GoPro HD Hero 2

Kõik mis seotud õhust pildi tegemisega.

Moderator: Kristjan

Post Reply
User avatar
lauri
Administrator
Posts: 3057
Joined: Wed Jul 20, 2005 23:13
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

GoPro HD Hero 2

Post by lauri »

http://gizmodo.com/5852612/gopro-hero-2 ... s-cam-ever
http://techcrunch.com/2011/10/23/gopro- ... d-housing/

Image

Sama mõõt, kui praegune, aga uuendatud sisu. Näiteks 170-kraadine filmimisnurk 1080p puhul ja paistab, et ka parem lõpptulemus pildi osas. Igal küljel LED on ka päris abiks uuendus, enam ei alga kõik videod uudistava näoga kaamerasse ;) Lihtsamalt mõistetav LCD + WiFi võimalus, mis peaks võimaldama nutitelefonilt kaadri jälgimist.

specs - http://gopro.com/cameras/hd-hero2-outdoor-edition/
Lauri Laidna - www.pistik.com
RandoM
Posts: 64
Joined: Mon Sep 25, 2006 16:16
Contact:

Post by RandoM »

ja maakeeli:


GoPro ei teinud HD HERO2 kaameraga revolutsiooni. Nad tegid lihtsalt niigi suurepärase toote kaks korda paremaks.

GoPro toodab alates aastast 2004 vee- ja põrutuskindlaid ekstreemkaameraid, mida on lihtne kinnitada näiteks kiivri külge, lenksule, rula alla, suusa külge või tegelikult kuhu tahes. GoPro kaamera töötati välja eelkõige ekstreemsportlaste huvisid silmas pidades aga tänu oma kvaliteetsele pildile ning mitmetele kasutusvõimalustele on kaamera leidnud kasutust ka väga paljudes filmides ja sarjades (Top Gear, Deadliest Catch ja paljud teised). GoPro kaameraga võib minna Mt. Everesti vallutama või 60 meetrit vee alla, rääkimata mõnusast matkast looduses kus kaamera vee- ja põrutuskindlus lubavad lihtsalt muretult enda olulisi hetki jäädvustada.

HD HERO2 kaamera on otsene järeltulija maailma populaarseimale ekstreemkaamerale - GoPro HD HERO'le.

Väljanägemiselt on uus versioon vanaga väga sarnane, ainsateks erinevuseks on lisandunud HDMI port, märguandetuled igal küljel, musta värvi objektiivi ümbrus, natuke suurem ekraan ning lisandunud 3.5mm helisisend.
Aga seespool on uuendusi rohkem. Kaks korda kiirem protsessor võimaldab kaks korda suuremal sensoril salvestada kaks korda detailsemat Full HD videot. Või teha kuni 11MP fotosid intervalliga 0.5 sekundit või hoopis 10 fotot ühe sekundi jooksul.
Lisatud on 3.5mm stereo audio sisend mis võimaldab välise mikrofoni kasutamist. Analoog komponent videoväljund on asendatud digitaalse mini-HDMI väljundiga.
GoPro suureks eeliseks on alati olnud 170 lainurk objektiiv, HD HERO2 võimaldab kõiki videoresolutsioone (1080p, 960p, 720p ja 480p) salvestada 170 kraadise, 127 kraadise või 90 kraadise vaatenurgaga.
Slow-motion võtete jaoks on võimalik salvestada kuni 120 (!!!) kaadrit sekundis.
Et lisandunud funktsionaalsus kasutamist keeruliseks ei teeks on LCD ekraan kasvanud suuremaks ning kuvab kasutamise ajal kõik seadistused sümbolitega, nii on koguaeg teada mis seades kaamera on. Lisaks on seadistuste menüüs kolme sümboliga lühendid asendunud täistekstidega.
HD HERO2'l on filmimise/pildistamise märguandetuled pandud igale küljele, et kasutaja saaks visuaalselt kontrollida kaamera töötamist. Lisaks on märguandehelidele volüümi juurde keeratud. Nii on ka kõva tuulega kuulda kas kaamera hakkas filmima või ei.

