Kui soovin korrektselt kiletada lennukit siis räägitakse palju nn balsalock nimelisest ainest millega tuleks mudeli puitpinnad töödelda, milles on asja point ,sest kile on ju liimiga?
Või pole see piisav hea tulemuse saavutamiseks, ja sellepärast tuleb puitpindu eeltöödelda.
Seda spetsiaalset ainet saab küll osta , kuid kas on olemas selle aine kodusel teel valmistamise õpetus või alternatiiv.
Aivar
Kiletamine
Info olemas
Tänud Frank 40,
Sain siis teada, et enne kiletamist on vaja "lukustada" balsa või puidu mikroskoopiline puru mida pole võimalik eemaldada lapiga näiteks.
See puru kleepub kile külge ja ei lase kilel kinnituda kindlalt puitpindadele.
Kodusel teel saab seda eeltöötlus vedelikku ise valmistada lihtsalt: 1 osa PVA liimi ja 10 osa vett segada ja kanda pihustiga (lillekastmis näiteks) puitpindadele ja lasta kuivada.
Peale neid manipulatsioone on puitpinnad ettevalmistatud kiletamiseks.
Kindlasti paljud teavad seda meetodit, kuid mina ei teadnud ja võibolla keegi ei tea ja tuleb kasuks.
Inimene õpib kogu elu
Aivar
Sain siis teada, et enne kiletamist on vaja "lukustada" balsa või puidu mikroskoopiline puru mida pole võimalik eemaldada lapiga näiteks.
See puru kleepub kile külge ja ei lase kilel kinnituda kindlalt puitpindadele.
Kodusel teel saab seda eeltöötlus vedelikku ise valmistada lihtsalt: 1 osa PVA liimi ja 10 osa vett segada ja kanda pihustiga (lillekastmis näiteks) puitpindadele ja lasta kuivada.
Peale neid manipulatsioone on puitpinnad ettevalmistatud kiletamiseks.
Kindlasti paljud teavad seda meetodit, kuid mina ei teadnud ja võibolla keegi ei tea ja tuleb kasuks.
Inimene õpib kogu elu

Aivar
Väga tore ,et abi said
. Kindlasti paljud teisedki. Seoses sellega võikski samal teemal küsimused ja vastused siia postitada. Siin on konkreetne pealkiri ja leiab kiiresti. Miks ma seda kirjutan on see ,et otsisin täna teemat kus juhtmevabast trainingu komplektist oli juttu.
Panin otsingusse juhtmevaba treening ja treeningu juhe ning mida veel. Lõpuks leidsin " Buddy Box mudeli pardal + kaks vastuvõtjat".
Vabandan ! See arutelu on küll teise teema küsimus "Vastuste leidmine küsimustele."
Või on siiski küsimus ,et ma ei oska otsida.
Ehk oleksin algatanud jälle uue teema "Palun otsige mulle teema milles juttu ............."
Ei tahtnud toriseda,
kuid see konkreetne ilus pealkiri meeldis mulle üliväga.
Väga hea kleeps Lauri poolt OST-MÜÜK-VAHETUS teemade alguses. Loe enne kui postitad: reeglid!
Ärge võtke seda isiklikult olen tänulik.
Ja lõppude lõpuks leidsin ju mida otsisin 

Panin otsingusse juhtmevaba treening ja treeningu juhe ning mida veel. Lõpuks leidsin " Buddy Box mudeli pardal + kaks vastuvõtjat".

Vabandan ! See arutelu on küll teise teema küsimus "Vastuste leidmine küsimustele."
Või on siiski küsimus ,et ma ei oska otsida.

Ehk oleksin algatanud jälle uue teema "Palun otsige mulle teema milles juttu ............."
Ei tahtnud toriseda,

Ärge võtke seda isiklikult olen tänulik.

Eee... suured tänud selle PVA-lahuse eest, sest ka mina pole sellest varem kuulnud, aga ...
prosper kirjutas:
Ma tean mida Sa tunned
...aga ma tõesti ei suutnud tookord mingit sobivat eestikeelset terminit leida, polnud sellisest variandist midagi kuulnudki ja nii ma siis otsustasingi kasutada seda mis Sa lõpuks leidsid.
Paraku nende terminite, kirjavigade ja teemaga assotseeruvaga on nii, et üks kasutab ühte väljendit või slängi, teine parandab kas-või 5 korda oma postitust, et vead ja mõtted välja saaks ja kolmas mõtleb alati kanast
(see siis vihje ühele kunagi meie kohalikus teles olnud reklaamile)
P.S. Kardan, et see suvi otsin ise siit foorumist meeleheitlikult terminit: balsalakk
prosper kirjutas:
Ma tean mida Sa tunned

...aga ma tõesti ei suutnud tookord mingit sobivat eestikeelset terminit leida, polnud sellisest variandist midagi kuulnudki ja nii ma siis otsustasingi kasutada seda mis Sa lõpuks leidsid.
Paraku nende terminite, kirjavigade ja teemaga assotseeruvaga on nii, et üks kasutab ühte väljendit või slängi, teine parandab kas-või 5 korda oma postitust, et vead ja mõtted välja saaks ja kolmas mõtleb alati kanast

P.S. Kardan, et see suvi otsin ise siit foorumist meeleheitlikult terminit: balsalakk