Bensumootorile summuti.

Ehitusnipid, materjalid, joonised, konstruktsioon...
Post Reply
Kuno

Bensumootorile summuti.

Post by Kuno »

Kes oskab aidata?Ilmselt oleks vaja inimest,kes on nõus vajaliku asja alumiiniumist kokku keevitama.Samas äkki kõlbab mõni trimmeri summuti?
Mootor on 35 ccm MVVS,tehasevariandid ei kõlba-suure paunaga sumpsi ühendust mootoriga ei ole võimalik saada vastupidavaks-vibratsioon lõhub kõik torud,kuna otse mootori külge ei ole kapoti kuju tõttu võimalik sumpsi panna.Pikk toru ei kõlba üldse-võimsuse lisamise asemel võtab hoopis maha ja mitte vähe ja seda häälestamise teemat ma ei valda.On olemas ka tehase väike sumps,aga seda millegipärast enam üldse ei müüda.
Marek

Post by Marek »

Vahepeal oli endalgi plaanis seesama (veidi uuem variant küll) soetada ja siis sai netist kõvasti infi otsitud. Kuskil torkas ka silma, et summuti kukub ära aga rohkemat ei mäleta. Loe foorumeid selle tüübi kohta, põhimõtteliselt võid ka ju tootjale kirjutada?
Kuno

Post by Kuno »

ma arvan,et sobiv summutitüüp on täitsa olemas-vaja Vana käest korra katsetamise jaoks laenata ja siis "paljundada".
Oehh

Post by Oehh »

On olemas ka tehase väike sumps,aga seda millegipärast enam üldse ei müüda.
Kas sealt oled otsinud?
http://www.mvvs.nl/
Neil oli hiljuti isegi 2,5ccm diisleid pakkuda.
Kuno

Post by Kuno »

Kas sealt oled otsinud?
http://www.mvvs.nl/
seal on pilt olemas küll,aga ma ei ole siiani leidnud poodi,kus seda sumpsi müüaks.
Keks

Post by Keks »

Oma sumbuti sain sealt:
http://www.krumscheid-metallwaren.de/ne ... hp?lang=EN
Natuke üle kahe nädala läks ja oli vajalik asi postiga olemas
YAK 54
T-REX 700
kanal: 2,4G

Maksim Keks 5228035
Kuno

Post by Kuno »

vägev-aga mitte ükski ei sobi otse,vaid vaja hakata aretama.80 EUR-i nagu kallivõitu,et hakata seda viilima-saagima-puurima,et mootoriga kokku sobiks.
Keks

Post by Keks »

Mulle sobis ilma mingi viilimiseta, võtsin lihtsalt komplekti mis sobis minu mootori ja mudeliga, nad teevad ise seal valmis mis vaja, hind oli ka muidugi natuke teine kui 80euri
YAK 54
T-REX 700

Maksim Keks 5228035
Oehh

Post by Oehh »

seal on pilt olemas küll,aga ma ei ole siiani leidnud poodi,kus seda sumpsi müüaks
Mulle jäi mulje, et ta ise müüb. Seal on vasakul tulbas allpool link:"Shipping info". Ja Eesti on seal märgitud kui "zone 3".
Samas vasakus tulbas üleval ka link "Contact" Ürita kirja teel tellida?
Kuno

Post by Kuno »

Sobib mõõtmete poolest Hysqvarna sae sumps,küll rauast ja mõni gramm raskem.Proovin ära,võibolla ongi probleem otsas.
Raits

Post by Raits »

Vaatasin Schweighoferis on MVVS-ile originaal koopia sumps ca 39 eur.Muide Spitfirele tegin ise1mm plekist.Lõikain plekikääridega välja ja keevitasin kokku.Töötas nii nagu ise nägid.Helitugevuse vähendamiseks tuleks söelte osa juurde lisada.Sae sumpsil aga ei ole alati konkreetset väljaulatuvat toru,nii et toss jääb kapoti alla.
Kuno

Post by Kuno »

muide,ei klappinud ikkagi täpselt.Tuli üks nurk maha lõigata ja toru tuleb samuti lisada,et kapoti alt toss välja tuua.Nüüd ongi vaja leida koht,kus keevitada,küll rauda,kuid selleks on ka oskusi ja aparaati vaja.Keksil mingi võimalus on,aga mitte enne esmaspäeva,aga teate isegi,et kohe on vaja...kui mõte tuleb.
Keks

Post by Keks »

Kuno aga helista mulle homme hommikul, ega see ei tähenda kui mul aega pole et sa ise minna ei saaks, ma helistan oma sõbrale ette ta võtab su lahkesti vastu ja aitab kindlasti sinu mure lahendada.
YAK 54
T-REX 700

Maksim Keks 5228035
Kuno

Post by Kuno »

nüüd siis võib väita,et Hyskvarna sae summuti sobib mudelile täielikult-üks kopsiku nurk oli vaja maha saagida ja lisada toru,mis kapoti alt välja tuleb.Kokku tuli kulutusi ca 450.-kr,seega praktiliselt mitte midagi võrreldes hindadega netipoodides.Kaal ehk on u 100 gr suurem,kui alumiiniumkonstruktsioonil,aga 6 kilose mudeli puhul pole sel suurt tähtsust-kui väga tahta,võiks seda kompenseerida kasvõi väiksema paagiga,kuna bensu tarve on väike ja mul pole kunagi õnnestunud üle poole paagi kütust lennu ajal ära kulutada (paak on 400gr).
Post Reply