F3A 2011

Alateema kus käistleda vigurlennuga seonduvat - reeglid, mudelid jms

Moderator: Marek

Marek

F3A 2011

Post by Marek »

Kes osaleksid ja kes korraldab? Peaks hakkama juba 2011 hooaja peale mõtlema. Mis kava, mis reeglid jne. Ma arvan, et F3A sari peaks jätkuma.
mart63

Post by mart63 »

Mul pole korraldamise vastu midagi, kuid kevadel-suve alguses on keskkooli lõpetamine ees, selle hoian kindlalt prioriteedida.
lauri
Administrator

Post by lauri »

Mainin umbes 4. korda, et kui kahte erinevat kava (Nordic ja Sport?) lennata, laheneks ka kohtunike mure! Ning Sport kavas alustajatel poleks ees enam 3-4 aastat võistlenud mehed.
Lauri Laidna - www.pistik.com
mart63

Post by mart63 »

Käed püsti, kes reaalselt Nordicus osaleks?
Marek

Post by Marek »

No mina osaleks, Jan ja Tarmo vast ka, kuigi ma ei tea mis seis Tarmol praegu lennuvahenditega on, eks ta ise kommenteerib.
Ropka

Post by Ropka »

kus selle nordicu skeemi näha saaks
kiirelt otsides nagu ei leidnud
kogun vanu vene lennukimootoreid
Ropka

Post by Ropka »

neid linke nägin küll, ma mõtlesin natuke piltlikumat skeemi kui need kriipsujukud või half square loop on corner ja stall turn.
Kuno

Post by Kuno »

Polegi väga üle mõistuse keeruline 8)
Matsa

Post by Matsa »

Eks endalgi huvi võistlemiseni jõuda!
Marek

Post by Marek »

Palju praegu Nordicu lendajaid oleks? Mart Seger, Reivo, Kuno, Jan, mina. Tarmo pole veel oma plaane avaldanud, parandab vist lennukit - nagu minagi. Kuhu on Raivo kadunud F3A maalt?

Spordi lendajad? Matsa, Kati, Submarine, Margus, Mart, Cuprum?
Nagu näete panen ülbelt rahvast paika :) Parandage, pakkuge välja oma nägemusi. Kes võiks veel sarjast osa võtta? Tean, et Ridalis toimetavad kaks noort kutti, kes võiks täitsa Sport kava lennata. Samuti nägin viimati Kollasel kahte noort huvilist, kes suveks oleks kindlasti valmis võistlema, kui külm ära ei võta :)

Nordicu juhend vaja eesti keelde panna. (Ma arvan, et Mardiga üritame seda teha, abilised teretulnud)

Võistluspaikadest ja aegadest peaks arutama. Ettepanekud?
Ropka

Post by Ropka »

Ma pakuks, et kui vähegi leiduks võistlejaid ka väljapoolt Tallinna, tuleks ka neile lähemal võistlusi teha, paljude kohtade vahelt just valida pole, aga siiski.

"Spordi" grupp peaks juurde tekkima küll, muidu ei tulegi keegi lisaks F3A süsteemi proovima, lennutajaid on ju tegelikult palju
Kuno

Post by Kuno »

kuidas mudeliga jääb,kui lennata nordicut :idea: Kas jääb nagu siiani,et suvaline lennuk või peaks mudel vastama F3A nõuetele :?: Iseenesest see Nordic 09 nüüd meie viimasest Sport kavast palju keerulisem polegi - tuleb küll juurde arvestatav osa külili ja selili lendu - päris tavalise traineriga enam hakkama ei saa,aga muidu vigurlennu võimeline lennuk sobiks.Eks hea tulemus tuleks muidugi "õige" mudeliga,aga mis arvate :idea:
mart63

Post by mart63 »

On ju mujal ka neid võistlusi tehtud, aga on siis mujalt võistlejaid ka olnud? Praktiliselt mitte.
Sellepärast terve see hooaeg vaid Kollasel tehtud saigi..
Marek

Post by Marek »

Mina arvan, et piirama hakata ei ole mõtet ka see aasta. Kuigi see annaks tasemele juurde aga siis peaks meil olema ka fanaatikuid, kes vastavaid kulutusi teeks, rohkem kui 1-2. Siiani ei ole ülekaalus/suuruses lennukid edu andnud. Rohkem ikka veel lenduris kinni.

