Raspberry

Saatjad, vastuvõtjad, servod, elektroonika jms
Post Reply
cbjuss

Raspberry

Post by cbjuss »

ostsin eile omale Raspberry Pi nimelise vidina.Pikemas perspektiivis oleks vaga soov teda kuidagi lendamise juures kasutada.Netist olen kahjuks vähe selle teema kohta leidnud.Oskab keegi kuidagi edasi juhatada?
indur

Post by indur »

ulmeKulgur

Post by ulmeKulgur »

Tundub mõstlik, aga proovinud pole.

Kavatsen Rpicopteri lähtekoodi vaadata millalgi, kuigi mul ei ole kohest plaani Raspberry Pi-d lendu saata. Võib-olla peaks olema, aga harjumusest kipun lendu saatma kergemaid/kallimaid Gumstixi vidinaid ja jätan Pi-d maa peale.

Samas, järsku peaks harjumusi tõesti muutma, sest Pi purukslendamine ei oleks isegi jututeema, uus välja ja probleemi pole.

Mina paigaldasin maismaa robotite softi aretamiseks tuimalt Raspbiani, selle all panin püsti GCC ja hakkasin C-keeles otse Raspberry Pi peal koodi kirjutama, kuna mul oli vana kood juba sellises keskkonnas tehtud.

Nemad on kasutaja elu veel mugavamaks teinud, ja jagavad valmis koostatud mälukaardi image'it. Selle saab (Linuxis) dd käsuga (Windowsis on kah vahend, peast ei mäleta) ilusti kaardile peale kloonida ja ei pea midagi installima.
Post Reply