Turnigy el. mootor

Arutelu kõigist mootoritest ja sellega seonduvast... elektrimootorid, sisepõlemismootorid, kiiruseregulaatorid jms
Post Reply
Antu

Turnigy el. mootor

Post by Antu »

Väike klipp kuidas el. mootor ära kooles. Peale seda "krõpsu" lennuk hõljus õhus veel tükk aega, maandus normaalselt aga mootor oli ikka tulikuum. Võtsin lahti ja kõik oleks nagu ok v.a. ilge kärsakas. Tundub nagu oleks üle kuumenenud aga miks? Regu on elus.
Mis võis juhtuda?

http://www.youtube.com/watch?v=4ZQOiRPWusI
T-REX 700E DFC, Falcon 3D, Blade mSR
Mentor, Yak
Spektrum DX6i
ufo

Post by ufo »

sellist asja ma näen küll esimest korda :wink:
aga et ta nii järsku seisma jääb on rohkem mootori viga(oled kindel,et see ei
olnud vigane?)
Ps.Ma loll aga küsimuse esitaks siiski
Loodan,et keegi ei pahanda! :wink:
Eco Expert -
Eco Mini expert
FSR 3.5cc (Nitro)
Eco team
Eco mini team
Trex

Post by Trex »

Arvan et laager jooksis kokku :roll:
T-Rex 600; T-rex 700;
Futaba T10 CHG 2,4 G
Riff

Post by Riff »

Kui viga on laagris, siis on lihtne kontrollida. Võtad mootori lahti, eemaldad laagrid ning vaata, millist värvi on vahetu laagrialune pind. Kui on muutunud tumedamaks, järelikult on esinenud liigne kuumus.

Kui sa võtad mootori lahti peaks natuke vihjeid jube tulema. Lahtine magnet, läbi põlenud mähis jne.
T-Rex 600 EFL DFC 3GX HV; T-Rex 600N DFC 3GX OS55 LimitedEdition HV; HK250GT - DFC 3gx savöx jne :) ; RF 5,5G; DX9; RoboCat 280 (Holybro F7, Tekko32, Atlata2 HV, Monster 2 jne )
tarts

Post by tarts »

Ma ei usu et see laager on. Propp käib ju vaba hooga ringi veel. Tõenäoliselt kuumenes üks mähis üle ja kärssas läbi. Kui ma ei eksi siis lõpupoole üritas piloot mootorit käima panna veel? Selline krõbisev hääl käivitusel tulebki tavaliselt siis kui üks faas ei tööta ja propp õmbleb vaid veidi aga ei käi ringi.

Mis regu, propi ja mootoriga konkreetselt tegu on? Hea oleks kui teaks ka voolu ütelda.
Antu

Post by Antu »

tarts wrote:Ma ei usu et see laager on. Propp käib ju vaba hooga ringi veel. Tõenäoliselt kuumenes üks mähis üle ja kärssas läbi. Kui ma ei eksi siis lõpupoole üritas piloot mootorit käima panna veel? Selline krõbisev hääl käivitusel tulebki tavaliselt siis kui üks faas ei tööta ja propp õmbleb vaid veidi aga ei käi ringi.

Mis regu, propi ja mootoriga konkreetselt tegu on? Hea oleks kui teaks ka voolu ütelda.
Propp: 12x8E
Mootor: Turnigy C3548-1100
Regu: THUNDERBIRD-54
Aku: 3S-3000 20-30C

Laagrid on ok.
tarts wrote:Tõenäoliselt kuumenes üks mähis üle ja kärssas läbi.
Tundub jah, et nii see on.
Prop on vast tiba liiga karm, kuigi peaaegu aasta lendasin sellise konfiga.
Ervin2

Post by Ervin2 »

Jah 12x8 on selle mootori jaoks kindel surm,töövool tuleb ca 50A,mootor kannatab max45.
Harjumaa-Tallinn-Harjumaa
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M
DISCUS CS 2,6M
PROXIMA II 2,8M
CONDOR 2,5M
VOLARE 230
ELIPSOID EVO 280
Hot Pepper 3D
Durafly™ HyperBipe 900mm EPO
Post Reply