cockpiti tegemine

Ehitusnipid, materjalid, joonised, konstruktsioon...
Post Reply
aero

cockpiti tegemine

Post by aero »

olen kuulnud et paljud räägivad et saab teha plastikpudelist lennukile kupli, vorm on mul olemas ja proovisin kuumafööniga ta ilusti ümmarguseks ajada, aga ei õnnnestu, koguaeg kas tõmabab kokku ja läheb kortsuliseks. kas viga minus või tahab sellega veidike harjutamist? on kellegil kogemusi kuidas hea asi saada? :roll:
rallikas

Post by rallikas »

Äkki mõtled midagi sellist?
http://www.youtube.com/watch?v=yhajk_IDTUo
tarmotaja

Post by tarmotaja »

Olen teinud niimoodi, et pudelilt on kas põhi või kael maha võetud. Selleks, et vorm pudelisse mahuks ( positiiv-vormi olen teinud puust ). Siis on vormi alumisele poolele puuklots alla pandud (pigem alla surutud ) - selleks, et võimalikult vähe vaba ruumi pudelisse jääks. Seejärel kuumapuhuriga ettevaatlikult kuumutades saabki soovitud tulemuse. Märksõna ongi see, et pudel ei taha eriti ühtlaselt kokku tõmmata ja kipub valgeks muutuma. Võttes ära vaba ruumi, toimub kahanemine vaid soovitud kohtades - vormi peal ja ümber puuklotsi. Pärast lõikad üleliigse osa ära ning kui natukene harjutada, saabki päris ilusa tulemuse.

Tarmo
aero

Post by aero »

Tänud nõuannete eest :wink:
aretaja

Post by aretaja »

kas seda mitte kuumas vees ei tehtud w? Siis peaks nagu pudel igaltpoolt ühtlaselt soojenema. Aga võibolla ma eksin.
aretaja

Post by aretaja »

aretaja wrote:kas seda mitte kuumas vees ei tehtud w? Siis peaks nagu pudel igaltpoolt ühtlaselt soojenema. Aga võibolla ma eksin.
üles leidsin õpetuse http://ultralajt.webs.com/smallcanopy.htm
Kuno

Post by Kuno »

Olen teinud niimoodi, et pudelilt on kas põhi või kael maha võetud. Selleks, et vorm pudelisse mahuks ( positiiv-vormi olen teinud puust ). Siis on vormi alumisele poolele puuklots alla pandud (pigem alla surutud ) - selleks, et võimalikult vähe vaba ruumi pudelisse jääks.
tegin täpselt samamoodi,aga kuna puhurit polnud,panin pudel-vorm koosluse praeahju ja kuumutasin mingi 250 kraadi juures niikaua,kuni pudel end ümber vormi trimmi tõmbas - pärast vähe silusin pajalapiga ja oligi kuppel valmis.
Ropka

Post by Ropka »

just nii tehti vanasti ka juhtraja autode keresid
vorm peab olema nii suur või siis täis kiilutud, et mahuks pudeli silindri sisse üsna parajalt
kogun vanu vene lennukimootoreid
Post Reply