Mul puuduvad kogemused F3A lennutamises.
Siit ka küsimus, et milliseid juhtimisvötteid ja pulti oleks sobilik kasutada.
Kas kasutatakse väikest peoshoitavat pulti ja juhitakse pöialdega vöi sobib ka suurem pult, kus juhtkange hoitakse pöidla ja esimese(teise)sörmega.
Plaaneri lennutamisel kasutan "suurt" pulti ,MC4000, juhtkange hoian pöidla ja esimese (teise) sörmega. Kangide otsas lennufaaside lüliti paremal ja taimeri lüliti vasakul.
Viskeka puhul kasutan "väikest" peoshoitavat pulti, CocpitMM, ja juhin pöialdega.
Piltidelt tundub, et enamuses kasutatavd peoshoitavad puldid.
Vöi on see lihtsalt harjumuse ja maitse asi.
Mart.
Juhtpult F3A tarbeks
Ma olen piltidelt näinud, et paljud tipud on uusima peoshoitava 14MZ kaelasrippuvaks teinud (custom tray ehitatud). Üldiselt maailma tipud nii F3A kui F3C puhul lasevad minumeelest pooleks kas "näppude" või "pöialdega".
Tegu on maitse ja harjumuse ja moe ja sponsorite asjaga. Kui ikka Futabal või JR uus mudel välja tuleb, saavad eeldatavasti kõik maailma tipud omale tasuta uued aparatuurid, et siis meiesugused nende järgi vaataks ja endale uued ostaks... F3A EM-il kasutati ka see aasta veel alla 10-tuhandesi saatjaid.
MC4000 on kindlasti parem kui vaja
Tegu on maitse ja harjumuse ja moe ja sponsorite asjaga. Kui ikka Futabal või JR uus mudel välja tuleb, saavad eeldatavasti kõik maailma tipud omale tasuta uued aparatuurid, et siis meiesugused nende järgi vaataks ja endale uued ostaks... F3A EM-il kasutati ka see aasta veel alla 10-tuhandesi saatjaid.
MC4000 on kindlasti parem kui vaja
Lauri Laidna - www.pistik.com
Kangide hoidmisviisi ei tasu küll vahetada ja tüürid peaks jääma samamoodi nagu enne, kui just mingi lausa imevariant kasutusel polnud. Kui refleksid on automaatsed, siis muutmine on väga raske ja kasu küllalt olematu. Olen poialdele üle läinud ja peale vahepealse suure jama pole see midagi andnud. Euroopas kasutatakse palju "kõnepulte" ja näppe, USA-s põhiliselt pöidlaid. Prettner ja Matt oma "kõnepultidega" on enamuse MM-e kinni pannud, kuigi pöidlamehed samaväärselt lasevad.