Jah etappe võiks teha erinevates kohtades. Üks väga lahe koht oleks Ridali lennuväli ;)
Matsa

Post by Matsa »

Pooldan Mareki mõtet, et ei ole vajadust lennukitele piiranguid esialgu küll seada, sest nii jääb võistlejate hulk väiksemaks. Erinevates kohtades võistlused looksid ka suurema aluse selle spordiala propageerimiseks. Ka võistluste reklaam meedias aitab harrastajate hulka suurendada. Ise püüan ikka sportkavas osaleda. Treeningud igal juhul käivad
prosper

Post by prosper »

Panen ka oma vaikse hääle kirja ütlemaks et erinevad kohad rikastavad seda ala. Ja on ikka nii nagu hea kala kohaga mis vaja ikka ennem sisse sööta siis tuleb ka saaki. Arutame asja, küsime raha, leiame sponsoreid ning siis pole miski võimatu.Ehk siis ühildada mingi kokkusaamisega? Palju on ühe etapi eelarve? Ja kui seda raha pole !? Siis on tõesti nii et need ,kes praegu võistlevad ja asuvad 50 km Kollase lähiümbruses teevadki selle etapi seal ning ala liigub edasi vähemalt.Või mis? Kes teist ise teeks kulutusi mujale sõitmiseks?
mart63

Post by mart63 »

Eelarve niipalju, kui stardimaksudest tuleb ja see läheb enne etappi enda raha eest ostetud karikate katteks. Hindamislehed, toolid, lipud jne kodust ja kohtunikud aitähi eest. :)

Uueks hooajaks mõtlen mingi parema lipusüsteemi välja, mida oleks lihtne paigaldada ja lihtne pärast kokku pakkida, lihtsalt puutoikad, nagu siiani olnud, mädanevad läbi alati väga valel hetkel - siis kui neid vaja on nood kolmeks jupiks.. :lol:
Marek

Post by Marek »

Tegelikult on peetud ju F3Ad Viljandis, Ridalis kunagi vist äkki ka Tapal jne aga ega see võistlejaid siiani juurde pole toonud. Aga lennumudelismi propageerimise eesmärgil ja heas lootuses, et ikka Eesti äärealadelt ka võistlema tuldaks peab ikka mõne etapi Tallinnast eemal tegema. :)

Aga pakkuge siis aegasid, kohtasid, mitu etappi kokku jne.
prosper

Post by prosper »

Võistlejaid ehk jah pole juurde tulnud aga huvilisi kes mudelismiga tegelema hakkavad on kindlasti.Võistelda lihtsalt ei julgeta ehk,sest kardetakse kaotada. Ma käisin just terve nädal lasteaias rääkimas ja lendamas ,seoses isadepäevaga.Nägin kuidas lapsed vaimustusid ja isad kuulasid. Ehk sellest saab alguse mõnel huvi tegelema hakata.Ja juba isad tundsid huvi kuidas saab. Ja mind oodatakse tagasi sinna.
Mina kutsuks ühe etapi näiteks Hiiumaale .Ja see võib vabalt toimuda koos Linnumäe lennupäevadega augusti alguses. Saavad ka paljud aimu mida tähendab võistelda.
tarts

Post by tarts »

Ma ka osaline. Esimene etapp võiks minuarvates, nagu juba peaaegu traditsiooniks on kujunenud, ikka Viljandis toimuda.

