Ülesanne!
Ülesanne!
Meie klubi lendur soetas lennuki CLOUDS FLY. Kõik peale vastuvõtja olemas. Saatjat polnud. Otsustasin võtta ühe kopteri (HoneyBee) pealt vastuvõtja(model EK2-0420A) ja ka sama puldi kuue kanaliga(E-SKY 0406A PPM 35MHz)
Kanalid siis järgmised 1 AIL, 2 ELEV, 3 speed controller, 4 GYRO, 5 for Head lock GYRO, 6 PIT.
Ühendasin 1 AIL, 2 ELEV, 3 speed controller , 4 RUDDER
Mootor ei hakanud tööle .
Küsimus? Mida ma tegin selleks et asi hakkas toimima. Selle avastamiseks kulus mul 1,5 tundi.
Tean et lihtsam oleks olnud kohe siit küsida Head nuputamist
Järgmistel Linnumäe Lennupäevadel jälle üks KOMM välja pakkuda
Kanalid siis järgmised 1 AIL, 2 ELEV, 3 speed controller, 4 GYRO, 5 for Head lock GYRO, 6 PIT.
Ühendasin 1 AIL, 2 ELEV, 3 speed controller , 4 RUDDER
Mootor ei hakanud tööle .
Küsimus? Mida ma tegin selleks et asi hakkas toimima. Selle avastamiseks kulus mul 1,5 tundi.
Tean et lihtsam oleks olnud kohe siit küsida Head nuputamist
Järgmistel Linnumäe Lennupäevadel jälle üks KOMM välja pakkuda
Hei,
mitte et ma üleliia maias oleksin, aga uudishimust: panid idle up nupu teise asendisse?
Kui see ei olnud õige, siis pakuks, et tõmbasid throttle trim'i miinimumi, muutsid throttle curve nuppu või tegid muud sellist mida ikka tehakse, kui kanali miinimum ei ole piisavalt madal et kontroller initsialiseeruks.
AndrusK
mitte et ma üleliia maias oleksin, aga uudishimust: panid idle up nupu teise asendisse?
Kui see ei olnud õige, siis pakuks, et tõmbasid throttle trim'i miinimumi, muutsid throttle curve nuppu või tegid muud sellist mida ikka tehakse, kui kanali miinimum ei ole piisavalt madal et kontroller initsialiseeruks.
AndrusK
Last edited by ak on Tue Aug 16, 2011 10:39, edited 1 time in total.
Hei!
No ma ei tea, kui see oli HoneyBee kopteri pult siis, et seda lennukil kasutada pead sa akude all oleva lüliti ringi lülitama, et saaks kopterimiksimise välja lülitada, see peaks olema esmane asi.
http://www.helifreak.com/showpost.php?p ... ostcount=2
A - aileron & rudder. Up = AIL left, RUD right. Down = AIL right, RUD left.
B - pitch & elevator. Up = PIT right, ELE left. Down = PIT left, ELE right.
Mode 1 is A down, B up.
Mode 2 is both switches down.
1 - Pitch mixing. On = FP mode (90 deg swash), Off = pitch mixing enabled.
2 - Mixing mode. On = Belt style mixing, Off = CP2 style mixing.
-Ilmar-
No ma ei tea, kui see oli HoneyBee kopteri pult siis, et seda lennukil kasutada pead sa akude all oleva lüliti ringi lülitama, et saaks kopterimiksimise välja lülitada, see peaks olema esmane asi.
http://www.helifreak.com/showpost.php?p ... ostcount=2
A - aileron & rudder. Up = AIL left, RUD right. Down = AIL right, RUD left.
B - pitch & elevator. Up = PIT right, ELE left. Down = PIT left, ELE right.
Mode 1 is A down, B up.
Mode 2 is both switches down.
1 - Pitch mixing. On = FP mode (90 deg swash), Off = pitch mixing enabled.
2 - Mixing mode. On = Belt style mixing, Off = CP2 style mixing.
-Ilmar-
...ülevalt on ülevaade...
-Paranull- pildiblogi
-Paranull- pildiblogi
vihjasid vahetust - kui kolmas ja kuues kanal ära vahetada, peaks ka kuidagi asjast asja saama ehk
muidugi mixid hakkavad segama siis, aga kõik oleneb EPA-st, et mootor tööle saada.
Throttle peab olema 0-s, et ESC stardi eelselt piiksuma hakkaks.
muidugi mixid hakkavad segama siis, aga kõik oleneb EPA-st, et mootor tööle saada.
