Ülesanne!

Saatjad, vastuvõtjad, servod, elektroonika jms
Post Reply
prosper

Ülesanne!

Post by prosper »

Meie klubi lendur soetas lennuki CLOUDS FLY. Kõik peale vastuvõtja olemas. Saatjat polnud. Otsustasin võtta ühe kopteri (HoneyBee) pealt vastuvõtja(model EK2-0420A) ja ka sama puldi kuue kanaliga(E-SKY 0406A PPM 35MHz)
Kanalid siis järgmised 1 AIL, 2 ELEV, 3 speed controller, 4 GYRO, 5 for Head lock GYRO, 6 PIT.
Ühendasin 1 AIL, 2 ELEV, 3 speed controller , 4 RUDDER
Mootor ei hakanud tööle .

Küsimus? Mida ma tegin selleks et asi hakkas toimima. Selle avastamiseks kulus mul 1,5 tundi.
Tean et lihtsam oleks olnud kohe siit küsida :) Head nuputamist :)
Järgmistel Linnumäe Lennupäevadel jälle üks KOMM välja pakkuda :)
ak

Post by ak »

Hei,

mitte et ma üleliia maias oleksin, aga uudishimust: panid idle up nupu teise asendisse?

Kui see ei olnud õige, siis pakuks, et tõmbasid throttle trim'i miinimumi, muutsid throttle curve nuppu või tegid muud sellist mida ikka tehakse, kui kanali miinimum ei ole piisavalt madal et kontroller initsialiseeruks.

AndrusK
Last edited by ak on Tue Aug 16, 2011 10:39, edited 1 time in total.
prosper

Post by prosper »

Need E-SKY saatjad on üli primitiivsed ja asi siiski väga lihtne.Ma ikka kruttisin ja näppisin neid nuppe siia ja sinna kuid tulutult .Nimelt vihje-ma vahetasin miskit ära. :)
felch

Post by felch »

Kas vahetasid pistiku "polaarsuse" ära - ESC'i pistik läheb sisse ka tagurpidi?
Pole midagi paremat halvast ilmast !
-Ilmar-

Post by -Ilmar- »

Hei!

No ma ei tea, kui see oli HoneyBee kopteri pult siis, et seda lennukil kasutada pead sa akude all oleva lüliti ringi lülitama, et saaks kopterimiksimise välja lülitada, see peaks olema esmane asi.

http://www.helifreak.com/showpost.php?p ... ostcount=2

A - aileron & rudder. Up = AIL left, RUD right. Down = AIL right, RUD left.
B - pitch & elevator. Up = PIT right, ELE left. Down = PIT left, ELE right.

Mode 1 is A down, B up.
Mode 2 is both switches down.

1 - Pitch mixing. On = FP mode (90 deg swash), Off = pitch mixing enabled.
2 - Mixing mode. On = Belt style mixing, Off = CP2 style mixing.

-Ilmar-
...ülevalt on ülevaade...
-Paranull- pildiblogi
titan

Post by titan »

vihjasid vahetust - kui kolmas ja kuues kanal ära vahetada, peaks ka kuidagi asjast asja saama ehk :wink:
muidugi mixid hakkavad segama siis, aga kõik oleneb EPA-st, et mootor tööle saada.
Throttle peab olema 0-s, et ESC stardi eelselt piiksuma hakkaks.
Raptor X50/Airwolf/Mi-24 Hint/Agusta 109/AH-1 Cobra/T-28 Trojan
don`t fly faste then yours angel can fly!
prosper

Post by prosper »

:) Väga tublid olete :) Ma peaks neid kõiki versioone kontrollima :) Minu lahendusele on Ilmar kõige lähemal :) Aga siiski vahetasin vaid ühe elemendi välja ja mis see oli :)
titan

Post by titan »

Aga siiski vahetasin vaid ühe elemendi välja ja mis see oli
Vahetasid välja, asendasid mõne muu elemendi või kanaliga...
Mode 1 vs mode 2 - vahetades annab ka päris häid tulemusi vahest :D
Aga enne, kui märkasite, et mootor tööle ei lähe, kas siis kõik muud funktsioonid toimisid perfektselt?
Raptor X50/Airwolf/Mi-24 Hint/Agusta 109/AH-1 Cobra/T-28 Trojan
don`t fly faste then yours angel can fly!
särts

Ülesanne!

