Mure!!!

Saatjad, vastuvõtjad, servod, elektroonika jms
Post Reply
siim2618

Mure!!!

Post by siim2618 »

Asi siis selline, et tahaks nagu lennukiga lendu minna. Nagu tavaliselt sai enne lendu tehtud saatja-vastuvõtja töökauguse kontroll. Sisselükatud antenniga hakkasid servod krõbisema umbes 30-40 meetri pealt, mis peaks olema iseenesest suhteliselt normaalne. Lahtitõmmatud antenniga hakkasid servod tujutsema umbes 350m kauguselt ja ma arvan, et võin ka sellega rahule jääda. :roll:
Küll on aga mootoriga mingi jama. Nimelt, kui mootori pöörded põhja panna ja siis maha võtta, ei taha mootor sugugi nii käituda. Pöörded lähevad küll põhja, aga maha ei tule. Kui lennukile lähemale joosta, siis jääb mootor mingil hetkel seisma. Sellise käitumise jaoks ei pea olema väga kaugel, piisab umbes sajast meetrist. Olen ka proovinud erinevaid saatjaid ja vastuvõtjaid, aga tulemus on sama... :(
Äkki oskab keegi aidata, enda mõistus enam seda kinni ei võta... Ehk on viga minus. :wink:
Siim
Multiplex AcroMaster
Spektrum DX7
Ervin2

Post by Ervin2 »

kuidas paikneb mudeli sees elektroonika.
Ehk on vastuvõtja liiga lähedal häireidtekitavatele elementidele,servod kiirusregulaaator jms.
Harjumaa-Tallinn-Harjumaa
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M
DISCUS CS 2,6M
PROXIMA II 2,8M
CONDOR 2,5M
VOLARE 230
ELIPSOID EVO 280
Hot Pepper 3D
Durafly™ HyperBipe 900mm EPO
siim2618

Post by siim2618 »

Vastuvõtja on nii tagaotsas kui võimalik. Regulaatorist on kaugel, lähima servoga on vahe umbes 6cm. See ei tohiks väga hull olla. Või arvad, et servo peaks veel kaugemal olema? :roll:
Siim
Multiplex AcroMaster
Spektrum DX7
seriff

Post by seriff »

keera regu ja servode juhtmed krussi.endal tekitas häireid aga peale krussi keeramist asi kadus.
53457079

Ridali lennuklubi.
siim2618

Post by siim2618 »

No ma keerutasin seal neid kokku nii palju kui andis. Eks homme saab proovida, kas muutis kah midagi paremaks. :wink:
Siim
Multiplex AcroMaster
Spektrum DX7
mg3a1@hot.ee

Post by mg3a1@hot.ee »

Kas krussi tuleks keerata kõik omavahel või mootori juhtmed ja servo juhtmed eraldi(mõlemil ju kolm juhet)?
siim2618

Post by siim2618 »

mg3a1@hot.ee wrote:Kas krussi tuleks keerata kõik omavahel või mootori juhtmed ja servo juhtmed eraldi(mõlemil ju kolm juhet)?
Ei saanud hästi aru. Mis mõttes mootori juhtmed? Äkki mõtled siis regu juhet, mis vastuvõtjasse läheb. Kui nii, siis ma arvan, et regu juhtme peaks ikka servo juhetega kokku krussima. :roll:
Siim
Multiplex AcroMaster
Spektrum DX7
mg3a1@hot.ee

Post by mg3a1@hot.ee »

Just, mis regust mootorisse lähevad! Et kuda k*rat neid krussi annab keerata?
siim2618

Post by siim2618 »

mg3a1@hot.ee wrote:Just, mis regust mootorisse lähevad! Et kuda k*rat neid krussi annab keerata?
Sa said väga valesti aru. Noid juhtmeid pole käskind keegi krussi keerata. Jutt käis servo juhtmetest ja sellest juhtmest mis tuleb REGUST VASTUVÕTJASSE. :P
Siim
Multiplex AcroMaster
Spektrum DX7
mg3a1@hot.ee

Post by mg3a1@hot.ee »

:oops: :oops: :oops:
AndresO

Post by AndresO »

Vaata ka näiteks siit:
http://forum.pistik.com/viewtopic.php?t=2027

Häiretest ja nende kõrvaldamisest on siin foorumis tihti juttu olnud.
[J]

Post by [J] »

Olen ka proovinud erinevaid saatjaid ja vastuvõtjaid
Mina tegeleksin esmajärjekorras regulaatoriga ja ehk ka mootoriga. Häireid tekitavad regulaatoritüübid pole suur haruldus.
siim2618

Post by siim2618 »

Ja kui tekitabki näiteks regu häireid, siis mis temaga teha tuleks? Teist regu kuskilt praegu võtta pole. Äkki mingi teine paigutus?
Siim
Multiplex AcroMaster
Spektrum DX7
seriff

Post by seriff »

kas see viga on ainult maas?endal oli sama et mootor hakkas tõmblema kui lennuk maas ja ise astusin saatjaga kaugemale.
sa proovi nii et pane saatja kõrgemale kuhugi võta lennuk kätte ja kõnni kaugemale.vastupidi võib nats jama tekkida.
maad ligi signaal ongi kehvem.
kas lennanud oled sellega?
53457079

