linnud vs rc lennumasinad (kodumaised juhtumid)

See on koht, kus rääkida kõigest mudelitega seonduvast, mis teiste teemade alla ei lähe.
Post Reply
potska

linnud vs rc lennumasinad (kodumaised juhtumid)

Post by potska »

Olen täitsa uus rc teemas ja sain hoogu eriti fpv-leif videotest vimeos ja joutuubis tavakopterites ja quadkopteritest kui tegid julmi 3D liigutusi aga see selleks.

Tahaks teada mis linnud arvavad nendest lennumasinatest ja kas tormavad külge, sooviks teada just siinseid kogemusi mitte välismaiseid videoid (olen näinud tuubis mõnda).
aviaator

Linnud

Post by aviaator »

Suviti maakohas lennukit lennutades olen ärritanud kanakulle, nad vist pole senimaani aru saanud kellega on tegu olnud.

Muutuvad närvilisteks ja lahkuvad õhuruumist.

Aivar
[J]

Post by [J] »

Muutuvad närvilisteks ja lahkuvad õhuruumist.
Täpselt nii ongi. Üldiselt hoitakse hoolega endast suurematega distantsi.
Minul on kogu praktika jooksul ainult ühel korral kurg väga tigedalt kütuse lõppemiseni kolbmootoriga vigurlennu lennukit taga ajanud. Kiiruste vahe oli ilmselt õnneks 3-kordselt minu kasuks. Ise algul ei märganudki aga veidi eemal hüppavad langevarjurid mögafonist hüüdsid meile, et vaadake!
Olen kuulnud ka legendi, kuidas kurg Raplas ühe vabalennu lennuki võistlusel alla tagus.
ussimuna

Post by ussimuna »

Endal on kurgedega olnud kokkupuude. Kurgede poolt pigem uudishimu, pole ei laiali jooksnud, ega selga roninud. Tuttava Multiplex Merlyn-i võttis kanakull küll ette. Kas seda soo jätkamise eesmärgil, või võõrasse õhuruumi tungimise eest, ei tea. Selga korraks istus ja läks. Kahjustusi ei olnud.
TU.144

Post by TU.144 »

Paar päeva tagasi õhtul lennutades koondus kõrgel olles lennuki juurde 70+ pääsukest, kes lennukit justkui orientiirina võtsid ja parvena järel lendasid. Mingit rünnet lennukile tähele ei pannud. Ohutuse mõttes nii lennukile kui lindudele on parem madalamale tulla.
Image
FOTOD JA VIDEOD NII TAEVAST KUI MAALT
trebla

Post by trebla »

Eile Viljandi lennuväljal lennates oma rohelise Butterflyga tuli neli toonekurge asja uudistama. Tiirutasime koos ligi kümme minutit, kured mingeid äkilisi liigutusi küll ei teinud isegi selle peale kui nina järsemalt maa poole keerasin. Eks nad nautisid rohkem äikese-eelseid tõusvaid õhuvoole.
TZ Frenzy V2 .50, Trex600N, GAUI Hurricane 550, HK500CMT TT, HK450V2, Trex250, HK250GT FBL, NE Solo Pro 100&125 3D, WLToys V977
GWS Mini-Dragonfly, Esky Lama V3, Nine Eagles Solo Pro II &Free Spirit
andi

Post by andi »

Pääsukesed on helikopteri vastu huvi tundnud. Vares käis plaanerit vaatamas.
Raadiod: 35MHz kanal 61 ja 63
2,4GHz DSM2/DSMX
kyylik

Post by kyylik »

kasutades linnu kujuga lennukit ei suuda kullid otsutada mida teha.kas põgeneda,rynnata vms.seega lendavad kas kyljepeal v.taga kaasa.kõik muud linnud teevad näod et neil oligi vaja mujale lennata:D
aviaator

vastupidine värk

Post by aviaator »

Lennutasin kunagi maal suurt vahukat ja kõik oli ilus, õhtul astus naabrionu kes elab u 300 meetrit eemal läbi ja teatas resoluutselt et tema laseb alla selle kanakulli kes täna tiirutas.

Hea et olin hoiatatud :) kui talle kulli näitasin oli nalja nabani.

Aivar

NB : Soome sõbrad, ma mõtlesin röövlindu kulli all !
prosper

Post by prosper »

:) Oi Aivar :) Kanakulli-see on miskit uut siin ilmas :)
Bluesmell

Post by Bluesmell »

Tallinna sadamasse D-Terminali vastu peaks "Suure ÖÖ Kulli" pubi tegema - oleks vast popp koht
Image T-Rex 700N DFC, 600N 3GX, 600EFL PRO SK720, 500EFL PRO DFC, 450Pro & SAB Goblin 630 & 500, Blade nano, 130, Blade mCX, Sebart Sukhoi 29S 30E, DX18, RF G6.5
Image
Post Reply