Neljapäeviti Katleri kooli võimlas.

Teavita toimuvatest võistlustest ja kokkusaamistest ning treeningutest.

Moderators: Marek, mart63

MagnusL

Neljapäeviti Katleri kooli võimlas.

Post by MagnusL »

Tere!

Tekkis võimalus hakata käima Katleri koolis (Katleri 2A) lennutamas, aga ainuke aeg on neljapäeviti kuni kella kuueni õhtul, tund maksab 200.- nii et üksi läheks mul asi kalliks. Kas on veel huvilisi? Kamba peale läheks asi odavamaks ja inimeste arv ei ole piiratud. Kõige sobivam aeg oleks ilmselt viiest kuueni.

Tervitades, Magnus.
lauri
Administrator

Post by lauri »

Päris huvitav! Mul kahjuks hetkel lennukit pole, kuid eks see ehitamine on paari õhtu küsimus. Kopter see-eest aga täiesti olemas...

Kuskil oktoobri teisest poolest on aega veidi rohkem, siis lööks mõnikord kampa küll. Kui 3-4 inimest koahle tuleb, siis see 50kr pole väga hull. Äkki tasuks planeerida üle nädala esialgu, et korraga rohkem rahvast oleks?

Muideks 1 tund korraga on veidi paha, sest ei jõua akusid vahepeal laadida ja see tähendaks ühe akupakiga üks lend. Kui 2 tundi korraga oleks, saaks vahepeal laadida.
Lauri Laidna - www.pistik.com
MagnusL

Post by MagnusL »

Saab ka kaks tundi, aga siis peab juba kell 4 seal olema, sest kella kuuest hakkab juba midagi muud seal.
Ropka

Post by Ropka »

mina oleks ka käpp

2 akut ja laadimist ei vaja, tund aega järjest nagunii ei saa kõik korraga siristada

ainult et kas katleri on lasnamäel? sinna tulemine võtab rohkem aega sellisel kellaajal kui kohapeal tegutseda saaks, aga tuleks ikka.
kogun vanu vene lennukimootoreid
mart63

Post by mart63 »

Mustakivi ja Narva mnt. risti lähedal on katleri tänav.
vana

Post by vana »

Hea uudis. Sellisel juhul peaksin ainult mõne toamudeli kokku vaaritama.
tarts

Post by tarts »

Vana sul ju see punane 4,5mm depron on väga edukas sise-mudel. Niipalju kui ma proovisin lendas see väga kenasti aeglasel kiirusel.
Neljapäev on minujaoks täitsa sobimatu aeg kahjuks :cry:
vana

Post by vana »

Ehee Tarts, kui Sina saaks hakkama, siis ei tähenda see seda, et mina samaga hakkama saaks.
Teeks midagi poole kergemat.
MagnusL

Post by MagnusL »

Uurisime veel seda asja, ja selline lugu, et ilma lepinguta ei saa. Kas peale minu on veel kindlaid tulijaid? St. iga neljapäev?
daapn

Post by daapn »

mina olen küll huvitatud, kuid iganeljapäevase tuleku osas on küll kahtlane.

Äkki peaks tegema mingi 2 neljapäeva kuus. 2x200 krooni jagatakse ära püsikundede vahel, et nagu enda mure kui kohale ei tulnud. Kui tuleb lisahuvilisi, siis maksavad mingi ühekordse tasu ja kui lisatasudest on 200 krontsa koos, siis teeme häppi aueri.

Siin kindlasti on mingi miinuspool ka aga mul pole aega rohkem kirjutada.

daapn
lauri
Administrator

Post by lauri »

Mul on lennukid valmis ja autosse pakitud juba:
Image

Motivatsiooniks soomlaste InSkaala 2007 pilte: http://f3a.fi/photos/inskaala2007/
motokrosser

Post by motokrosser »

Päriselt kõik sinu omad?Kui jah siis Ülicool
Taits

Post by Taits »

:lol:
Tuleks ja vaataks ka kuidas lendate. Endal sellist sobivat siselennukit kahjuks pole. Enne minekut proovige simupeal kuskil saalis lennata. Seinad tulevad üllatavalt ruttu vastu :D
Burn more fuel!
mart63

Post by mart63 »

motokrosser wrote:Päriselt kõik sinu omad?Kui jah siis Ülicool
Ei ole tema omad.. :lol:
arne

Post by arne »

lauri
Administrator

Post by lauri »

See on miskit uut. Oleks huvilisi 3-4, siis võtaks ja teeks kah midagi taolist?!
Taits

Post by Taits »

Ossa raks. Kunagi tegime seda väljas, aga siis ei tundunud see üldse nii äge. Talv tulekul, siis kõik, mis on seotud sooja toaga tunduvad ahvatlevad. Kes seda seisu seal suudab jälgida?
Burn more fuel!
lauri
Administrator

Post by lauri »

Esialgu ehk pole probleemi. Kes lõpuks õhus on, see on võitja :lol:
mart63

Post by mart63 »

Jaa, ja nagu ameerikas, "langenu" kohal tuleb mingi aja, näiteks 5 sekundit, rippuda või "torque rolli" teha:D
Taits

