Mootor läbi? (põleb ja sädeleb)
Mootor läbi? (põleb ja sädeleb)
Nii.. probleem: Panin katsetuseks mootori täisvõimsusele (mootor: brushless, Aku: Kokkupandud.´4.8 volti ). Mis juhtus? Sees oli palju sädemeid, ja lõpuks hakkas täiesti sõna otseses mõttes põlema. Endal mõte, et mootor võib läbi olla (üsna vana juba). Ehk peaks mõtlema uuele mootorile?
kas neis mootorites pole mitte mähisemoodi asjad..kas mõni juhe v.traat ei võiks olla kuidagi väga õnnetult puru ja lühises? kuigi see wist ei tohiks seda pühjustada? kui ml üks kolmest mootorisse minevast juhtme kobarast oli katki siis käima läks aga täis gaasil lülitas end välja.(kuigi tossavat mootorit ma olen näind küll)
aga kas sa seda kuidagi filmida ei saa?
aga kas sa seda kuidagi filmida ei saa?
Niisugused asjad hakkavad toimuma kui mähises tekivad lühiskeerud. Lühiskeerud võivad tekkida mähistraadi isolatsiooni kulumisest vibratsiooni tõttu kui mähis on kehvalt keritud (lõdvalt). Muidugi võib ka pikaajalise kuumenemise tulemusel mähise isolatsioon halveneda, kuni viimaks pudenema hakkab kuid seda peaks varakult lõhnast tunda olema.
TZ Frenzy V2 .50, Trex600N, GAUI Hurricane 550, HK500CMT TT, HK450V2, Trex250, HK250GT FBL, NE Solo Pro 100&125 3D, WLToys V977
GWS Mini-Dragonfly, Esky Lama V3, Nine Eagles Solo Pro II &Free Spirit
GWS Mini-Dragonfly, Esky Lama V3, Nine Eagles Solo Pro II &Free Spirit
Võib-olla oled juba uue mootori omanik, siis ei paku järgnev enam huvi. Aga...mul juhtus kord mootori kinnitus logisevat ja mootor lendas 4-kopterilt oma teed. Juhtmed rebiti katki muidugi. Proovisin uuesti kokku joota ja see õnnestus.
Äkki on sul ka asi hoopis mõne faasi mähisetraadi halvas jootes väljuva juhtme külge (seal sädelebki) ? Kuna kaotada pole enam midagi, võiksid mootorit veidi lahata - lõika juhtmete mootorisse sisenemise kohas olevad termorüüžid lahti ja uuri. Võib-olla saab ellu puhuda.
Kui aga leeke pritsib mähisekeerdude eneste pealt, on asi konkreetselt ühel pool.
Äkki on sul ka asi hoopis mõne faasi mähisetraadi halvas jootes väljuva juhtme külge (seal sädelebki) ? Kuna kaotada pole enam midagi, võiksid mootorit veidi lahata - lõika juhtmete mootorisse sisenemise kohas olevad termorüüžid lahti ja uuri. Võib-olla saab ellu puhuda.
Kui aga leeke pritsib mähisekeerdude eneste pealt, on asi konkreetselt ühel pool.
Pole midagi paremat halvast ilmast !