Mure!!!
Mure!!!
Asi siis selline, et tahaks nagu lennukiga lendu minna. Nagu tavaliselt sai enne lendu tehtud saatja-vastuvõtja töökauguse kontroll. Sisselükatud antenniga hakkasid servod krõbisema umbes 30-40 meetri pealt, mis peaks olema iseenesest suhteliselt normaalne. Lahtitõmmatud antenniga hakkasid servod tujutsema umbes 350m kauguselt ja ma arvan, et võin ka sellega rahule jääda.
Küll on aga mootoriga mingi jama. Nimelt, kui mootori pöörded põhja panna ja siis maha võtta, ei taha mootor sugugi nii käituda. Pöörded lähevad küll põhja, aga maha ei tule. Kui lennukile lähemale joosta, siis jääb mootor mingil hetkel seisma. Sellise käitumise jaoks ei pea olema väga kaugel, piisab umbes sajast meetrist. Olen ka proovinud erinevaid saatjaid ja vastuvõtjaid, aga tulemus on sama...
Äkki oskab keegi aidata, enda mõistus enam seda kinni ei võta... Ehk on viga minus.
Küll on aga mootoriga mingi jama. Nimelt, kui mootori pöörded põhja panna ja siis maha võtta, ei taha mootor sugugi nii käituda. Pöörded lähevad küll põhja, aga maha ei tule. Kui lennukile lähemale joosta, siis jääb mootor mingil hetkel seisma. Sellise käitumise jaoks ei pea olema väga kaugel, piisab umbes sajast meetrist. Olen ka proovinud erinevaid saatjaid ja vastuvõtjaid, aga tulemus on sama...
Äkki oskab keegi aidata, enda mõistus enam seda kinni ei võta... Ehk on viga minus.
Siim
Multiplex AcroMaster
Spektrum DX7
Multiplex AcroMaster
Spektrum DX7
kuidas paikneb mudeli sees elektroonika.
Ehk on vastuvõtja liiga lähedal häireidtekitavatele elementidele,servod kiirusregulaaator jms.
Ehk on vastuvõtja liiga lähedal häireidtekitavatele elementidele,servod kiirusregulaaator jms.
Harjumaa-Tallinn-Harjumaa
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M
DISCUS CS 2,6M
PROXIMA II 2,8M
CONDOR 2,5M
VOLARE 230
ELIPSOID EVO 280
Hot Pepper 3D
Durafly™ HyperBipe 900mm EPO
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M
DISCUS CS 2,6M
PROXIMA II 2,8M
CONDOR 2,5M
VOLARE 230
ELIPSOID EVO 280
Hot Pepper 3D
Durafly™ HyperBipe 900mm EPO
- mg3a1@hot.ee
Ei saanud hästi aru. Mis mõttes mootori juhtmed? Äkki mõtled siis regu juhet, mis vastuvõtjasse läheb. Kui nii, siis ma arvan, et regu juhtme peaks ikka servo juhetega kokku krussima.mg3a1@hot.ee wrote:Kas krussi tuleks keerata kõik omavahel või mootori juhtmed ja servo juhtmed eraldi(mõlemil ju kolm juhet)?
Siim
Multiplex AcroMaster
Spektrum DX7
Multiplex AcroMaster
Spektrum DX7
- mg3a1@hot.ee
Vaata ka näiteks siit:
http://forum.pistik.com/viewtopic.php?t=2027
Häiretest ja nende kõrvaldamisest on siin foorumis tihti juttu olnud.
http://forum.pistik.com/viewtopic.php?t=2027
Häiretest ja nende kõrvaldamisest on siin foorumis tihti juttu olnud.
kas see viga on ainult maas?endal oli sama et mootor hakkas tõmblema kui lennuk maas ja ise astusin saatjaga kaugemale.
sa proovi nii et pane saatja kõrgemale kuhugi võta lennuk kätte ja kõnni kaugemale.vastupidi võib nats jama tekkida.
maad ligi signaal ongi kehvem.
kas lennanud oled sellega?
sa proovi nii et pane saatja kõrgemale kuhugi võta lennuk kätte ja kõnni kaugemale.vastupidi võib nats jama tekkida.
maad ligi signaal ongi kehvem.
kas lennanud oled sellega?
53457079
Ridali lennuklubi.
Ridali lennuklubi.
olen veendunud et õhus sellist viga pole.tõrva pole väga kaugel kas siia poole plaani liikuda pole?siim2618 wrote:Lennanud ei ole, sest ei julge lihtsalt kui ta selliseid trikke teeb. Pealegi oleks see siis esimene lend nn mittealgaja lennukiga. Kui ta õhus mingit jama korraldama hakkab, siis ma arvan, et see ei lõppeks hästi.
aga kunagi pead ju ikka sellega lennu tegema .
hea meelega teeks esimese lennu kui siia satud.
