HK X666 multikopter

Tri, Quadro, Hexa, Octo, "Droonid" jne
Aredx

Post by Aredx »

ta kaldub väga tugevalt .. Trim id ei abista..
Aredx

Post by Aredx »

Esimene viga kindlalt olemas! testisin eraldi, esc otse vastuvõtjasse. Kui gaasikang on poolel, siis esimene keerleb, aga tagumine tõuseb juba õhku.
kyylik

Post by kyylik »

ma soovitan teha uuesti ikk nn.throttle calibrationi.ehk siis uuesti määrata gaasi 0-100%vahe.ma oletan ikk et sl osad on natukene rohkema peal.seega poole gaasiga 2mootorit ongi kiiremad ju.
Aredx

Post by Aredx »

tegin. Eralditestides nagu töötaks. Nüüd panen need sinna kontrollerikülge ja tahab kuidagi küljele TÄIESTI ise minna. Pole võimalik juhtida.
striker

Post by striker »

Mis firmwaret kasutad? Mul oli mingi versiooniga jama, et ka mõni mootor hakkas käima hiljem ja kallutades kõvasti jäi üks pool lausa seisma korraks!
Proovi midagi muud vahelduseks!
Aredx

Post by Aredx »

Palun aru saada. Käima hakkavad ühel ajal.. Ma ei uuenda seda vabavara koodi seal, sest kardan aju metsa keerata......
felch

Post by felch »

Räägi selgelt ja algusest peale ;) Mismoodi kopter siis nüüd käitub - nii käes "lennutades" kui ka vabas õhus. Pisike videojupp ei tule kahjuks.
Aa, seda ka: millised on su kopteri juhtimise kogemused ?
Pole midagi paremat halvast ilmast !
k3rpzor

Post by k3rpzor »

Kõik ESC on ikka ühtemoodi programmeeritud? Kõik poted on ajul umbes 50% ? Puldis on pandud Dual rates: Aileron- 20% / 50% Elev - 50% Rudder 80% /100%
Et kopter rahulikult käituks võib kuni + 15% expot panna Aileronile/elevatorile.

Kui kõk need paigas, peaks ta ilusti lendama hakkama.
Enda kopteril on 2 SS ESC ja kaks Turnigy plus ESc ja kopter lendab ilusti, ainult yaw oli vaja trimmida.
Aredx

Post by Aredx »

Kopter tahab end teistpidi keerata. Olen gyrosi puutunud, aga eimidagi, ikka tahab ümber. Kui ta on käes, siis nt esiosa alla, siis hakkab vastu jne.

Las see värk siis seisab, sest enam pole julgust näppida.

k3rpzor- tundub olevat..
Aredx

Post by Aredx »

Seadistasin veidi ja näppisin puldi tim e- Saingi õhus oldud. Nääd kui gangi liigutasin, läks see elukas paremale tagurpidi koheselt: güro paigast? Seadistan siin tasakesi :)
rreims

Post by rreims »

Vean kihla, et DR (dual-rate) on seadistamatta ja kangid liiga tundlikud. On nii ve? Kasutaja k3rpzor mõned postid üleval segitab DR teemat, võta aega ja loe rahulikult soovitused läbi :P
Aredx

Post by Aredx »

ee güro valesti, sest kui õhku tõusen, nagu oleks ise gangi liigutanud (aga ei liigutanud v.a lisasin juurde gaasi..), kallutab ise :o..

hea öelda "seadista" .. mul win7, 64bit ning mitte mingi asi ei taha töötada siin...

Dual rate on korras.
Aredx

Post by Aredx »

kopter kaldub tugevalt vasakule poole:

"(<--) +"

ee parem trim on põhjas paremale, aga ei aita.. gyro nüüd paigast?

näppisin mõlemale poole gyrot, aga ei abista. trim selles kohas ka ei abista.
Aredx

Post by Aredx »

Toas kopter lendas!

Nimelt siis ühe mootori throttle settings oli paigast..

Video tuleb, kuid lendamine hea veel pole.
felch

Post by felch »

Üldiselt kopter kipubki stardil kuhugi kalduma.See ongi piloodi töö et lendu korrigeerida.
Aredx

Post by Aredx »

sai testitud ka õues. SAin kenasti hakkama. Ainuke asi, et rudder töötab puldil valetpidi, ning seadistust muuta ei saa - Minu arvuti on liiga kitsi, et lasta seda :S (ei luba midagi...).
trebla

Post by trebla »

Kas sa pead puldi seadistusi arvutiga muutma? Muidu vaja ju ainult RUDDER servo puldis reversisse panna.
TZ Frenzy V2 .50, Trex600N, GAUI Hurricane 550, HK500CMT TT, HK450V2, Trex250, HK250GT FBL, NE Solo Pro 100&125 3D, WLToys V977
GWS Mini-Dragonfly, Esky Lama V3, Nine Eagles Solo Pro II &Free Spirit
Aredx

Post by Aredx »

Jah peab. Puldil pole võimalik seda Reverse või Normal määrata :(..

