JR DSX9 saatja

Saatjad, vastuvõtjad, servod, elektroonika jms
Post Reply
Keks

JR DSX9 saatja

Post by Keks »

Tervist lendurid, mul mure, äkki keegi oskab aidata. Kadus järsku ära side saatja ja vastuvõtja vahel (õnneks maas) saatjaks JR DSX9 2,4
Ennem pole kunagi ühtegit probleemi olnud, proovisin teiste vastuvõtjatega sama lugu, selline tunne nagu 2,4 moodul andis saatjas otsad kuna kui läbi D.S.C otsa tagant väljund võtta siis arvutiga kõik toimib. Proovisin uuesti bind-ida kõigi vastuvõtjatega mis mul on ja ei midagi.
Siit ka küsimus, saatja taga asub bind nuppukene, see vilgub koguaeg kui saatja sees ebakorrapäraselt, ehk siis 1-2 korda sekundis ja vahest heledam vahest tumedan. Saaks keegi analoogse saatja omanik vaadata mis see nuppuke normaalsel reziimil tegema peaks. Kui seda nupukest vajutada ei muutu midagi.
On äkki kellegil ideid mida proovida, on kellegil äkki 2,4 saatjatega midagi sarnast juhtund?
YAK 54
T-REX 700
kanal: 2,4G

Maksim Keks 5228035
lauri
Administrator

Post by lauri »

Moodulis antenni pistik lahti? Mõni WiFi vms 2.4GHz purk lähedal ja suudab halvata kogu süsteemi...
Lauri Laidna - www.pistik.com
Keks

Post by Keks »

Ei üle ühtegit wi-fi purki läheduses, kodus katsetamise ajal lülitasin kõik välja, kui asi juhtus kollasel. Võtsin saatja lahti, kontrollisin kõik ühendused üle, nii antenni kui ka muud kaablid.

Panin tähele veel sellist asja, kui aku on tühjavõittu, siis pinge kõigub millegipärast umbes poole voldi võrra, mitte kiiresti aga kõigub. Ja kui saatja lahti tegin, siis saatmis moodul (moodul ise, pisike plekk karbike) on soe, nii umbes 30-35 kraadi toatemperatuuril.

Minuarust aku tühjeneb ka tavapärasest kiiremini, ma ikka kahtlustan seda saatemoodulit, oleks hea lihtsalt kui saaks kellegagi võrrelda neid samu asju, kui palju tarbib korras saatja voolu ja kui palju minu oma, temperatuure ja muid asju nagu tulukese vilkumist jne.

Ei tahaks eriti kellegile remondi eest maksma hakkata, ise korda teha siis õppib vähemalt midagi.

Siis muidugi teine küsimus kohe kust JRPRO-le varuosi saab, nettist lühikese otsimise peale ei leidnud midagi...
YAK 54
T-REX 700

Maksim Keks 5228035
JazZ

Post by JazZ »

Selliseid osasid Sa vaevalt et poest leiad.
Ma võin uurida, aga isegi kui ma suudan selle mooduli sebida, siis võtab see masendavalt kaua aega ma kardan.
Fast Hobbies - Mudelipood internetis
Pärnu mudelipood - Lao tn 10-5, Pärnus
Tel: (+372) 712 00 11
E-post: info@fasthobbies.eu
Internetis: www.fasthobbies.eu
lauri
Administrator

Post by lauri »

Pinge kõikumine võib tähendada seda, et saatja osa lülitub sisse (pinge madalam) ja välja (pinge kõrgem). Pistad ehk ampermeetri saatja toiteahelasse ja vaatad kas ja kuidas vool muutub. Saatja ilma töötava saatjaosata võtab kordades vähem voolu, kui koos töötava saatjaosaga. Ehk annab see migit aimu...
Lauri Laidna - www.pistik.com
JazZ

Post by JazZ »

Kahjuks ei saa mina aidata (kui sinna just Spektrumi kirjaga moodulit aretada ei anna). Suhtlesin just ühe HH töötajaga ja sain teada et neil ei ole õigust JR asju EU's müüa.

Sinu garantii probleemi kohta nii paju:
It is important to confirm that you are buying from an authorized Horizon dealer to insure warranty coverage on your equipment.
Positiivne on aga see et isegi sellisel kellaajal on võimalik infot saada :)
Fast Hobbies - Mudelipood internetis
Pärnu mudelipood - Lao tn 10-5, Pärnus
Tel: (+372) 712 00 11
E-post: info@fasthobbies.eu
Internetis: www.fasthobbies.eu
felch

Post by felch »

Kui ise uurimisest tüdined või pole vajalikke instrumente, võid külla tulla (TTÜ). Ehk kahepeale leiab midagi enamat. Ja oss on mul vägev ... värviekraaniga, 4 kiirt pluss matemaatika, ainult Soome TV-d miskipärast ei näita !
Pole midagi paremat halvast ilmast !
Keks

Post by Keks »

Jazz on sul äkki võimalik Spectrumi modulist pilt muretseda, pildi järgi saaks ehk aru kas ta sobib sinna või ei.

Mul näeb ta seest selline välja:
Image
Felch tuleks sulle külla heameelega, ma natukene elektroonikat jagan aga abi kuluks ära kindlasti, mis selle ossiga teha saab, äkki seletad lollile :)
Kas temaga võimalik mõõta saatja antenni väljundit?
Kui tulla siis peaks vastuvõtja ka kindlasti kaasa võtma?

Amperaazi üritan mõõta, kui nüüd teisipäeval koju saan jälle, alalisvoolu ampertangid täitsa olemas.

Otsisin internetist ei ei leidnud midagi tarka, nagu ma aru saan siis puldi ja 2,4 mooduli vahel on see kaabel kus neli soont, kaks valget, punane ja must. Äkki keegi teab natukene rääkida mis kujul see info peaks seal liikuma mööda seda kaablit. Loogiline oleks et punane ja must on saatemooduli toide?
YAK 54
T-REX 700

Maksim Keks 5228035
felch

Post by felch »

Ossiga näeb plaadil liikuvate signaalide kuju. Nagu silmade eest lausa. Kuju järgi saad otsustada või oletada, kas asi on õige. Päris antenni väljundist selle ossiga mõõta ei saa. Muud aga küll. Vastuvõtja on kindlasti kasulik kaasa võtta.
Saatja töövool peaks jääma kusagile 0,3A kanti. Seda vit ampertangidega ei mõõda?
Pole midagi paremat halvast ilmast !
Post Reply