Post by Taits »

Kas siselennukid on võimelised läbilõikama linti lennukite sabas? Siis saaks sõda mängida ja teha õhuvõitlust, mida muidu tehakse sisepõlekatega ja väljas. Kuid väljas olles ei püsita eriti nö sektoris ja lennatakse kuhugi kaugemale, aga saalis ei saa kuhugi põgeneda. Seejärel oleks kindlalt näha, kes on ka võidumees, kellel kõige pikem lint sabas.
Burn more fuel!
mart63

Post by mart63 »

Krepp-paberist linti vast ikka lõikab, videokasseti oma kindlasti mitte.
tola555

Post by tola555 »

mart63 wrote:Krepp-paberist linti vast ikka lõikab, videokasseti oma kindlasti mitte.
Või peldikupaber. Neid on eriti pehmeid. Rullis on ka omajagu meetreid. Kui ära teete, siis tuleks ise kah itsitama :)
mart63

Post by mart63 »

Aeglasele lennukile kyll, aga enda vähe kiirema mootoriga depronile panin, siis nad rebenevad nendest "rebimis kohtadest".
lauri
Administrator

Post by lauri »

Kui keegi viitsib, võiks mõne lihtsa konstruktsiooniga lennuki joonised välja otsida. Lepiks mõõtudes enamvähem kokku ja ehitaks valmis - enamvähem ühesugused.

Üritan siin paari nädala pärast mõne "deproniga" maha saada. Üks mootor vedeleb ~80W ja tegelikult ka üks kahepinnaline sisekas pakendi kujul olemas :roll:
PeepK

Post by PeepK »

lugesin kuskilt et mingis klubis ehitatavad 10-12 aastased selliseks tarbeks lennukeid McDonaldsi vahust sööginõudest, koos hoiab kremplit pakketeip. õhkkond võistluse ajal pidi olema nagu "lasteaias jäätisesöömise päeval".

PeepK
mart63

Post by mart63 »

PeepK wrote:.. McDonaldsi vahust ..

PeepK
aka. DEPRON :lol:
Taits

Post by Taits »

Peldikupaber on liiga lai. Lõikamine kitsamaks tülikas. Kuskilt lillepoest vaatama mingi õhukese lindi. Propi servad teravaks lihvima :D . Kui õhuvõitluseks läheb, olen mina kindlalt kohal, kui muidugi aeg sobib. Seal on kohe kindlalt näha, kes kellele pähe tegi. Kõigile ühepikad lindid ja hiljem mõõdame ja vaatame. Publikule ka kindlasti väga atraktiivne vaadata :) Mõõdud peaks jah paika panema, või vähemalt mingi piirkonna. Esialgu võiks määrused hästi vabad olla. Hiljem kui hakkavad tekkima teatud eelised mingite X asjade ees, et ala kui sul seda mootorit ei ole siis pole seal midagi teha, siis peaks määruseid tasapisi piirama hakkama või tegema 2 klassi. Endal on olemas depronist lennuk, mille tiivaulatus peast kuskil 70cm ja kere nõksa pikem. Joonised olemas. Katleri saalis lendamiseks paras. Saaks ovaali lennata, aga õhuvõitluse jaoks jääb vist vähe suureks. Ei mahu vist hästi manööverdama. Aga ei ole varem kuskil saalis lennanud. Ainult simu peal. Õhuvõitlust tahaks seepärast proovida, et see on asi, mida mina pole varem teinud ja tundub hästi huvitav ja kindlasti ka väääga lõbus ja nalja saab kindlasti kõvasti. Teine asi on ohikad, küll need ka kunagi proovitud saavad. :)
Burn more fuel!
lauri
Administrator

Post by lauri »

Õhuvõitluse juures on veidi tobe see, et lõpuks on kogu lend nii kuramuse kiire, et ei jõua enam midagi jälgida... a muidu idee on vägev.

Äkki keegi viitsiks (välismaa põhjal?) mingid väga üldised reeglikesed välja mõelda/otsida?

Peab vist paar õhtut lõika-ja-kleebi'le pühendama varsti ;)

Kuna võistlused igati huvitavad ja inimesi ergutavad, siis võiks teha ka propi otsas rippumise võistluse. Märgime maha kasti, kus sees peab püsima ja kes kauem püsib, see on võitja!

Rippuvast hula-rõngast läbi lendamine jne.
SASS160

Post by SASS160 »

Ideed, mis siin on välja pakutud on tõeliselt huvitavad, kahju ainult, et Tallinnas ainult sellised asjad toimuvad :?
Taits

Post by Taits »

Lennuaeg 3 minutit.
Kes esimesena enne 3 minutit maad puudub on tagant poolt esimene.
Peab katsetama, mis mõõtmetega lennukiga oleks mõnus saalis lennata.
Lindi pikkus? 2m? 1m?
Kes lendasid 3 minutit täis mõõdetakse lindid ja kellel kõige pikem lint sabas on võitija.
Linti võib lõigata ka katkisel lennukil, maanduma tulemas lennukil, kui ta on veel õhus.
Endalt lindijupi lõikamine on oma mure.
Burn more fuel!
Post Reply