MUDELLENNULAAGER RIDALI LENNUVÄLJAL

Teavita toimuvatest võistlustest ja kokkusaamistest ning treeningutest.

Moderators: Marek, mart63

Einar Ridalist

Post by Einar Ridalist »

Tundub, et tekkinud on pisut peataolek olukord. Maad, kus Ridalis lennutada, on meil 40 ha. Eile niitsime soomlastele valmis platsi ja Teile on samuti maa ja taevas olemas :).
Varstu ikka natuke kaugel ja saate soomlastega ka suhelda.
Arukas oleks seekord Ridalis maanduda, teretulnud kõik !
tiit

Post by tiit »

No siis ikka Ridalisse ma arvan. Kuidas muidu teised arvavad :?:
:lol:
cuprum

Post by cuprum »

tiit wrote:Kuidas muidu teised arvavad :?:
:lol:
Nu isiklikult valiksin ikka Ridali - aga kahjuks jääb see üritus ära ;(
Pean nimelt pühapäeval juba kella kolme paiku TLL nimelises kohas rattad maast lahti rebima ja tuhapilve algallikasse siirduma.
Marek

Post by Marek »

No pühap on mägede taga. Reede-laupäev ju aega lennata Sul ;) Mina ka pigem Ridali poolt. Seal saavad ehk julgemad ka päris lennukitega lennata. Näeme sommide vägevaid plaanereid ja vähemalt kahte Wilgat :) Teeme sauna ja grilli ja kui aega üle jääb siis lennutame ka. Tilsis saab ujuda ka. Poed on Parksepas ja Tilsis - lähedal. VÕTKE SÄÄSETÕRJEVAHENDID KAASA!!! Minul reede vaba ja tõenäoliselt saabun juba neljap lõunasse. Varsti näeme kutid ja mutid! 8)

Hetkel vist peaks tulema:

Kati
cuprum
Matsa
Kuno
tiit
Ervin2?
Riff
titan
Kpe
frank 40
ik
Jorgan+ 2 meest
Ilmar
prosper
vl
Marek
+ soomlased
Reivo
Maksim
Tarmo
Keks?
Usamees- Aivar
Ziilike- Tarvi +2
kibu666
Aviaator
Last edited by Marek on Wed Jun 01, 2011 11:45, edited 10 times in total.
titan

Post by titan »

Kui Ridalisse minek, siis soovitaksin varuda aega ja valida sinna või tagasi sõiduks vana Postitee, ehk vana võrumaantee:Link Sihtpunkt Ridalis on punktis B. :)
Raptor X50/Airwolf/Mi-24 Hint/Agusta 109/AH-1 Cobra/T-28 Trojan
don`t fly faste then yours angel can fly!
prosper

Post by prosper »

Nüüd läheb kaks üritust kokku. Ints kavandas F3C ju 4 juuni. Sain ma õieti aru?? Arboga F3K on õnneks 1-10 juuli. Aga ehk kannataks võistluse siis Ridalis teha?? Ja kui ilm kehvaks kisub kas miskit plaanid sees kuskil ka?
Ropka

Post by Ropka »

mul ka plaan tulla :wink:
kogun vanu vene lennukimootoreid
Kpe

Post by Kpe »

prosper wrote:Nüüd läheb kaks üritust kokku. Ints kavandas F3C ju 4 juuni. Sain ma õieti aru?? Arboga F3K on õnneks 1-10 juuli. Aga ehk kannataks võistluse siis Ridalis teha?? Ja kui ilm kehvaks kisub kas miskit plaanid sees kuskil ka?
Ja tegelikult ka! Miks ei võiks F3C Ridalis või Varstus seekord toimuda? Ehk tuleks isegi rohkem osalejaid ja pealtvaatajaid oleks seal lausa nagu murdu :) . See viimane annaks asjale ka rohkem jumet. Muidu mingi nurgataga nikerdamine....
Marek

