Corona 2.4 module + CR8D receiver

Saatjad, vastuvõtjad, servod, elektroonika jms
Post Reply
ak

Corona 2.4 module + CR8D receiver

Post by ak »

Tere,

kurdan muret: sai kunagi tellitud Corona 2.4GHz DIY module, mis tuli koos 8CH vastuvõtjaga, ning ma integreerisin selle mooduli vanasse Futaba 35MHz 5-kanaliga saatjasse. Siis ta seisis mul pool aastat laua peal, aga nüüd mõtlesin et võiks seda kasutada. Ja ta töötab väga viletsalt - samas toas, ku vastuvõtja-saatja vahe on 2..3 meetrit, siis tekib tihedalt poolesekundilisi katkestusi. Liigutad servot ja see hüppab sujuva liikumise asemel. Kui lasta saatjal lihtsalt seista ja mitte kange puutuda, siis aeg-ajalt servod hüppavad iseenesest. See ei ole ju normaalne, samades tingimustes Futaba tehnika töötab ideaalselt.

Ok, mõtlesin et ehk on lähedalasuvate wifi access pointide probleem, aga ka põllu peal on aeg-ajalt märgata, et lennuk reageerib hilinemisega. Nii hull see asi ei ole et lennata või maanduda ei saaks, aga mittemingisugust usaldust see ka ei ärata.

Foorumis kirjutatakse, et Corona vastuvõtjate kvaliteet on kõikuv - kuidas teiste kogemused, ning milliseid süsteeme neist odavatest üldse vaadata tasuks?

AndrusK
felch

Post by felch »

Minu komplekt: Mx12 + CRD8. Kah ise kokku sobitatud. Töötab nagu raudpolt! WiFi karbid teda ei huvita.
Kas kommuteerid ikka PPM signaali ka või ainult saatjate toidet? Vaja oleks mõlemat ümber lülitada.
Pole midagi paremat halvast ilmast !
ak

Post by ak »

Hei,

ma ei kommuteeri midagi, 35MHz antenn on asendatud 2.4G antenniga ja 35MHz kõrgsagedusosalt on permanentselt toide maas. Saatja on seega puhtalt 2.4G.

Eks tuleb kasutada asendusmeetodit.

Muide, Veljo, kas sa failsafet kasutad ja kas see töötab sul?

Andrus
Last edited by ak on Tue Aug 30, 2011 22:45, edited 1 time in total.
felch

Post by felch »

Minu saatjas on mõlemad moodulid, lülitan ümber toidet ja signaali.
Failsafe't seni pole proovinud.
Pole midagi paremat halvast ilmast !
cbjuss

Post by cbjuss »

Sama kooslus on FX14 sees.Cularis käis ära nii kaugel,kui silm seletas ja ilma ühegi probleemita. Toide on sees 35mhz peal + PPM ümberkommuteerimine+ elementaarne võimendi,aga kvartsi võtsin välja.See moodul ei kannata alla 4V PPM signaali.Väiksema nivooga olid kõikvõimalikud probleemid
ak

Post by ak »

Hei,

vihje nivoole on abiks; see seletaks sümptome küll, ka servode hüppamist.

AndrusK
ak

Post by ak »

Hei,

ajasin natuke trükkplaadil jälgi ja ühendasin mooduli sisendi trainer-pistikust otse protsessori jala peale (see kivi paistab töötama 5v pealt, seega peaks nivoo sobima). Ja ennäe - koterman kadunud nagu poleks olnudki... :-)

tänud hea soovituse eest,
Andrus K
Post Reply