Nitrolakk

Ehitusnipid, materjalid, joonised, konstruktsioon...
Post Reply
tarts

Nitrolakk

Post by tarts »

Leidsin ühe tüübi kel on kodus mingit vana nitrolakki. Praegu pidavat selle müümine keelatud olema, kuna on tervisele ohtlik.

Praegu täpset kogust ei tea aga on keegi huvitatud sellest.? ise võtaksin aint mingi väikese koguse.
frank 40

Post by frank 40 »

Mul on mõni liiter päris õiget lakki millega saab vattpaberit tiivale kinnitada. Kui huvilisi siis minu käest on võimalik saada.FR
Tartu 56150139
aretaja

Post by aretaja »

frank 40 wrote:Mul on mõni liiter päris õiget lakki millega saab vattpaberit tiivale kinnitada. Kui huvilisi siis minu käest on võimalik saada.FR
kas see tehnoloogia pole mitte ajast ja arust? :D
frank 40

Post by frank 40 »

Retro on alati moes! Saksamaal ja Austrias eriti. Kile sisse oskab iga l... oma lennuki keerata. Sa proovi mõni tiib vatiga katta, nii et see sul kõveraks kätte ei lähe, va tarkpea! :roll: FR
Tartu 56150139
tarts

Post by tarts »

Ise kasutaks seda tulemüüri lakkimiseks nitrokale ja bensukale. Tegelikult endal selles osas kogemust pole eriti. Kas nitrolakk peab ikka bensule ja nitrometaanile vastu?
Veteran

Nitrolakk.

Post by Veteran »

Tasub enne kindlaks teha, mis omadustega see lakk on. Nimelt mitte igal nitrolakil pole PINGUTAVAT omadust. Kui soov mudeli vattpaberiga katmisel kasutada, siis järelikult ei sobi...
Tervitustega Veteran.
Kuno

Post by Kuno »

Kas nitrolakk peab ikka bensule ja nitrometaanile vastu?
vanadest aegadest meenub,et metanooli kütuse puhul oli vaja lennuk õlilakiga üle lakkida,kuna metanool muutis nitrolaki pehmeks,bensiini puhul vist probleemi pole.Ise olen kasutanud tulemüüride lakkimisel veealusel parketilakki - see kannatab kõik välja,kuigi metanooli puhul on ajapikku märgata laki pehmenemist,aga mitte olulist - tavaliselt on mudel muudel põhjustel oma eksistentsi lõpetanud :lol:
Ropka

Post by Ropka »

epo liimi jääb igal liimimisel üle ju, tõmbad seda mingi vineeritükiga üle müüri ja ongi su "lakk" peal
kogun vanu vene lennukimootoreid
tarts

Post by tarts »

Ropka wrote:epo liimi jääb igal liimimisel üle ju, tõmbad seda mingi vineeritükiga üle müüri ja ongi su "lakk" peal
Jah mõtlesin seda ise ka. Mul veel on natuke Larit epot. Ei ole siis vist seda mõtet osta.
Post Reply