ma olen viimased 2 aastat tegelenud vabadel momentidel lennukile autopiloodi ehitusega. Hetkel ma olen jõudnud 4'nda versioonini ja tundub, et võiks hetkeseisu jagada. Üldiselt tundub, et kogu aeg on edasiminek, aga täna see aparaat veel iseseisvalt koju ei tule. Suurim kordaminek on olnud SD-kaardi lisamine logimiseks ja peale seda on areng märgatav. Ühtlasi on 4's versioon ehitatud kivi dspic30F6012A peale ja kõik (peale rõhuanduri tiivas kiiruse mõõtmiseks) on ühel plaadil. Korralik trükkplaat on puudu, kuigi mine tea, äkki tuleb veel skeemi muuta.
Siiamaani kirjeldasin ma tehtut siin threadis: http://forum.pistik.com/viewtopic.php?t=1582
Pildid avanevad peale klikates suuremana.
Niisiis, selline ta on:
pealtvaates:

altvaates:

Lend 18.06.2009:
Eelmine lend murdus mul peale põõsasse maandumist pitot toru. Tegin uue ja see oli esimene lend uuega. Erilist vahet ei ole. Lennu eesmärk oli kontrollida, kui hästi lennuk suudab hoida etteantud kiirust ning suunda. Nüüdseks olen usaldanud elevaatori ülekande seadmise autopiloodi enese hoolde (ehk seal on autotuning) ning täpsustamist vajavad ülemine ja alumine piir, millal tuning käivitub.
Kiiruse ja elevaatori graafik:

elevaatori väljund on kollane, etteantud kiirus punane ja mõõdetud kiirus sinine. Tundub, et ülekanne on liiga tundlikuks timmitud, peab tundlikkuse vähendamise piiri allapoole tooma.
Suuna graafik:

Punane on määratud suund (kui ma käsitsi rudder'it puutun, siis hetke suund seatakse määratud suunaks), sinine on mõõdetud suund (gps) ja kollane on rudderi servo. Siit on näha, et suunda ta ei hoia hetkel absoluutselt. Rudder'i liigutustest on ka näha, et autopiloodi algoritm seda ka eriti ei soosi hetkel. Ülekanne on liiga suur ja diferentsiaalkomponent on puudu. Hetkel on kood juba parandatud ning loodetavasti saab homme uue lennu teha.
AndrusK