53457079
Ridali lennuklubi.
Ridali lennuklubi.
Mootor ja Regu
Ferriitrõngas oli juba alguses tal olemas. Servod töötavad normaalselt.
Ferriitrõngas oli juba alguses tal olemas. Servod töötavad normaalselt.
Ei ole tõesti lähiajal plaanis. Sellel nädalavahetusel ei jõua ja kui tulla tahan, siis pean ka transpordi muretsema. Ema või isa saaks võibolla nõusse.tõrva pole väga kaugel kas siia poole plaani liikuda pole?
Siim
Multiplex AcroMaster
Spektrum DX7
Multiplex AcroMaster
Spektrum DX7
Hei,
100 meetrit töötava mootoriga maapeal. See on ju suisa hea tulemus. Minu praktika näitab isegi kehvemat tulemust. Sellises setupis, võta julgus kokku ja ... lendama. See lihtsalt ongi elektrilennukite maailm. Eeldan, et kasutad PPM vastuvõtjat. Sellisel juhul ongi selline asi normaalne. Kui lennuk on õhus, siis on muretu lend umbes 300...400 meetri ulatuses ( välja arvatud erutust pakkuvad sidehäired ehk glichid ). See on aga päris piisav kaugus väikese lennukiga. Kuidas lahti saada "leviaukudest", see on samuti huvitav teema.
Tarmo
100 meetrit töötava mootoriga maapeal. See on ju suisa hea tulemus. Minu praktika näitab isegi kehvemat tulemust. Sellises setupis, võta julgus kokku ja ... lendama. See lihtsalt ongi elektrilennukite maailm. Eeldan, et kasutad PPM vastuvõtjat. Sellisel juhul ongi selline asi normaalne. Kui lennuk on õhus, siis on muretu lend umbes 300...400 meetri ulatuses ( välja arvatud erutust pakkuvad sidehäired ehk glichid ). See on aga päris piisav kaugus väikese lennukiga. Kuidas lahti saada "leviaukudest", see on samuti huvitav teema.
Tarmo
Ehk sain millestki valesti aru aga kui servod käivad kaugelt normaalselt pole see häirete probleem vastuvõtjale.
Regu ise ei saa siis kehvemast juhtsignaalist aru või tekitab täispööretel häireid iseendale?
Mudel juhitavust ei kaotaks, mis võimaldaks siis testlende tõepoolest ???
Äkki saab mingeid regu erinevaid reziime katsetada jne?
Regu ise ei saa siis kehvemast juhtsignaalist aru või tekitab täispööretel häireid iseendale?
Mudel juhitavust ei kaotaks, mis võimaldaks siis testlende tõepoolest ???
Äkki saab mingeid regu erinevaid reziime katsetada jne?
Täna võtsin siis ennast lõpuks kokku ja viskasin oma AcroMaster'i õhku. Tuul oli suhteliselt kõva, aga otsustasin, et platsilt tagasi koju kah minema ei hakka ja saan oma hirmudest üle (muidugi oleks võinud see halvasti lõppeda). Alguses tegi paar imelikku jombet (tuule tõttu) ja siis pühkis minema nagu rakett. Võin aga öelda, et tuule suhtes on see masin väga tundlik, tiivad on suured ja ise on väga kerge.
Ei hakanud täna õhus teda üldse trimmima, tegin paar tiiru ja vaatasin, et tuul loobib teda ikka väga võimsalt. Nüüd tuli järgmine katsumus-maandumine. Maa lähedal muutus ikka väga õudseks. Ei tahtnud ta mul sugugi sirgelt püsida. Õnneks tuli maandumine aga väga ilus, lennuk jäi vastu tuult õhku peaaegu seisma ja "istus" ilusti maha. Kokkuvõtteks olen väga rahul ja sain ka ilusti sellest lendamise hirmust üle.
Ei hakanud täna õhus teda üldse trimmima, tegin paar tiiru ja vaatasin, et tuul loobib teda ikka väga võimsalt. Nüüd tuli järgmine katsumus-maandumine. Maa lähedal muutus ikka väga õudseks. Ei tahtnud ta mul sugugi sirgelt püsida. Õnneks tuli maandumine aga väga ilus, lennuk jäi vastu tuult õhku peaaegu seisma ja "istus" ilusti maha. Kokkuvõtteks olen väga rahul ja sain ka ilusti sellest lendamise hirmust üle.
Siim
Multiplex AcroMaster
Spektrum DX7
Multiplex AcroMaster
Spektrum DX7