Väike klipp kuidas el. mootor ära kooles. Peale seda "krõpsu" lennuk hõljus õhus veel tükk aega, maandus normaalselt aga mootor oli ikka tulikuum. Võtsin lahti ja kõik oleks nagu ok v.a. ilge kärsakas. Tundub nagu oleks üle kuumenenud aga miks? Regu on elus.
Mis võis juhtuda?
http://www.youtube.com/watch?v=4ZQOiRPWusI
Turnigy el. mootor
Turnigy el. mootor
T-REX 700E DFC, Falcon 3D, Blade mSR
Mentor, Yak
Spektrum DX6i
Mentor, Yak
Spektrum DX6i
Kui viga on laagris, siis on lihtne kontrollida. Võtad mootori lahti, eemaldad laagrid ning vaata, millist värvi on vahetu laagrialune pind. Kui on muutunud tumedamaks, järelikult on esinenud liigne kuumus.
Kui sa võtad mootori lahti peaks natuke vihjeid jube tulema. Lahtine magnet, läbi põlenud mähis jne.
Kui sa võtad mootori lahti peaks natuke vihjeid jube tulema. Lahtine magnet, läbi põlenud mähis jne.
T-Rex 600 EFL DFC 3GX HV; T-Rex 600N DFC 3GX OS55 LimitedEdition HV; HK250GT - DFC 3gx savöx jne ; RF 5,5G; DX9; RoboCat 280 (Holybro F7, Tekko32, Atlata2 HV, Monster 2 jne )
Ma ei usu et see laager on. Propp käib ju vaba hooga ringi veel. Tõenäoliselt kuumenes üks mähis üle ja kärssas läbi. Kui ma ei eksi siis lõpupoole üritas piloot mootorit käima panna veel? Selline krõbisev hääl käivitusel tulebki tavaliselt siis kui üks faas ei tööta ja propp õmbleb vaid veidi aga ei käi ringi.
Mis regu, propi ja mootoriga konkreetselt tegu on? Hea oleks kui teaks ka voolu ütelda.
Mis regu, propi ja mootoriga konkreetselt tegu on? Hea oleks kui teaks ka voolu ütelda.
Propp: 12x8Etarts wrote:Ma ei usu et see laager on. Propp käib ju vaba hooga ringi veel. Tõenäoliselt kuumenes üks mähis üle ja kärssas läbi. Kui ma ei eksi siis lõpupoole üritas piloot mootorit käima panna veel? Selline krõbisev hääl käivitusel tulebki tavaliselt siis kui üks faas ei tööta ja propp õmbleb vaid veidi aga ei käi ringi.
Mootor: Turnigy C3548-1100
Regu: THUNDERBIRD-54
Aku: 3S-3000 20-30C
Laagrid on ok.
Tundub jah, et nii see on.tarts wrote:Tõenäoliselt kuumenes üks mähis üle ja kärssas läbi.
Prop on vast tiba liiga karm, kuigi peaaegu aasta lendasin sellise konfiga.