Olen täitsa uus rc teemas ja sain hoogu eriti fpv-leif videotest vimeos ja joutuubis tavakopterites ja quadkopteritest kui tegid julmi 3D liigutusi aga see selleks.
Tahaks teada mis linnud arvavad nendest lennumasinatest ja kas tormavad külge, sooviks teada just siinseid kogemusi mitte välismaiseid videoid (olen näinud tuubis mõnda).
linnud vs rc lennumasinad (kodumaised juhtumid)
Linnud
Suviti maakohas lennukit lennutades olen ärritanud kanakulle, nad vist pole senimaani aru saanud kellega on tegu olnud.
Muutuvad närvilisteks ja lahkuvad õhuruumist.
Aivar
Muutuvad närvilisteks ja lahkuvad õhuruumist.
Aivar
Täpselt nii ongi. Üldiselt hoitakse hoolega endast suurematega distantsi.Muutuvad närvilisteks ja lahkuvad õhuruumist.
Minul on kogu praktika jooksul ainult ühel korral kurg väga tigedalt kütuse lõppemiseni kolbmootoriga vigurlennu lennukit taga ajanud. Kiiruste vahe oli ilmselt õnneks 3-kordselt minu kasuks. Ise algul ei märganudki aga veidi eemal hüppavad langevarjurid mögafonist hüüdsid meile, et vaadake!
Olen kuulnud ka legendi, kuidas kurg Raplas ühe vabalennu lennuki võistlusel alla tagus.
Eile Viljandi lennuväljal lennates oma rohelise Butterflyga tuli neli toonekurge asja uudistama. Tiirutasime koos ligi kümme minutit, kured mingeid äkilisi liigutusi küll ei teinud isegi selle peale kui nina järsemalt maa poole keerasin. Eks nad nautisid rohkem äikese-eelseid tõusvaid õhuvoole.
TZ Frenzy V2 .50, Trex600N, GAUI Hurricane 550, HK500CMT TT, HK450V2, Trex250, HK250GT FBL, NE Solo Pro 100&125 3D, WLToys V977
GWS Mini-Dragonfly, Esky Lama V3, Nine Eagles Solo Pro II &Free Spirit
GWS Mini-Dragonfly, Esky Lama V3, Nine Eagles Solo Pro II &Free Spirit
vastupidine värk
Lennutasin kunagi maal suurt vahukat ja kõik oli ilus, õhtul astus naabrionu kes elab u 300 meetrit eemal läbi ja teatas resoluutselt et tema laseb alla selle kanakulli kes täna tiirutas.
Hea et olin hoiatatud kui talle kulli näitasin oli nalja nabani.
Aivar
NB : Soome sõbrad, ma mõtlesin röövlindu kulli all !
Hea et olin hoiatatud kui talle kulli näitasin oli nalja nabani.
Aivar
NB : Soome sõbrad, ma mõtlesin röövlindu kulli all !