Vast suurimaks uudiseks on aga see, et HD HERO2 on võimeline koos 2012 alguses müügile tuleva Wi-Fi BacPac'iga ühenduma nutitelefonide, tahvelarvutite ja sülearvutitega ning võimaldab teha reaalajas juhtmevabasid videoülekandeid ükskõik millisest Wi-Fi levialast! Või kasutades GoPro Wi-Fi Remote pulti on võimalik distantsilt juhtida mitut GoPro kaamerat.

GoPro HD HERO2 kaamerad saabuvad Eestis müügile Novembri alguses hinnaga 349€. Kuna alguses on toodete saadavus väga piiratud soovitame endale värske kaamera saamiseks vormistada tellimus edasimüüjate juures kaupluses või meili teel.
Hea tuju ametlik maaletooja

HOBIzone
randomvideo.eu
User avatar
TU.144
Posts: 174
Joined: Fri Oct 01, 2010 14:49
Location: Tartu

Post by TU.144 »

Tõesti huvitav ja hea uudis. Ei tea kas nüüd hakkavad gopro hero 1 hinnad langema natuke? :)
Image
FOTOD JA VIDEOD NII TAEVAST KUI MAALT
RandoM
Posts: 64
Joined: Mon Sep 25, 2006 16:16
Contact:

Post by RandoM »

Hea tuju ametlik maaletooja

HOBIzone
randomvideo.eu
kronja
Posts: 214
Joined: Sun Dec 14, 2008 16:56
Contact:

Post by kronja »

sain ma siis oma hero2 kätte ja mis ma oskan öelda - ei ole see asi kahjuks (praegu) midagi nii äge, kui teksti lugedes tunduda võiks


natuke juttu siin (ka kronja nime all, seal leheküljel peaks minu postitus olema):

http://goprouser.freeforums.org/gopro-h ... 3-200.html

lisaks tegin just natuke aega tagasi ühe lendamise (ilus päikeseline ilm, mõtlesin natuke testida) ja no selline jello, et karju appi. teisisõnu, täiesti perses. nii hull, et seda on ka pildistamisel näha, videost rääkimata.. sama aparaat, mille küljes kõik mu "vana" hd heroga tehtud videod on - ja no täiesti kasutamatu.. teoreetiline võimalus jääb, et gaui läks vahepeal täitsa katki kohvris vedelemisest, aga lendamisel seda küll tunda polnud..

ma soovitaksin igal juhul natuke oodata hero2 ostuga.. need praegused testid mis olid tehtud tunduvad olema kergelt "pehmed", mitte reaalsest gopro elust..

edit: paistab praegu sedasi, et see uus sensor on palju tundlikum igasuguste vibratsioonide suhtes .. mis see lendava aparaadi puhul tähendab oskab igaüks ise järeldada.. :( ma muidugi uurin ja testin veel, aga praegu on küll nutt kurgus - liiga kõrged ootused olid vist seatud..
skype: kronja
www.skycam.ee
User avatar
lauri
Administrator
Posts: 3057
Joined: Wed Jul 20, 2005 23:13
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Post by lauri »

Želatiin tuleb CMOS sensori lugemisajast ehk kui suur on ajavahe esimese ja viimase rea lugemise vahel - loetakse rida rea haaval. Kas sa saad äkki võrrelda vana Hero ja uut Hero2 sama resolutsiooni, kaadrisageduse ja vaatenurga puhul? See on suht kindel, et 1080p kõige suurema vaatenurgaga ja madalaima kaadrisagedusega on kõige rohkem želatiini ning vastupidiselt madalaim reso ja väikseim vaatenurk 60fps peaks kõige vähem želeene olema. Äkki kasutasid seekord lihtsalt nö probleemasemat režiimi?

Vähene želeetamine oli HERO suurimaid eeliseid, suutis sealjuhul piisavalt head pildikvaliteeti anda. Kui varem filmisid peamiselt R3'ga, siis võta praegu ka vastav katsetamiseks.

Huvitav info muidugi ja veidi kurvaks tegem...
Lauri Laidna - www.pistik.com
Post Reply