täna peaaegu ennast põlema panin ja mis kõige hullem ei saand väga hästi aru ka, mis juhtus..
seega küsin, äkki kellegil on kogemust, aega ja viitsimist teha selline asi:
- power distribution board 8 escile, peaks olema plaat ~200mm diameetris, ~85mm auguga keskel
- esc'id tahaks plaadi külge kuidagi "tähekesena" ära kinnitada, toide kinni joota, see ots mis mootoritesse läheb peab jääma pistikutega sissepoole (seda hakatakse aeg ajalt lahti kiskuma)
- 2x 4s/5A akut tulevad sisse paralleelis, peaksid kogu selle supi ära toitma (max teoreetiline pinge tuleb 8 mootori peale 200A)
- paar eraldi väljundit toite jaoks
- peaks jääma niiskuskindlaks
välimuselt peaks olema siis midagi taolist (keskel ei ole mitte pulgad, vaid juhtmed ja need neli "pulka" on tegelikult 6mm pistikud):
jään ootama, v kui oskate soovitada kedagi, kes oskab ära teha - andke tuld..
tlf 5032666, skypes "kronja", faceboogis jaan kronberg, maila kronja@gmail.com
maksan raha ka, aga töötasu pead sa ise küsima, ma pakkuda ei oska ega hakka.. asjaga kiire.
tänud ette,
jk
p.s. hoiaks platsi siin puhtana, kui on midagi teemasse otseselt mitte puutuvat rääkida võiks privasse kirjutada..
abi vaja - power distribution board + mõned asjad veel..
Kristjan on õige inimene, kellega peaksid ühendust võtma. Tal on selliste asjade tegemiseks vajalik tehnika olemas ja
ka piisavalt palju kogemust multikopterite ehitamises. Tõenäoliselta oskab ta sulle ka parema lahenduse välja pakkuda.
Ma kahjuks ei tea, kuidas tal praegu aega on, aga saadan sulle tema kontaktid PS-iga
ka piisavalt palju kogemust multikopterite ehitamises. Tõenäoliselta oskab ta sulle ka parema lahenduse välja pakkuda.
Ma kahjuks ei tea, kuidas tal praegu aega on, aga saadan sulle tema kontaktid PS-iga
Outrage 550 CF PRO
Micro-Quad KK2.0 LCD
Futaba T10CHG 2.4G
PhoenixRC, Hubsan X4
http://www.facebook.com/kopteriklubi
Micro-Quad KK2.0 LCD
Futaba T10CHG 2.4G
PhoenixRC, Hubsan X4
http://www.facebook.com/kopteriklubi
Njah, oleks eestis võiks ära teha.
Räägime natuke insener-tehnilisest lahendusest ja asjadest.
2x14.8V parraleeli. See viis on imelik number seal taga, sooviks täpsemat parameetrit.
Teiseks Pinget ei mõõdeta amprites vaid voltides. Voolutarve on amprites aga seda raske arvutada kuna puuduvad parameetrid.
Mis ESC kasutusse, mis mootor(id) ja täpne aku info paluks. 200A on suur vool siiski ja see tahab voolulatte Kuid täpselt saan öelda mis vool tegelikult läbib asja alles siis kui edastad parameetrid.
2x14.8V parraleeli. See viis on imelik number seal taga, sooviks täpsemat parameetrit.
Teiseks Pinget ei mõõdeta amprites vaid voltides. Voolutarve on amprites aga seda raske arvutada kuna puuduvad parameetrid.
Mis ESC kasutusse, mis mootor(id) ja täpne aku info paluks. 200A on suur vool siiski ja see tahab voolulatte Kuid täpselt saan öelda mis vool tegelikult läbib asja alles siis kui edastad parameetrid.
8 mootorit, ühe mootori maksimaalne teoreetiline voolutarbimine on 25A. see teeb 200A (peak), mille ma juba ütlesin.nuudel wrote:Njah, oleks eestis võiks ära teha.
aku taga number on mahutavus, igaks juhuks ütlesin - 5000mAH (ilmselt ei ole väga määrav antud juhul)
Last edited by kronja on Thu Feb 16, 2012 1:09, edited 1 time in total.
www.skycam.ee
www.skycam.ee
hei,MihkelP wrote:Kristjan on õige inimene, kellega peaksid ühendust võtma. Tal on selliste asjade tegemiseks vajalik tehnika olemas ja
tänud. kristjaniga üritasin ühendust võtta mingi aeg ühe teise projektiga seoses, ei saanud mingit vastust.. ma arvan, tal on päris palju tööd põhialal (helicam.ee) ning mingisuguse power board'i tegemine/joonistamine vaevalt et talle väga pinget pakub.. ma võin eksida, aga noh senised kogemused ja loogika ütlevad nii
aga tänud info eest igal juhul
thx,
jk
www.skycam.ee
www.skycam.ee
Muud üle ei jää kui tuleb olemasolevale töömaale raja paksus välja arvutada sellise voolu jaoks. Muud kokakunsti siin pole Edasi juba siis vaadata mis avsekihipaksusega PCB-d kasutada, kas on vaja rada tugevdada voolulatiga vms. Ilmselt ei ole.
Igavusest võin ta paberil ära teha. Pigem PCB failina plaadi joonise. Reaalselt plaati saaks teha järgm. nädala lõpp alles kahjuks.
Igavusest võin ta paberil ära teha. Pigem PCB failina plaadi joonise. Reaalselt plaati saaks teha järgm. nädala lõpp alles kahjuks.
sest et ma olen sitt joonistaja.. esc'ide juhtmed lähevad kõik mootoritesse, nagu ma kuskil kirjutasin -"need ei ole puglad, need on juhtmed".. s.t. ma lihtsalt ei viitsinud raisata aega, et nad "rippuma panna"..Oehh wrote:Miks jääb pildilt mulje, et kõigi ESC-ide mootorite A-faasid ühenduvad kokku naabri ESC-i C-faasiga?
www.skycam.ee
www.skycam.ee
nuudel wrote:Muud üle ei jää kui tuleb olemasolevale töömaale raja paksus välja arvutada sellise voolu jaoks. Muud kokakunsti siin pole Edasi juba siis vaadata mis avsekihipaksusega PCB-d kasutada, kas on vaja rada tugevdada voolulatiga vms. Ilmselt ei ole.
noh, mul kõige hullem kiire läks üle, aga viisakamalt vormistada tahaksin ma sellegipoolest selle asja - nii et järgmine nädal täitsa sobiks. hetkel leidsin oma vea üles ja esialgu kasutan enda joodetud jubinat.. aga kui sul on võimalus/viitsimine see valmis thea siis me võiksime konkreetsemalt rääkida - rahast, ajast, mõõdud ka.. selle joonise ma saaksin tegelt täpse(ma)te mõõtudega teha, praegu oli selline kiirelt kribatud et mingi visuaalne ettekujutus oleks..
p.s. see on minu vea hind:
õnneks kõik jäid ellu ja isegi aku ei jõudnud surma saada..
www.skycam.ee
www.skycam.ee