Mul on oht saada 1 multikopteri piloodiks . Probleem on vaid mudeli valikus, milles palukski kogenud lendurite abi.
Masin peaks kandma vähemasti 1kg koormat (soovitavalt rohkem), olema stabiilne et ei peaks ise väga vehkima nagu KUKi plaadi puhul. Lisaks peaks omama pan-tilt kaamera alust. Soovitavalt peegelkaamera jaoks aga ka Nokia N8 on sobiv (isegi parem mõnes mõttes). Sellega olen lennanud.
Veel oleks hea, kui ta suudaks GPSi vms abil asukohta ja ka kõrgust hoida.
Eriline vedamine oleks süsteem, mis paneks kopteri "skaneerima" mingi hoone sise (sic !) seina kaugusel 1..2cm aga see läheb vist juba ulmeks (st. tuleb ise ehitada...).
Kaugemas tulevikus tahaks lendu tõsta ühe teatud spektromeetri mis kaalub ca 1kg.
Masin peaks ideaalis suutma rippuda täpselt ühel kohal mitu minutit.
Tean, et on mikrokopter.de oma putukatega aga rohkem nagu "peaaegu valmis" -RTF- asju ei tule meelde. Ardu, Multiwii jms on siiski suht poolikud tükid minu meelest.
Muidugi võin raami ise kokku klopsida aga põhiline oleks pädev juhtelektroonika.
Parrot AR-drone'l tundub säärane olevat (teatud piirangutega)aga tema plaate vist ei saa suuremate mootorite külge riputada ? Palju ta üldse kanda jõuaks - 100g?
Mida soovitate?
Ei pea olema super-odav, vaja on (teadus-) tööriista.