Veebruar 2011

Teavita toimuvatest võistlustest ja kokkusaamistest ning treeningutest.

Moderators: Marek, mart63

User avatar
Riff
Posts: 1439
Joined: Mon May 03, 2010 10:12
Location: Rakvere

Post by Riff »

Lauri: Selle viimase osa jutust võiks viia mootorite v tehnika alla, kas saab. Olete nõus?
T-Rex 600 EFL DFC 3GX HV; T-Rex 600N DFC 3GX OS55 LimitedEdition HV; HK250GT - DFC 3gx savöx jne :) ; RF 5,5G; DX9; RoboCat 280 (Holybro F7, Tekko32, Atlata2 HV, Monster 2 jne )
User avatar
JazZ
Posts: 882
Joined: Sun May 06, 2007 10:41
Location: Pärnu
Contact:

Post by JazZ »

Näed minu "jämedusest" on kasu ka, vähemalt hakkavad mõned inimesed ohutusteemal arutama.
Minu meelest oleks hea mõte teha lausa mingi ohutusalane alafoorum, kuhu kõik elementaarsed asjad kokku panna, ehk siis viitsitakse lugeda ka kui nina all on.
Fast Hobbies - Mudelipood internetis
Pärnu mudelipood - Lao tn 10-5, Pärnus
Tel: (+372) 712 00 11
E-post: info@fasthobbies.eu
Internetis: www.fasthobbies.eu
User avatar
MihkelP
Posts: 384
Joined: Wed May 06, 2009 1:47
Location: Mustamäe/Saue

Post by MihkelP »

JazZ wrote:Näed minu "jämedusest" on kasu ka, vähemalt hakkavad mõned inimesed ohutusteemal arutama.
Minu meelest oleks hea mõte teha lausa mingi ohutusalane alafoorum, kuhu kõik elementaarsed asjad kokku panna, ehk siis viitsitakse lugeda ka kui nina all on.
Tegin juba eile sellise Ohutustehnika Tehnilise alateema loomise ettepaneku (vaata 2 lehekülge tagasi) ja samuti tuleks korrastada mittetöötavad lingid Ohutustehnika teemas. Mõlemad teemad võiksid olla mõlemad sama alajaotuse (ntx. Vaba Teema või Üldine Arutelu) alla või siis nagu Jazz pakkus, lausa eraldi alafoorumina. ja kindlasti kleepsuga ja suurelt ja punasega.
Mida arvate?
Outrage 550 CF PRO
Micro-Quad KK2.0 LCD
Futaba T10CHG 2.4G
PhoenixRC, Hubsan X4
http://www.facebook.com/kopteriklubi
[J]
Posts: 2776
Joined: Sun Aug 28, 2005 22:42
Location: Tallinn

Post by [J] »

Kuno wrote:Mul on praktikas juhtunud selline asi,et akupaki sees purunes purke ühendav sild (purunes,mitte ei tulnud lahti!).
Kas siin ei saa tegemist olla pinge all olnud metalli vibratsiooni tõttu väsimisega? Minul on läinud kunagi katki mootorlennuki kõrgustüüri, ilmselt ülekarastatud, terastraadist kangiots! Lennuk jäi imekombel terveks. Sellest ajast olen kasutanud jalgrattakodaraid jne. spets metalle.
Odav Hiina aku võib muidugi laguneda igal ajal ja kõikjalt. Futaba ja JR aku ise ei lagune, kahjuks on jälle selle võrra kallim. Lõppkokkuvõttes küll odavam.
User avatar
kyylik
Posts: 1181
Joined: Sun Feb 20, 2011 21:53
Location: Rakvere

Post by kyylik »

keegi teisipäeval rakvere kandis lennutab? mingi peale 16.00?
User avatar
felch
Posts: 1462
Joined: Wed Apr 22, 2009 16:48
Location: Tallinn, Nõmme
Contact:

Post by felch »

Mul hakkab juba huvi tekkima: mismoodi (mis põhjusel) too kopter siis ära lendas? Mootor jäi käima (side probleemid) või kuidagi teisiti?
Ohutusest: olen nõus, et osad pealtvaatajad on ise süüdi kui miskit juhtub. Tipi aulas harjutades olid 1* kohal miskid tibid kes muidugi vahtima jäid. Maandusin ja palusin kaugemale astuda - et vahest võib juhtuda ja 1,5kg rauda 5m pealt vastu pead on valus (kui veab ja ära ei tapa). Mindi paar sammu kaugemale ja kui õhku tõusin, roniti jälle otse kopteri alla ja vahiti pea kuklas - muidu ei pidavat piisavalt hästi nägema. Ega muud üle jäänudki kui tuli harjutamine katki jätta sest...
Väga hästi on meeles veel need 2 korda, kus 3-kopteri 1 mootoritest otsustas halvasti joodetud juhtme tõttu lennu ajal seisma jääda ja vaid ime läbi kontakt siiski viimasel hetkel taastus. Alati ei pruugi nii looma kombel vedada ja all vaid asfalt olla...
Pole midagi paremat halvast ilmast !
User avatar
Kuno
Posts: 1436
Joined: Tue Apr 11, 2006 18:03
Location: Tallinn

Post by Kuno »

Kas siin ei saa tegemist olla pinge all olnud metalli vibratsiooni tõttu väsimisega
just nii see oligi - aga väsimuspurunemine ongi kõige ebameeldivam - midagi ei näe ega kuule - ühel hetkel on lihtsalt katki.Mul on ka lagunenud terastraadist juhikuid - õnneks on läinud :!: aga lihtsalt läbi õnneliku juhuse.Enam terastraati ei kasuta - ikka midagi pehmemat,mis vibratsiooni talub.Suurtel mudelitel on igal tüüril oma servo - kui mõni otsad annab,siis midagi jääb siiski toimima - Extra on korra tänu sellisele ülesehitusele "pääsenud".
Post Reply