Zippy akude kvaliteet ja vastupidavus?

Tri, Quadro, Hexa, Octo, "Droonid" jne
Post Reply
qwerty009

Zippy akude kvaliteet ja vastupidavus?

Post by qwerty009 »

Plaanis muretseda üks ~8000mAh 4S aku ning Zippy oma HK's hinnakirjas täitsa olemas. Mõned muidugi kiidavad, kuid leidsin ka paar sellist kommentaari kus ühel vennal kes mitu sellist akut ostis väsisid need paari kuu pärast päris ära (mahtuvus pool esijalgsest).
Kuidas on siinsete Zippi akude kasutajate pikaajalisemad muljed nendest akudest?

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=16226
k3rpzor

Aku

Post by k3rpzor »

Minu Zippy aku peaaegu 2 aastat vana, laadimistsükleid kõvasti üle 300 ja hoiab pinget väga hästi. 3000 aku ja praegu laadides läheb 2400-2600 mAh sisse. Mina isiklukult ostan ennem Zippy aku, kui Turnigy Nano-tech. Nano-tech on umbes aasta ja pinget enam ei hoia, Zippy hoiab isegi paremini, kuigi on ainult 20C. Ja mõlemat akud on olnud kasutuses samade lennukite, kopterite peal.
Eks arvamusi ole igasuguseid. Kellel probleeme pole, need tavaliselt ka ei viitsi arvamusi kirjutada.
priitom

Post by priitom »

Kas akude mahutavust (mAh) on võimalik kuidagi teistmoodi järgi uurida, kui laadijaga mõõtes?
cuprum

Post by cuprum »

priitom wrote:Kas akude mahutavust (mAh) on võimalik kuidagi teistmoodi järgi uurida, kui laadijaga mõõtes?

Võid ka töötava aku kallal igatsugu e-meetreid rakendada. Meetrid tegelikult sama teevad, mis laadija (loevad ükshaaval ülesse akust mootorisse suunduvad elektronipoisid), aga teevad seda *reaalselt* *töötava* aku korral.

NB! Aku mahtuvused mõõdetuna koormuse all, ning niisamma lauanurgal poole ampriga tiksudes võivad osutuda üsna erinevateks.
trebla

Post by trebla »

Elektrone ükshaaval on vist suht raske lugeda, üheamprise voolu korral jookseb neid sekundis 6,2x(10 astmes 18 ) tükki mööda :lol:
TZ Frenzy V2 .50, Trex600N, GAUI Hurricane 550, HK500CMT TT, HK450V2, Trex250, HK250GT FBL, NE Solo Pro 100&125 3D, WLToys V977
GWS Mini-Dragonfly, Esky Lama V3, Nine Eagles Solo Pro II &Free Spirit
felch

Post by felch »

Miskipärast oletan, et akude kiire koolemise taga võib olla midagi muud. Näiteks ebapiisav "C" ehk discharge current. Minu Zippy'd koolesid ka päris ruttu - ühe suvega. viimased veelgi kiiremini. Akud olid 3S, 2,2A/h ja 20C. Lendasid 4-kopteril, kus max. voolutarve kiirete liigutuste puhul ulatus isegi 40A-ni. Võiks ju arvata, et 20C on piisava aga... 30C akud pidasid tunduvalt kauem vastu (peavad siiamaani).
Tuksis akud justkui näitasid mahtuvust aga koormamisel kukkus pinge kole kähku alla (minut lennata).
Pole midagi paremat halvast ilmast !
qwerty009

Post by qwerty009 »

Olen lugenud, et reaalne C rate millega need akud vastu peavad on 1/3 lubatust. Eks seal oma tõetera on kindlasti sees.
qdwin

Post by qdwin »

Mida rohkem C-sid ja mida kõrgemat laadimisvoolu (alates 3c) akud taluvad, seda kvaliteetsemaks on osutunud. 30c-st allapoole on eluiga hobikingi säästuakudel väga nadi. Arvasin et väga kõrge c-ga ja kordades kallimad nanotechid on paremad aga senini on mul nendega vaid väga negatiivsed kogemused. Eluiga on väga lühike, peale kümnendat laadimist on mahtuvus ja välja antav vool häirivalt langenud.
Oehh

Post by Oehh »

Olen juba ammu nuputanud kuidas seda C-ratet reaalselt mõõta :?
Mingi valem on selleks kindlasti olemas.

Üks olulisi näitajaid valemis peaks olema pinge langemine mingi piirini, mingil koormusel, ... et kui voolu suurendada siis ületatakse taluvuspiir.

Kuidas siis ikkagi ise seda hinnata-mõõta?
ussimuna

Post by ussimuna »

felch wrote:Miskipärast oletan, et akude kiire koolemise taga võib olla midagi muud. Näiteks ebapiisav "C" ehk discharge current. Minu Zippy'd koolesid ka päris ruttu - ühe suvega.
Tuksis akud justkui näitasid mahtuvust aga koormamisel kukkus pinge kole kähku alla (minut lennata).
Täpselt sama jutt minu poolt. Küll 4S/25C akudega. Laetud on neid 0,5C-ga
Post Reply