kasutajad", kui formaalset klubi pole;
2) _kõik_ mudelismialad oleks esindatud (st. inc. autod, laevad, mudelraudtee jne.jne.)
3) _kõik_ siin toimivad firmad oleks esindatud (ja arendaks kaubandustegevust);
4) kus toimuksid "live" lennu/laeva/auto/raudtee demonstratsioonid jne.
5) kus oleks kohal ELFi MLÜ
6) kus peetaks maha paar seminari
7) kus oleks mõned välismaised osalejad/tootjad/rääkijad/...
jne. ?
_kõik_ ülalpool tähendab siis tõesti kõiki, kes pole parasjagu operatsioonilauale aheldatud või suisa välja surnd. Või vähemalt 90% nendest

Kus kõik harrastajad võtavad oma mudelid kaasa ja demovad huvilistele. Ja kutsuvad kõik oma tutvusringkonna huvilised kohale. Ehk siis praeguste ja tulevaste mudelismifoorumi liikmete üldkoosolek...
Kui, siis võiks kokku panna mingi 10liikmelise orgunnitiimi. Ja klubid võiks sedasama teha. PM mulle...
Ehk siis võiks see orgunnitiim proovida leida ka kellegi, kes ruumid võimaldab. Ajakirjandusega ei tohiks probleemi tekkida.
Alternatiiv on muidugi ka. Mitte midagi teha ja pastakat imeda. Kindlasti läheb paremaks

Terv,
I.