Küsimus teadjate ringile? IR(infrared) põhimõte on enam vähem mulle arusaadav. Saatja saadab välja teatud impulssidega infrapuna valgust läbi led-i. IR vastuvõtja kopteril muudab siis selle signaali teatud operatsiooniks. Miks mul seda vaja teada ? Asi ühes mängu kopteris mis jõudis minu kätte. Kopter on uus ja kuulub soomotoys perekonda. Niuke http://www.soomotoy.ru/Instructions/H00 ... i_Gyro.pdf. Nagu manuaalis öeldud sai see asjandus ka käivitatud. AGA........ mida ei ole see on side saatja ja kopteri vahel. Kuidas saaks kontrollida kas saatja üldse saadab midagi ja kas kopter võtab vastu mingigi signaali jupikese ??? Kumb jonnib?
Palun ainult et kommentaarides ei oleks seda ,et viska see jama prügikasti ja osta uus Ma oskan seda rämpsu ise ka ära visata Aga laps loodab ,et saaks selle 3sek lennugi ära teha ja näha, et need (laste keeles)PROPELLERID ikka tiirlevad. Palun abi. Võiksin ka selle pisikese junniga kuskile teadjamehe juurde tulla. Ette tänades.
IR side ja sidetus
Või siis üks võimalus veel - ega "taskulambil" (loe:saatjal) kuskil nn. "kanali" nupppu/lülitit ole. Osa IR asju oskab samuti, nagu "tõeline" raadio kanaleid valida - tegelikult küll siis sisaldub saadetavas impulssidejadas ka "kanali" kood (võimalus mitme samasuguse seadmega samal ajal ja samas kohas mängida).
See link ei tööta, aga google otsingu põhjal oletan, et on 3 kanaliga kopter?
Minu 3 kanaliga kopteril tuli peale puldi ja kopteri sisselülitamist korra "gaasi" kangi lükkata, peale seda hakkas alles tööle. Minu omal oli tahhomeetri sarnane LEd-idest ring keset saatjat. Kui niiöelda gaasi tallasin, siis alles hakkasid LED-id ringis põlema. Gaasi andes läks järjest rohkem LED-e põlema. Proovi korra, et lülitad puldi ja kopteri sisse ja seejärel lükka korra "gaas" põhja. Peale seda ehk töötab, isegi sai sellega algul jebitud ja arvasin, et asi praak. Millisel kanalil komplekt töötab, peaks olema kopteril kabiini põhja all kirjas.
Minu 3 kanaliga kopteril tuli peale puldi ja kopteri sisselülitamist korra "gaasi" kangi lükkata, peale seda hakkas alles tööle. Minu omal oli tahhomeetri sarnane LEd-idest ring keset saatjat. Kui niiöelda gaasi tallasin, siis alles hakkasid LED-id ringis põlema. Gaasi andes läks järjest rohkem LED-e põlema. Proovi korra, et lülitad puldi ja kopteri sisse ja seejärel lükka korra "gaas" põhja. Peale seda ehk töötab, isegi sai sellega algul jebitud ja arvasin, et asi praak. Millisel kanalil komplekt töötab, peaks olema kopteril kabiini põhja all kirjas.