Post by särts »

Palun vabandust nahhaalse küsimuse pärast, mis kommiga on tegemist?
prosper

Post by prosper »

Nii .Tegemist on ikkagi lendavate kommidega :)
Kui esimest korda puldi sisse lülitasin siis ei käivitunud mootor.Muud funktsioonid toimisid perfektselt. Siis vahetasin kanaleid ja tegin sada imet. Kui mootori käima sain siis ka koos gaasi lisamisega reageerisid nii elevaator kui aileronid. Sellest kõigest tüdinenud vahetasin ära vaid ühe asja. See ongi küsimus :), Mille ma vahetasin???
Ütleme nii et Ilmar andis ühe lahenduse võimalustest mida ma ka edukalt proovisin ja asi toimis :) Aga sel juhul ei vahetanud ma midagi vaid lülitasin ümber :)
Just nimelt oli tegemist seadistusega kus Pitch mixing on väljas ja Mixing mode on sees. Lülitasin need ümber ja kõik korras. :)
prosper

Post by prosper »

See õige lihtne vastus tuleb täna õhtul :) Siis imestate et krt see hiidlane ikka kaval nagu rebane. Ometigi pidin kana passima 1,5 tundi. Siia teemasse võite samuti ülesandeid postitada ja siis lahendusi otsida. Igal juhul on tasu mingi lennukomm ja samas saame ka targemaks. :)
trebla

Post by trebla »

Vahetasid saatjas throttle ja güro pote ära?
TZ Frenzy V2 .50, Trex600N, GAUI Hurricane 550, HK500CMT TT, HK450V2, Trex250, HK250GT FBL, NE Solo Pro 100&125 3D, WLToys V977
GWS Mini-Dragonfly, Esky Lama V3, Nine Eagles Solo Pro II &Free Spirit
Ets

Post by Ets »

Arvatavasti laseb ta teil kõigil nüüd uhkelt praadida...nii u. aasta ja siis järgmistel Linnumäe lennupäevadel pärast 8 kannu kodu õlut algab võistlus ja kes lennutab selle kommi õhku ongi omanik :D
Selleks ajaks on muidugi akud ka juba tühjad nii, et ärge neid unustage laadida
:lol:
trebla

Post by trebla »

Jah olen kogenud, et see Hiiu huumor võib vahel päris nüri olla :lol:
TZ Frenzy V2 .50, Trex600N, GAUI Hurricane 550, HK500CMT TT, HK450V2, Trex250, HK250GT FBL, NE Solo Pro 100&125 3D, WLToys V977
prosper

Post by prosper »

Nüri?? :) Pigem ikka terav sest kui sulavõist ka tüki ära saad siis nüri see küll pole mitte :)

Nii.Siit tuleb nüüd ka õige vastus. Peale 1,5 tundi kruttimist võtsin nelja kanaliga puldi FM PPM CT2099 .Panin sinna sama kvartsi mis vastuvõtjal ja läksin lendama. :) Hiljem sai netist otsitud ja Ilmariga ilmselt samalt lehelt. Ütleme nii et otse õiget vastust ei tulnud aga Ilmar on kogunud kõige rohkem punkte . Tänan vastajaid ja nende poolt saadud punktid saavad minu tabelisse kirja. :) Nii et jälgige mängu ja ehk saab ka täismänguni BINGO !!! Loomulikult et komme kätte saada tuleb oodata Linnumäe Lennupäevi :)
särts

Ülesanne!

Post by särts »

Väga põnev teema,meenutab malumängu.Selliseid võiks rohkem olla.Au Prosperile,jahvatab ajud peeneks küll!Mina küll ei avaldaks "saladust" enne õige vastuse laekumist.
trebla

Post by trebla »

No vot, sähvatas see õige vastus ka korraks peast läbi aga tundus liiga geniaalne Gordioni sõlme- tüüpi lahendus olevat :D
Post Reply