Post by Marek »

See pigem siuke lihtsalt kokkusaamine ja chill, kardan, et võistlus ja niisama chill segavad üksteist. Ma muidugi kopteri võistlust pole eriti näinud, kuid kui teid ei sega läheduses lendavad plaanerid ja mootorlennukid ja turbiinid ning päris lennukid, siis ei ole vist mingit muret sellega.
lauri
Administrator

Post by lauri »

Marek wrote:See pigem siuke lihtsalt kokkusaamine ja chill, kardan, et võistlus ja niisama chill segavad üksteist.
Marek, tule vaata rc-autode võistlustele :wink: . Kui vähekenegi tahta, siis ei sega need 2 asja teineteist kohe kuidagi. Võistlus ongi chilli kõrvale meeldiv täiendus. Mõnus suvepäev kestab 12+h, ei kopteri ega F3A võistlus ju kuluta päevast üle paari tunni.

Edu!
Lauri Laidna - www.pistik.com
uueke

lõuna eesti lennulaager

Post by uueke »

ma maalt ja hobusega,ei saanud aru kas tulla Varstu või Ridalisse?
saaks maapeale tagasi
Marek

Post by Marek »

rc-autode ja -lennuvahendite maailm on ikka pisut liiga erinevad, et seda võrdluseks siin tuua. Aeg ja eriti ruum on hoopis teise tähendusega. Kõik muidugi oleneb olukorrast. Õnneks Ridalis nagu ruumi peaks olema ja võibolla tõesti kõik asjad ära mahuvad.

Varstusse ütlesin juba ära. Samas hoiatasin, et võibolla väiksem grupp mudeliste sinnagi minemas on - jättes pääsutee.

Üritus Lõuna-Eestis toimub Ridali lennuväljal (http://www.purilend.ee/lennuvali/info)
Image
marks

Post by marks »

Kuidas platsi jagamine välja näeb? Kaks eraldi laagrit ilmatuma vahega? Soomlaste laagris käristamine kindlasti neile vahva ei tundu. Kuidas toimub 35MHz sageduste sommidega jagamine ja kontroll? Muuseas on soomlastel pesulõksu süsteem tagurpidi võrreldes meiega - igal piloodil olgu oma nime ja kanali numbriga pesulõks kaasas, mille ta torkab tahvlile oma sagedusele. Jne.
Marek

Post by Marek »

Sa vastasid ise tegelt küsimustele ära. Ma arvan, et kohapeal tuleb hommikul koosolek kus pannakse asjad paika - ei ole probleemi. Kui läheb väga tihedaks, siis paneme lennujutimise torni üles :)
Marek

Post by Marek »

Mingi info liigub, et soomlasi tuleb ikka tosina jagu, eks homme selgub täpsemalt, kui nad saabuvad. Lennatakse ikka suht ühes kohas, võibolla on erinevad paralleelesed maandumisrajad a la 18L ja 18R ja erinevad lennusektorid. Õnneks on paljudel 2.4 GHz saatjad ja ülejäänud saavad ehk kvartsipuuga hakkama (kusjuures meil Hüürus sama süsteem, mis soomlastel). Kui asi ikka väga keeruliseks läheb, siis saab alati Varstu deserteeruda.

Tallinnast minejad võiks jõud ühendada ja logistika kohalt koostööd teha, ei ole mõtet 20 autoga minna. Tarmol nt väike transa mure. Reivol suur masin. ET KEEGI TRANSA PÄRAST MAHA EI JÄÄKS!!!