Ridali lennuklubi.
siim2618

Post by siim2618 »

Lennanud ei ole, sest ei julge lihtsalt kui ta selliseid trikke teeb. Pealegi oleks see siis esimene lend nn mittealgaja lennukiga. Kui ta õhus mingit jama korraldama hakkab, siis ma arvan, et see ei lõppeks hästi. :?
Siim
Multiplex AcroMaster
Spektrum DX7
seriff

Post by seriff »

siim2618 wrote:Lennanud ei ole, sest ei julge lihtsalt kui ta selliseid trikke teeb. Pealegi oleks see siis esimene lend nn mittealgaja lennukiga. Kui ta õhus mingit jama korraldama hakkab, siis ma arvan, et see ei lõppeks hästi. :?
olen veendunud et õhus sellist viga pole.tõrva pole väga kaugel kas siia poole plaani liikuda pole?
aga kunagi pead ju ikka sellega lennu tegema :wink: .

hea meelega teeks esimese lennu kui siia satud.
53457079

Ridali lennuklubi.
[J]

Post by [J] »

Äkki mingi teine paigutus?
Paigutusega imesid ei tee kui just antenn lausa ümber regu pole. Ferriitrõngas vastuvõtjasse mineva juhtme peal võib mõnikord asja parandada.
Pole kursis, mis tüüpi regu ja mootor on? Kas ka servode töö on häiritud või ainult veomootor?
Image
siim2618

Post by siim2618 »

Mootor ja Regu
Ferriitrõngas oli juba alguses tal olemas. Servod töötavad normaalselt.
tõrva pole väga kaugel kas siia poole plaani liikuda pole?
Ei ole tõesti lähiajal plaanis. Sellel nädalavahetusel ei jõua ja kui tulla tahan, siis pean ka transpordi muretsema. :roll: Ema või isa saaks võibolla nõusse. :lol:
Siim
Multiplex AcroMaster
Spektrum DX7
tarmotaja

Post by tarmotaja »

Hei,
100 meetrit töötava mootoriga maapeal. See on ju suisa hea tulemus. Minu praktika näitab isegi kehvemat tulemust. Sellises setupis, võta julgus kokku ja ... lendama. See lihtsalt ongi elektrilennukite maailm. Eeldan, et kasutad PPM vastuvõtjat. Sellisel juhul ongi selline asi normaalne. Kui lennuk on õhus, siis on muretu lend umbes 300...400 meetri ulatuses ( välja arvatud erutust pakkuvad sidehäired ehk glichid ). See on aga päris piisav kaugus väikese lennukiga. Kuidas lahti saada "leviaukudest", see on samuti huvitav teema.

Tarmo
[J]

Post by [J] »

Ehk sain millestki valesti aru aga kui servod käivad kaugelt normaalselt pole see häirete probleem vastuvõtjale.
Regu ise ei saa siis kehvemast juhtsignaalist aru või tekitab täispööretel häireid iseendale?
Mudel juhitavust ei kaotaks, mis võimaldaks siis testlende tõepoolest ???
Äkki saab mingeid regu erinevaid reziime katsetada jne?
tarts

Post by tarts »

On tüüpiline, et töötav mootor vähendab leviala ja mõjutab kõiki kanaleid. minul on ferriit rõngas regu vahel peaaegu alati aidanud.
siim2618

Post by siim2618 »

Egas siis muud, kui tuleb lendu minna. :wink:
Siim
Multiplex AcroMaster
Spektrum DX7
siim2618

Post by siim2618 »

Täna võtsin siis ennast lõpuks kokku ja viskasin oma AcroMaster'i õhku. Tuul oli suhteliselt kõva, aga otsustasin, et platsilt tagasi koju kah minema ei hakka ja saan oma hirmudest üle :lol: (muidugi oleks võinud see halvasti lõppeda). Alguses tegi paar imelikku jombet (tuule tõttu) ja siis pühkis minema nagu rakett. :P Võin aga öelda, et tuule suhtes on see masin väga tundlik, tiivad on suured ja ise on väga kerge.

Ei hakanud täna õhus teda üldse trimmima, tegin paar tiiru ja vaatasin, et tuul loobib teda ikka väga võimsalt. Nüüd tuli järgmine katsumus-maandumine. Maa lähedal muutus ikka väga õudseks. Ei tahtnud ta mul sugugi sirgelt püsida. Õnneks tuli maandumine aga väga ilus, lennuk jäi vastu tuult õhku peaaegu seisma ja "istus" ilusti maha. Kokkuvõtteks olen väga rahul ja sain ka ilusti sellest lendamise hirmust üle. :D
Siim
Multiplex AcroMaster
Spektrum DX7
saarlane

Post by saarlane »

Õnne eduka esmalennu puhul :D

Aga mul oli küsimus ka, kuna siin kirjutati ferriitrõngastest, siis oleks mul küsimus kust ja kas sellised asju eraldi saab osta?
56481228- Erkki
tarts

Post by tarts »

Mõningate vanade arvutite sees näiteks, vask traat ümber keritud.
Satel

Post by Satel »

Küsi Oomipoest või Elfast (Tevalo).
Chessna Skyline 182
0S .46LA

Turnigy 9X 2.4G
Post Reply