Mart, kui lippusid tahad, siis need on ikka mul kapis olemas.
Antu

Post by Antu »

prosper wrote:Mina kutsuks ühe etapi näiteks Hiiumaale .Ja see võib vabalt toimuda koos Linnumäe lennupäevadega augusti alguses. Saavad ka paljud aimu mida tähendab võistelda.
Hõikaks siinkohal ka Järva-Jaanit. Selline üritus tekitaks siin elevust ja publikut päris palju.
T-REX 700E DFC, Falcon 3D, Blade mSR
Mentor, Yak
Spektrum DX6i
tarts

Post by tarts »

Ahjaa, oli veel küsimus, kes nordikut teeksid. Mina oleks kindlasti Nordicu kava poolt!
tarts

Post by tarts »

http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh ... duct=15425

Tundub nagu kasulik auhinnaplaan. 100% raha tagasi :roll:
cuprum

Post by cuprum »

tarts wrote:http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh ... duct=15425

Tundub nagu kasulik auhinnaplaan. 100% raha tagasi :roll:
Jee, ning korjad Sa küll üritusele 30 nägu kohale :roll:
tarts

Post by tarts »

Viljandi kevad?
Noh Ridalis üleeelmine aasta vabalt mitusada inimest :D . ega 30 inimest võistlema ei pea.
mart63

Post by mart63 »

Wtf, 2 medalit ainult? Kes kolmanda ära sõi? :lol:
Marek

Post by Marek »

Arutasime Mardiga võistluspaikade küsimust ja me arvame, et võiks korraldada 3 etappi Hüürus ja ühe Ridalis. Me ei saa siiski võistlejaid, kes kõik (siiani) elavad Harjumaa piirides, rahaliselt koormata, et inimesed sõidaks kaugetesse paikadesse ainult ala propageerimiseks. Ei saa riskida niigi väheste võistlejate loobumisega põhjendusel, et võistleja ei saa raha kulutada kuhugi kaugle sõitmiseks. Ka teistes võistlusklassides on välja kujunenud koht kus tavaliselt võisteldakse nagu Riidaja või Nurmsi. Mudelismi propageerida saame suvel nagunii erinevate ürituste raames ja üle Eesti. Üks väljasõit Ridalisse peaks igale mudelistile huvitav olema ja sealkandis ka kõige tõenäolisemad tuleviku F3A võistlejad hetkel. Kui isegi mõni ei taha nii kaugele sõita, siis pole ka hullu, sest aasta arvestuses loetakse nagunii 3 parima etapi tulemust, nii et üks etapp võib vahele jääda igal võistlejal ja sellest ei juhtu midagi. Mis arvate?
Ja pakkuge aegasid! Viljandi Kevad võiks olla pigem laager, siis ei tuleks lisa kulutust etapimaksu näol. Aga minu pärast võib ka seal etapi teha, enamus otsustab!
tarts

Post by tarts »

Isegi, kui ma elan Tallinnas muudakski näieks Viljandi etapp asja atraktiivsemaks. Ainult hüürus, nagu igavaks muutuks :D . Eriti Hea oli just kohtunike sommide professionaalset arvamust kuulda oma lennu kohta. Iseasi, kas nad enam viitsivad kohtunikeks olla. Eelmine kord nagu jäi ka asi pooleli nende poolt. Ridali kah lahe koht. Aga see on ainult minu arvamus. Ei sunni kellelegi peale midagi.
lauri
Administrator

Post by lauri »

Soomes Põhjamaade meistrikad järgmine suvi. Oodatud ka venelased, eestlased ja tõneäoliselt ka lätlased-leedukad. Reaalselt vist osalevad seal lisaks põhjamaalastele venelased ja leedukad. Hetkel pole silma jäänud, et 2011 Viljandi nö ametlikult neil kavas oleks, aga loodetavasti siiski on, nagu eelmistelgi aastatel. Mait on ehk suhelnud.
Lauri Laidna - www.pistik.com
Post Reply