Reivo lubas Tilsist meile õhtuks haugi püüda. :D Kes tahavad luksus ööbimist nt Võrus, siis tasuks juba kohad kinni panna! Spartalased mahuvad kindlasti Ridalis kuhugi katuse alla, kasvõi mudelistide majja, klassiruumi või sauna :D. Telgi omanikel ei ole üldse probleeme :D

EDIT:
Kavas suur rahvusvaheline jalgpallivõistlus EESTI - SOOME. Võtke tossud kaasa ja igatsorti kaitsmeid :D
Last edited by Marek on Tue May 31, 2011 14:36, edited 1 time in total.
titan

Post by titan »

Mida sa siin kopereerud - mul kogu fannclub kaasa tulemas ning ei mahu isegi autosse :?
Loodavad vist pärislennuki sõidule taeva all.
Palun taevataati, et ilma kuivana peaks, et võrri seljas märjaks ei saaks.
Einar Ridalist

Post by Einar Ridalist »

Põdra Majas on võimalik ööbida 20 inimesel. Ühele 12 euri öö ja 2 euri hommikusöök.
laurinko

Tervitus laevast!

Post by laurinko »

Tere lennurahvas!

Oleme Tallinki Stari pardal. Meid on 8 lennutajad.
Päeval saabume Ridali ja paneme lennukid kokku.
Arvan ett meil tore yritus koos eesti lennurahvaga.

See sageduste jagamine peab kooskölastama, otsustame pesulöksu systeemi.
Paeb olema yhine. Arvan ett saame hakkama :D

Öhtul näeme!

Lauri
Marek

Post by Marek »

Tervetuloa Suomen miehet!

Soome mehed kohal ja lennupark on muljetavaldav.

Image

Image

Tuleb lahe üritus!
Harri

Post by Harri »

Soome mehed on Ridalis ja ma olen kodus Soomes :cry

Tervitades Harri
laurinko

vetomies kohal ;)

Post by laurinko »

vega hea päev!
mitu korda pukseeritud :)

Ja kvartsipuu reeglid.

Broneeri oma pesulöksuga tahvlist oma sageduse koht.

pesulöksu jääb tahvlile ja näidab ett sagedus kasutusel.

Pange palun oma nimi löksu peale.

Ilusad ilmad jatkuvad ja on hea yritus tulemas.

Oodame eesti lennuvennasid kohale!

Lauri
cuprum

Re: vetomies kohal ;)

Post by cuprum »

laurinko wrote: Pange palun oma nimi löksu peale.
Kusjuures sellisel suuremapoolsel üritusel võib isegi nimele lisatud (mobiil)telefoninumbrist abi olla - kui kõiki nimesid/nägusid kokku ei suuda viia ja isegi tuntud nägu võib olla näiteks kodanik Winston Churchill'iga privaatvestlusel (loe: ei viibi lennuplatsil).
Marek

Post by Marek »

Nii, Ridali lennuväli ja selle asunikud ootava siis kõiki mudeliste ja üldse tublisid inimesi lennutama ja lendama. Kõik on valmis ja osad juba kohal. Üllatusesinejana on kohal juba Janno koos kahe eriti ägeda omatehtud suure retroplaaneriga.

Kell 11 kopikatega võiks teha väikese instruktaazi.
35 MHz kasutajad olge siis ettevaatlikud!!! Enamus soomlasi on 35 MHz peal!!!

Kena saabumist. Võtke kaasa hea tuju ja palju lennuvahendeid!
prosper

Post by prosper »

Ma jõuan ikka aga hiljem. Ikka hea tujuga loomulikult :) :)
Einar Ridalist

Post by Einar Ridalist »

Bergfalke II 55 sooritas täna oma esimese lennu Ridalis, SG-38 hetkel veel maapeal. Janno oma jutu , otsekohese suhtumise ja julgusega saata katsetamata plaaner otse taevalaotusse on muljetavaldav.
Positiivsed emotsioonid lennupäevadest.
Laupäev alles ees.
ik

Post by ik »

Igati tore üritus. MIna sain küll lendamise/lennutamise asemel ümber lennuki roomata,aga õhtuks olin jälle tükkmaad targem. Probleem ise osutus muidugi lihtlabaseks nagu nad tavaliselt on :)
prosper

Post by prosper »

