4.10. AGA TÄNA PIIBELE

Teavita toimuvatest võistlustest ja kokkusaamistest ning treeningutest.

Moderators: Marek, mart63

Post Reply
Trixt

4.10. AGA TÄNA PIIBELE

Post by Trixt »

On plaan ära kasutada tänast ilusat ilma... on kaasamõtlejaid ... tulijaid...
Omal plaanis peale 1600 startida...
----------------------------------------------------------
CAP 580
Super Tiger 90
MX 12
SMC 14
Kanalid: 72
Ropka

Post by Ropka »

ilm tundub hea olevat jah, peaks ära proovima
kogun vanu vene lennukimootoreid
Kuno

Post by Kuno »

aga ei jõua ju enne pimedat nii kaugele....mõtlesin korra kollasele minna,kui ilm lubab,nii peale 1700.
Ropka

Post by Ropka »

oih, automaatselt ise mõtlesin kollast, aga kirjutasin siia

ma ikka kollasele
Trixt

Post by Trixt »

Ilm oli võrratu ... lendamiseks ideaalne .... ja mehed.... meie ridadesse on lisandunud uus lendaja - Maksim, kes oli täna samuti Piibel oma Calmato ..t lennutamas... küll algaja nagu meist paljudki aga lendab juba vägagi hästi ... ja ka filmis oma kaameraga tänast õhuskäiku... http://failid.pistik.com 04.10.07 PIIBEL.AVI
CAP 580
Super Tiger 90
MX 12
SMC 14
Ropka

Post by Ropka »

ilm oi super jah, tuuletu ja mõnus, ainult liiga vara läheb juba pimedaks,
varsti ei saa üldse enam tööpäevadel miskit plaanida. Elu läheb talvereziimile üle, st. ainult nädalavahetuseti saadakse kokku.

huu minut on 100 mega:)
a muidu on hea vaadata mismoodi mets pealtpoolt välja näeb ja mis seal metsa taga siis ikkagi on.

kas heli ongi katkendlik või on mul arvutis miski vussis?
Ervin2

Post by Ervin2 »

Maksim vist ei ole eriti algaja,tal päris mitu mudelit ja veel millised.....

KAS ON SAMA MEES: Image

Image
Harjumaa-Tallinn-Harjumaa
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M
DISCUS CS 2,6M
PROXIMA II 2,8M
CONDOR 2,5M
VOLARE 230
ELIPSOID EVO 280
Hot Pepper 3D
Durafly™ HyperBipe 900mm EPO
Trixt

Post by Trixt »

EIIII....Talle siis leidub vast uus nimekaim...kes elab Lool... :P... sest seda Maksimit ma juba tean ja vast mitu kuud...ja sellest Maksimist kui algajast on asi ikka väääääga kaugel... see Maksim EI OLE KOHE MITTE ALGAJA...

@ropka....:)
CAP 580
Super Tiger 90
MX 12
SMC 14
Keks

Post by Keks »

Tänan Boris komplimentide eest, käisin siin üks päev veel piibel, sain veel mõndade huvitavate inimestega tuttavaks, kõik on nii abivalmis :)

Panen need videod mis ma teinud olen siia väiksemas formaadis ka ülesse, on lihtsam vaadata.

http://www.youtube.com/watch?v=GWPAPaGkXQc

Teisel videol mis ma tegin oli väga kõva ja puhanguline külje tuul, ja mitte kuidagi ei saand lennukit sirgelt rajale maha, lõppuks maandusin risti ja pidurdasin muruga :) midagi õnneks ei juhtund.

http://www.youtube.com/watch?v=yX4kCJQKBSw

Ilusat lennu ilma...
Trixt

Post by Trixt »

uupz...viimane video veidi extrm... valdkonda ... aga peamine et calmato terveks jäi ... :shock:
CAP 580
Super Tiger 90
MX 12
SMC 14
Keks

Post by Keks »

Kõik jäi terveks, ei tulnud kriimugi juurde :) tegelikuses see kiirus oli suht väike, videolt paistab suur kuna kaamera oli maale nii ligidal :)

Kartsin lihtsalt rajale õigetpidi maanduda kuna kiskus lennuki viltu kõvasti enne maad, arvasin et muru sisse tulevad kindlasti väiksemad kahjustused, aga järgmised lennud sellel päeval sain juba õigetpidi lennuki maha, tuul jäi natukene vaiksemaks.... eks ma vaikselt hajutan :)
cuprum

Post by cuprum »

Keks wrote:Kõik jäi terveks, ei tulnud kriimugi juurde :)
Ega jah tüüpiliselt selline üle nina põõre maandumisel suurt häda ei tee. Olulisim tingimus on see, et mootori põõrded oleksid väikesed (Prop hammustab mätast ja suurel kiirusel võib katki minna).
Teine ja suhteliselt loll võimalus on, kukerpallitad mõne kõva ja terava kõrre otsa, ning see torkab tiiva kile läbi.

Mis külgtuulega maandumisse puutub, siis see on jah alguses päris hirmutav, et kuidas ikka niimoodi külge ette ajavat lennukit maandada on võimalik. Sellega muidugi harjub, kuid IMHO korralik piloot ei ole mitte see, kes tuleb ekstreemumitest terve nahaga välja, vaid pigem see, kes sellistesse ekstreemumitesse ei sattugi 8)
PS. Vähemalt video järgi tundus tuul olema suht tugev (korralik pidurdus pisut üle raja keskpaiga puutega), samuti, kui pisut moraali lugeda, siis üle maantee madallend ei ole kõige parem idee (juhtuda võib ka piloodist sõltumatuid asju).
PPS Aga vähemalt minu arvates need videod väärisid küünlaid
Keks

Post by Keks »

Üle maantee lendamise kohta sain reeglid alles nüüd hiljuti teada toredatelt isikutelt kellega suhtlesin seal biibe maantel üks nv.

Ennem ei teadnud et ei tohi lennata tee kohal, enam seda ei tee... vabandan kõigi lendurite ees reeglite rikkumise eest!
Post Reply