RC Aircombat.
RC Aircombat.
Täna toimub Hüürus 1/12 WW2 õhuvõitluse EMV 2. etapp.Ootame rohket publikut, tulge vaatama!...Esimesed lennud kl. 12.00.
Võitlus oli äge,rahvast,ka pealtvaatajaid palju.Lendajate tase on midagi muud kui mõni aeg tagasi - ikka linti lõigati päris hoolega
muidugi oli ka kokkupõrkeid ja mitte vähe - minuarust mingi 5-6 korda
arvestamata kergemaid kontakte,kus lihtsalt kostis kerge "kopsatus".Kirsiks tordi peal oli aga hoopis ohikate demoõhuvõitlus,millest küll enamus vaatajaid ilma jäid,kuna läksid liiga vara ära
Ma ei ole kunagi oma elus veel nii efektset võitlust näinud - linti lõigati suisa kordamööda ja sentimeetrite kaupa ja seda oluliselt suuremal kiirusel kui raadiomudelid.Kohati jäi mulje,et see oli nagu demoesinemine näitamaks,kuidas asi tegelikult käib.Ja alla nad ei kukkunudki
tõsi küll,teises võitluses üks mudel riivas maad,mootor jäi seisma,aga isegi propp ei läinud katki.Vanast ajast on meelde jäänud,et ohikate võitlus,kui mõlemad õhku said,kestis u 10 sek. ja siis olid mõlemad või üks otsapidi maa sees ja läks uuesti mootorite käivitamiseks
Müts maha tegijate ees
Need mehed oleks olnud vaja "Minimaailmale" tirida ja seal lauluväljaku taga kusagil lendama panna ja tähelepanu oleks täiega garanteeritud olnud
Kahju,et polnud meil ühtki "operaator Kõpsi",kes oleks selle jäädvustanud.

kuno, olen sinuga 100 protsenti nõus!
see on asi mida tasub vaadata, kui näinud pole.
mina pole veel siiani aru saanud, mis moodi nad üksteisel
nii sabas suudavad püsida
...meeletu, tõesti müts maha.
samas ei usu ma ,et see kiirus hirmus palju suurem on, kuna
tegevus toimub ju nii väikeses ruumis, ehk siis minu meelest
sellest ka see efekt äkki?
võitlus oli tõesti mõnus, eriti mõnus, et nüüd vaja kaks uut tiiba
ja üks kere muretseda
, servod, akud ja vastuvõtjad jäid
õnneks kõik terveks, üks mootor (2,5cm3 os max) vajab vaid uut tagumist kaant ja ühelt poolt murdis kurivaim pool mootorikinnitus
kõrva ära.
jääme ootama järgmist etappi ja siis juba lahinguväljal näeme...
...siis ma enam kuuendaks ei jää!
...vaid hoopis eelviimaseks
see on asi mida tasub vaadata, kui näinud pole.
mina pole veel siiani aru saanud, mis moodi nad üksteisel
nii sabas suudavad püsida

samas ei usu ma ,et see kiirus hirmus palju suurem on, kuna
tegevus toimub ju nii väikeses ruumis, ehk siis minu meelest
sellest ka see efekt äkki?

võitlus oli tõesti mõnus, eriti mõnus, et nüüd vaja kaks uut tiiba
ja üks kere muretseda

õnneks kõik terveks, üks mootor (2,5cm3 os max) vajab vaid uut tagumist kaant ja ühelt poolt murdis kurivaim pool mootorikinnitus
kõrva ära.
jääme ootama järgmist etappi ja siis juba lahinguväljal näeme...

...siis ma enam kuuendaks ei jää!
...vaid hoopis eelviimaseks

.. siis polnud vist õnne päris võistlusele sattuda! Eesti MV-l ja üleliidulistel pandi ikka 100% lennuaega.Kuno wrote:kestis u 10 sek
Eestis on seejuures õhuvõitluse NSVL meistrivõistluste medalimehigi , mis tähendab superkõrget taset.
Ohjadega on lõigata raadiolennukitest selle poolest lihtsam, et lennukid lendavad ühel tasapinnal (poolkera).
http://www.metacafe.com/watch/yt-Hvjvxo ... june_2007/
http://www.metacafe.com/watch/yt-xa8oRF ... f2d_final/
http://www.metacafe.com/watch/922950/f2 ... y_willcox/
olen proovinud - ei ole lihtsam - need riistapuud liiguvad seal ringis väga kiiresti ja reageerimiseks,ehk mõtlemiseks üldse aega ei ole - kõik toimub vaid reflekside najal - piloot peab olema väga perfektne lendaja,seal ei ole aega mõelda,kuhupoole ma keeran,kas üles või alla.Ja siis veel need ohjadPole muidugi kindel, aga arvaks, et sealt ringi keskelt on jälgimine lihtsam