Kui mina kohale jõudsin olid juba peaaegu kõik lõpetanud :? Aga siis tuli mulle ja mu tütrekesele MEGA KOGEMUS (kirjutaks veel suuremate tähtedega kui saaks) . Kati ja Mareki abiga saime tuule alla ning vere käima :) Ka paljud teised said seda tunda. Võeti isegi perekonniti ette ning juures seisjad nägid mismoodi kõigil see naeru ja adrenaliini üles lõi. Kui ma ütlen KEERIS ja kõik muud trikid mida Kati meiega tegi. Saate ikka aru et me istusime PURILENNUKI sees :) :) YESSSSSS. AITÄHH, AITÄHH selle eest!!! Ilm oli tellitud ja seltskond dresseeritud. Kõik õnnestus HÄSTI.
Ainuke keda põhjanaabritest kohtasin oli Lauri ning temaga vesteldes tõi uusi mõtteid ja indu kahe suuriigi vahelistes sõpruskohtumistes ja ühistes tegutsemise võimalustes.
Tiitu(Soomest) ei õnnestunud tabada aga küll me suvel näeme :) .
Tore ja kena nädalivahetus oli :) :) VINGE , LAHE !
titan

Post by titan »

Igati tore olemine oli! Tänud Marekile ja Ridali lennuklubile!
Väga mitmekesine üritus oli :D
Algas mudelismiga ja lõppes purilennundusega 8) Tahaks tänada ka Katit adrenaliinirohkete manöövrite eest taevas!
Väike pildivalik: https://picasaweb.google.com/1011835724 ... 6ej37Dn6QE#
tiit

Post by tiit »

prosper wrote:Kui mina kohale jõudsin olid juba peaaegu kõik lõpetanud :? Aga siis tuli mulle ja mu tütrekesele MEGA KOGEMUS (kirjutaks veel suuremate tähtedega kui saaks) . Kati ja Mareki abiga saime tuule alla ning vere käima :) Ka paljud teised said seda tunda. Võeti isegi perekonniti ette ning juures seisjad nägid mismoodi kõigil see naeru ja adrenaliini üles lõi. Kui ma ütlen KEERIS ja kõik muud trikid mida Kati meiega tegi. Saate ikka aru et me istusime PURILENNUKI sees :) :) YESSSSSS. AITÄHH, AITÄHH selle eest!!! Ilm oli tellitud ja seltskond dresseeritud. Kõik õnnestus HÄSTI.
Ainuke keda põhjanaabritest kohtasin oli Lauri ning temaga vesteldes tõi uusi mõtteid ja indu kahe suuriigi vahelistes sõpruskohtumistes ja ühistes tegutsemise võimalustes.
Tiitu(Soomest) ei õnnestunud tabada aga küll me suvel näeme :) .
Tore ja kena nädalivahetus oli :) :) VINGE , LAHE !
Kahju,et pidin laupäeva öhtul tagasi Rakverre söitma, kui nii harva Eestis käid siis on toimetusi nii palju, et lihtsalt aega ei jatku.
Ise oleks tahtnud veel pyhapäevani seal olla aga mis parata, kyll me veel näeme, suvi ees.
Marekule,Einarile ja koikidele teistele suured tänud toreda yrituse eest meie poolt.
Ja veel koikide ees suured vabandused, et ei saanud hyvastigi jätta.
Pyyan järgmine kord selle kuidagi heastada.
Ärge kovasti lööge. :lol:
Katrin

Post by Katrin »

Need kaks päeva Ridalis olid tõesti toredad. Ilma, aega ja ruumi jätkus vist küll kõigi jaoks. Kahju ainult, et võimatu oli olla igal pool:) - purilennukite ja mootorlennukite poolel - korraga.

Veel mõned pildid:
http://www.purilend.ee/v/users/kati/2011_010/

Ja aitäh Janile, kes lahkelt lubas lennutada oma purilennukit.
Post Reply