fpv saatja remont/kontroll?
Moderator: Kristjan
fpv saatja remont/kontroll?
hei,
ei tea kas õige teema, üritan siin. ühendasin siis korraks (~30sek) ühe oma videosaatja akuga ilma antennita ja nüüd tundub et on lood ühel pool (must pilt ja jahutusventikas korraks ühendamisel "stardib", ja siis vaikselt jääb seisma). kärsahaisu ega midagi ei olnud, visuaalselt on kah kõik bueno.
kas teoreetiliselt on võimalik seda parandada? eestis keegi teeb sellist asja?
bevrc'st ostetud 5.8ghz saatjaga tegemist.
tänud ette,
jk
ei tea kas õige teema, üritan siin. ühendasin siis korraks (~30sek) ühe oma videosaatja akuga ilma antennita ja nüüd tundub et on lood ühel pool (must pilt ja jahutusventikas korraks ühendamisel "stardib", ja siis vaikselt jääb seisma). kärsahaisu ega midagi ei olnud, visuaalselt on kah kõik bueno.
kas teoreetiliselt on võimalik seda parandada? eestis keegi teeb sellist asja?
bevrc'st ostetud 5.8ghz saatjaga tegemist.
tänud ette,
jk
www.skycam.ee
www.skycam.ee
Läbi võis põleda (ja ilmselt põles) saatja lõpukivi. kui suudad margi pealt välja lugeda ja uue leida mingist poest, siis vahetamine pole probleem. just kivi leidmine on raske. Kogemus ühe hiinaka 2,4GHz saatjaga.
Mõistlikult projekteeritud saatjad ei põle maha ilma koormuseta (antenn) aga palju neid enam on... " 'cause they're all made in Taiwan..."
Mõistlikult projekteeritud saatjad ei põle maha ilma koormuseta (antenn) aga palju neid enam on... " 'cause they're all made in Taiwan..."
Pole midagi paremat halvast ilmast !
felch wrote:Läbi võis põleda (ja ilmselt põles) saatja lõpukivi. kui suudad margi pealt välja lugeda ja uue leida mingist poest, siis vahetamine pole probleem. just kivi leidmine on raske. Kogemus ühe hiinaka 2,4GHz saatjaga.
kas nende piltide järgi oskad sa öelda, misse katki võib olla? kas sina oskaksid parandusega tegeleda, või oskad soovitada kedagi, kes viitsiks/oskaks? mõistagi ma maksaks kulud kinni ja teeks õlled välja või mida iganes juuakse tänapäeval selliste tehingute puhul
http://kronja.osteopathy.ee/temp/1.jpg
http://kronja.osteopathy.ee/temp/2.jpg
http://kronja.osteopathy.ee/temp/3.jpg
www.skycam.ee
www.skycam.ee
- hommiku kohvi
- hommiku kohvi
see on lihtsalt sodi..hommiku kohvi wrote:samas paistab et esimesel ja teisel pildil vasaku ülemise serva peal on mingid mustad täpid ... võimalik, et tolm / sodi, aga äkki kärssamise jäljed.
www.skycam.ee
www.skycam.ee
Kui oled Tallinnast, astu minu juurest läbi ja uurime veica seda plaati. Loomulikult ei saa ma lubada et korda saab, kõike kuuldut arvestades...pigem mitte. Aga vähemasti on süda rahul.
Töötan (pealelõunasel ajal) Tipis - TTÜ, Ehitajate tee 5, ruum AII-119. Voice: 5066624
Veljo
PS. Kui tuled, raba vastuvõtja ja kaamera samuti kaasa - igaks petteks. Ekraani ma leian.
Töötan (pealelõunasel ajal) Tipis - TTÜ, Ehitajate tee 5, ruum AII-119. Voice: 5066624
Veljo
PS. Kui tuled, raba vastuvõtja ja kaamera samuti kaasa - igaks petteks. Ekraani ma leian.
Veel üks PS. Nimelt kas esimesed 2 ja viimane pilt on ikka samast asjast? Liiga erinevad on ja tagatipuks on plaadi solder mask ühel roheline ning teisel sinine !??? Säärast kelmust pole ma veel näinud.
On seal 2 plaati teineteise otsas? Ja viimase pildi jaoks jootsid metallkorpuse ning antenni pesa maha????
On seal 2 plaati teineteise otsas? Ja viimase pildi jaoks jootsid metallkorpuse ning antenni pesa maha????
felch wrote:Veel üks PS. Nimelt kas esimesed 2 ja viimane pilt on ikka samast asjast? Liiga erinevad on ja tagatipuks on plaadi solder mask ühel roheline ning teisel sinine !??? Säärast kelmust pole ma veel näinud.
paar pilti
http://kronja.osteopathy.ee/temp/4.jpg
ehk siiski ei ole kõrbenud
http://kronja.osteopathy.ee/temp/5.jpg
on jah kaks plaati, ja vahel on jahutuseks pandud natuke alumiiniumi..
www.skycam.ee
www.skycam.ee
felch wrote:Kui oled Tallinnast, astu minu juurest läbi ja uurime veica seda plaati. Loomulikult ei saa ma lubada et korda saab, kõike kuuldut arvestades...pigem mitte. Aga vähemasti on süda rahul.
Veljo
tänud, üritan esmaspäeval end näidata (meil üks jutt on juba pooleli - gyrodega kaamera stabika ehitamine, kui mäletad? see pole kah muideks aktuaalsust kaotanud..)
thx,
jk
www.skycam.ee
www.skycam.ee
nühkisin seda natuke, tundus et oli midagi parafini-taolist ja tuli maha.. nüüd on puhas ja mingi tekst on ka loetav.. s.t. pilt petab, seal tegelt "auku" pole.. ja paremat fotikat mul praegu võtta pole, kahjuksfelch wrote:Pildil 4 on näha diood (või stabilitron - vasakul ja üleval, musta värvi), mis "auguga". Kas tegid veel midagi peale töötamist ilma antennita (nt. toide tagurpidi peale) ?
midagi veel peale antenniga mängimist - enda arust mitte
www.skycam.ee
www.skycam.ee
See oligi vaid kahtlustus. Lähemal vaatlusel selgub tõde.
Üldiselt on "on the ege" balanseerivad skeemid (st. hiinakad) väga tundlikud igasugu režiimist kõrvalekaldumistele. Koormust (antenn antud juhul) ei lubata eemaldada mingil juhul ja isegi sekundiks. Oma saatja põletasin just nii lõplikult maha (oli küll enne ka küürakas).
Muide, osad hiinakad kasutavad kokkusobimatuid pesasid/pistikuid ja antenni ühendus katkeb nii ehk naa kui just mitte eelnevalt seda teades asja kontrollida ja meetmeid tarvitusele võtta.
Selline õppetund siis, ehk kellelegi kasulik ...
Üldiselt on "on the ege" balanseerivad skeemid (st. hiinakad) väga tundlikud igasugu režiimist kõrvalekaldumistele. Koormust (antenn antud juhul) ei lubata eemaldada mingil juhul ja isegi sekundiks. Oma saatja põletasin just nii lõplikult maha (oli küll enne ka küürakas).
Muide, osad hiinakad kasutavad kokkusobimatuid pesasid/pistikuid ja antenni ühendus katkeb nii ehk naa kui just mitte eelnevalt seda teades asja kontrollida ja meetmeid tarvitusele võtta.
Selline õppetund siis, ehk kellelegi kasulik ...