Throttle peab olema 0-s, et ESC stardi eelselt piiksuma hakkaks.
Raptor X50/Airwolf/Mi-24 Hint/Agusta 109/AH-1 Cobra/T-28 Trojan
don`t fly faste then yours angel can fly!
Vahetasid välja, asendasid mõne muu elemendi või kanaliga...Aga siiski vahetasin vaid ühe elemendi välja ja mis see oli
Mode 1 vs mode 2 - vahetades annab ka päris häid tulemusi vahest
Aga enne, kui märkasite, et mootor tööle ei lähe, kas siis kõik muud funktsioonid toimisid perfektselt?
Raptor X50/Airwolf/Mi-24 Hint/Agusta 109/AH-1 Cobra/T-28 Trojan
Nii .Tegemist on ikkagi lendavate kommidega
Kui esimest korda puldi sisse lülitasin siis ei käivitunud mootor.Muud funktsioonid toimisid perfektselt. Siis vahetasin kanaleid ja tegin sada imet. Kui mootori käima sain siis ka koos gaasi lisamisega reageerisid nii elevaator kui aileronid. Sellest kõigest tüdinenud vahetasin ära vaid ühe asja. See ongi küsimus , Mille ma vahetasin???
Ütleme nii et Ilmar andis ühe lahenduse võimalustest mida ma ka edukalt proovisin ja asi toimis Aga sel juhul ei vahetanud ma midagi vaid lülitasin ümber
Just nimelt oli tegemist seadistusega kus Pitch mixing on väljas ja Mixing mode on sees. Lülitasin need ümber ja kõik korras.
Kui esimest korda puldi sisse lülitasin siis ei käivitunud mootor.Muud funktsioonid toimisid perfektselt. Siis vahetasin kanaleid ja tegin sada imet. Kui mootori käima sain siis ka koos gaasi lisamisega reageerisid nii elevaator kui aileronid. Sellest kõigest tüdinenud vahetasin ära vaid ühe asja. See ongi küsimus , Mille ma vahetasin???
Ütleme nii et Ilmar andis ühe lahenduse võimalustest mida ma ka edukalt proovisin ja asi toimis Aga sel juhul ei vahetanud ma midagi vaid lülitasin ümber
Just nimelt oli tegemist seadistusega kus Pitch mixing on väljas ja Mixing mode on sees. Lülitasin need ümber ja kõik korras.
Nüri?? Pigem ikka terav sest kui sulavõist ka tüki ära saad siis nüri see küll pole mitte
Nii.Siit tuleb nüüd ka õige vastus. Peale 1,5 tundi kruttimist võtsin nelja kanaliga puldi FM PPM CT2099 .Panin sinna sama kvartsi mis vastuvõtjal ja läksin lendama. Hiljem sai netist otsitud ja Ilmariga ilmselt samalt lehelt. Ütleme nii et otse õiget vastust ei tulnud aga Ilmar on kogunud kõige rohkem punkte . Tänan vastajaid ja nende poolt saadud punktid saavad minu tabelisse kirja. Nii et jälgige mängu ja ehk saab ka täismänguni BINGO !!! Loomulikult et komme kätte saada tuleb oodata Linnumäe Lennupäevi
Nii.Siit tuleb nüüd ka õige vastus. Peale 1,5 tundi kruttimist võtsin nelja kanaliga puldi FM PPM CT2099 .Panin sinna sama kvartsi mis vastuvõtjal ja läksin lendama. Hiljem sai netist otsitud ja Ilmariga ilmselt samalt lehelt. Ütleme nii et otse õiget vastust ei tulnud aga Ilmar on kogunud kõige rohkem punkte . Tänan vastajaid ja nende poolt saadud punktid saavad minu tabelisse kirja. Nii et jälgige mängu ja ehk saab ka täismänguni BINGO !!! Loomulikult et komme kätte saada tuleb oodata Linnumäe Lennupäevi
No vot, sähvatas see õige vastus ka korraks peast läbi aga tundus liiga geniaalne Gordioni sõlme- tüüpi lahendus olevat
TZ Frenzy V2 .50, Trex600N, GAUI Hurricane 550, HK500CMT TT, HK450V2, Trex250, HK250GT FBL, NE Solo Pro 100&125 3D, WLToys V977
GWS Mini-Dragonfly, Esky Lama V3, Nine Eagles Solo Pro II &Free Spirit
GWS Mini-Dragonfly, Esky Lama V3, Nine Eagles Solo Pro II &Free Spirit