HK-t6A V2 pult või mis selle nimi oligi ( 24 $)
trebla

Post by trebla »

Kahjuks pole seda pulti veel näppinud, ühendusjuhe puudu. Aga ega nii väikse asja taha nagu arvuti tohi asi seisma jääda, mõnel tuttaval ju ikka XP masin olemas 8)
TZ Frenzy V2 .50, Trex600N, GAUI Hurricane 550, HK500CMT TT, HK450V2, Trex250, HK250GT FBL, NE Solo Pro 100&125 3D, WLToys V977
GWS Mini-Dragonfly, Esky Lama V3, Nine Eagles Solo Pro II &Free Spirit
rreims

Post by rreims »

Hee, räägi, kuidas DR-id määrasid, kui arvutiga ühendust ei saa?

Proovi ehk alternatiivset confimis tarkvara:

http://www.rcgroups.com/forums/showpost ... ostcount=1

Proovitud ja töötab Win7 64bit masinal nagu kulda!
Aredx

Post by Aredx »

see siiski EI aita.. Kõikidel tuttavatel on veel olnud win 7.
Last edited by Aredx on Fri Jul 20, 2012 22:45, edited 1 time in total.
Aredx

Post by Aredx »

Video :

http://youtu.be/8-rl7pBTj2g

Ei oska päris juhtida, aga vast ma õpin :)

Homme siis vast kuhugi suurele alale lendama. Video kaameramees pole hea, aga küll tema ka õpib :). Vaja veel korrigeerida seal veidi.
FPVmarko

Post by FPVmarko »

Aredx wrote:Ei oska päris juhtida, aga vast ma õpin
Ära ole nii tagasihoidlik. Mulle jõudis link sinu kuuendast lennust https://vimeo.com/13943173
:shock: :D
Aredx

Post by Aredx »

Kuuandast? :o . Minumeelest pole kuuendast lennust videot teinudki :lol: . Miks sa selle video lisasidsiia :D? Nüüd saaksin sellega juba hakkama.

Eile suudsin maandada kopteri puuotsas, sai allatokiga, õnneks midagi katki eiläinud v.a 1 propeller.. Asetasin selle VIIMASE varuga.

Üleeile sai niikaugele, et kopteriga tõusta teise aknataha - ühistu omanik soovis seda :o, küsis, et kas õlut ka üles veab. Ilmselt veab.

Üks suur probleem:

Kui puutun RUDDERit, siis kogu kopter tahab keerata ise, kaldub kuhugi.. Yaw väiksemaks vaja keerata?
felch

Post by felch »

Aredx wrote:...

Kui puutun RUDDERit, siis kogu kopter tahab keerata ise, kaldub kuhugi.. Yaw väiksemaks vaja keerata?
Rudder (kang vasaku käe all) ju ongi kogu kopteri keeramiseks tema püsttelje ümber ! Yaw -pote plaadil tuleks seada nii, et kopter ei tahaks ISE end pöörata või siis pöörduks minimaalselt.
cuprum

Post by cuprum »

felch wrote:
Aredx wrote:...

Rudder (kang vasaku käe all) ju ongi kogu kopteri keeramiseks tema püsttelje ümber ! Yaw -pote plaadil tuleks seada nii, et kopter ei tahaks ISE end pöörata või siis pöörduks minimaalselt.
Hmm, siin vist keeramise all hoopis kaldumist mõeldi - lihtsalt sant sõnastus ;)
Mis aga antud sümptomisse puutub, siis kaldun arvama, et kas ploodi ootused kopteri stabiilsusele liig suured ;) ; kopteri aju pisut nõrga, või siis kopteril propid/ESCid ebavõrdsete signaali/veojõu karakteristikutega (kalibreerimine?!?).
Ruder annab ühtepidi(põõrlevale) proppide paarile suurema veo kui teistpidi põõrlevale - vastureaktsioon keerabki kopterit. Tasapind peab säilima tänu sellele, et väheneva ja suurebeva jõuga (propi)paarid paiknevad sümmeetriliselt. Kui aga paari komponendid veojõu (signaali) suurenemisel/vähenemisel võrdselt reaalset jõudu ei muuda, tekibki kallutus mingis suunas.
Aredx

Post by Aredx »

Nagu aru olen saanud, siis stabiilselt kohapeal kopterit keerata ei saa, ainult suure hoopealt. Siiski on jamasti kang RUDDER, valet pidi töötab: Paremale, kopter vasakule, vasakule, kopter keerab paremale.

Ehk kellegil on multikopterile .cfg seadistusfaili? Ainult faili lubas peale panna viimati..
cuprum

Post by cuprum »

Aredx wrote: Paremale, kopter vasakule, vasakule, kopter keerab paremale.
Mis on puldi revers?
Aredx

Post by Aredx »

Jama on see, et ma ei näe seda, sest arvuti ei luba midagi sellega teha.. Reinstall windowsil ei aita, xp lauaarvuti on katki, niiet jah ( emaplaat täiesti läbi )
cuprum

Post by cuprum »

Aredx wrote:Jama on see, et ma ei näe seda, sest arvuti ei luba midagi sellega teha.. Reinstall windowsil ei aita, xp lauaarvuti on katki, niiet jah ( emaplaat täiesti läbi )
Tead, aga alustaks siis esmalt sellest, et teeks tööriistad korda!
Post Reply