IR side ja sidetus

Saatjad, vastuvõtjad, servod, elektroonika jms
Post Reply
prosper

IR side ja sidetus

Post by prosper »

Küsimus teadjate ringile? IR(infrared) põhimõte on enam vähem mulle arusaadav. Saatja saadab välja teatud impulssidega infrapuna valgust läbi led-i. IR vastuvõtja kopteril muudab siis selle signaali teatud operatsiooniks. Miks mul seda vaja teada ? Asi ühes mängu kopteris mis jõudis minu kätte. Kopter on uus ja kuulub soomotoys perekonda. Niuke http://www.soomotoy.ru/Instructions/H00 ... i_Gyro.pdf. Nagu manuaalis öeldud sai see asjandus ka käivitatud. AGA........ mida ei ole see on side saatja ja kopteri vahel. Kuidas saaks kontrollida kas saatja üldse saadab midagi ja kas kopter võtab vastu mingigi signaali jupikese ??? Kumb jonnib?
Palun ainult et kommentaarides ei oleks seda ,et viska see jama prügikasti ja osta uus :) :) Ma oskan seda rämpsu ise ka ära visata :) Aga laps loodab ,et saaks selle 3sek lennugi ära teha ja näha, et need (laste keeles)PROPELLERID ikka tiirlevad. Palun abi. Võiksin ka selle pisikese junniga kuskile teadjamehe juurde tulla. :) :) Ette tänades. :)
ArdiK

Post by ArdiK »

Seda, kas saatja töötab, peaks saama kontrollida läbi digifotoka või kaamera. Kui saatja saadab IR signaali siis peaks ju läbi kaamera olema näha selle led-i vilkumist. Kas see signaal ka õige on seda muidugi teada ei saa.
prosper

Post by prosper »

:) :) Ei teadnud seda ennem. Jälle targem ja naeru võttis näole selline trikk. Vaatasin ja vilkus :) AGA.... jah kuda nüüd kopterit kontroleerata ?
ArdiK

Post by ArdiK »

Aku on kopteril kindlasti täis ? Saatjal ja kopteril kõik nupud õiges asendis ? Väikselvennal ka selline taoline kopter ja saatjal ma nuppude loogikast küll aru ei saanud. Proovimise teel sain käima.
titan

Post by titan »

Selle IR signaaliga pead kogu aeg nagu kaardikepiga kopterile osutama.
Suurematel kaugustel vajalik lasersihiku olemasolu :lol:
Raptor X50/Airwolf/Mi-24 Hint/Agusta 109/AH-1 Cobra/T-28 Trojan
don`t fly faste then yours angel can fly!
cuprum

Post by cuprum »

Või siis üks võimalus veel - ega "taskulambil" (loe:saatjal) kuskil nn. "kanali" nupppu/lülitit ole. Osa IR asju oskab samuti, nagu "tõeline" raadio kanaleid valida - tegelikult küll siis sisaldub saadetavas impulssidejadas ka "kanali" kood (võimalus mitme samasuguse seadmega samal ajal ja samas kohas mängida).
prosper

Post by prosper »

On küll kanali nupp võimalusega valida A,B,C . Olen kõik läbi näppinud ja ei miskit. Ma mäletan üht teist sarnast koperdist millel sai iga kord kanaleid vahetada kui keegi sama kanali peal lendas. Ja alati õnnestus side luua. Aga Nüüd valitseb eetris vaikus :(
felch

Post by felch »

Ühtedel 3-ch ja IR mänguasjadel tuli peale sisse lülitamist liigutada paremat kangi ringis ja siis vasakut üles -alla (gaas). Peale seda oli komplekt omavahel tuttav ja nõus edasi tegutsema. Loomulikult tuli enne sobiv kanal (A,B,C) valida.
Pole midagi paremat halvast ilmast !
Ufonaut22

Post by Ufonaut22 »

See link ei tööta, aga google otsingu põhjal oletan, et on 3 kanaliga kopter?
Minu 3 kanaliga kopteril tuli peale puldi ja kopteri sisselülitamist korra "gaasi" kangi lükkata, peale seda hakkas alles tööle. Minu omal oli tahhomeetri sarnane LEd-idest ring keset saatjat. Kui niiöelda gaasi tallasin, siis alles hakkasid LED-id ringis põlema. Gaasi andes läks järjest rohkem LED-e põlema. Proovi korra, et lülitad puldi ja kopteri sisse ja seejärel lükka korra "gaas" põhja. Peale seda ehk töötab, isegi sai sellega algul jebitud ja arvasin, et asi praak. Millisel kanalil komplekt töötab, peaks olema kopteril kabiini põhja all kirjas.
Post Reply