Helikopter ("Drone" ) kukkus Ülemiste järve
Helikopter ("Drone" ) kukkus Ülemiste järve
Tere. Sooviks teada kuidas lõppeb minu lugu.
Drone tõusis õhku keskturu juures, mille järel tuul viis ta Ülemiste järvele ning oli üles võetud Lennuameti poolt. Olen nendega ühendust võtnud. Mulle öeldi, et tehakse väärteo menetlus ning kahe nädala pärast võetakse ühendust. Drone on hetkel nende käes. Aitäh.
Drone tõusis õhku keskturu juures, mille järel tuul viis ta Ülemiste järvele ning oli üles võetud Lennuameti poolt. Olen nendega ühendust võtnud. Mulle öeldi, et tehakse väärteo menetlus ning kahe nädala pärast võetakse ühendust. Drone on hetkel nende käes. Aitäh.
Ei hakka näägutama ja moraali lugema.
Sul vedas, et algatati VÄÄRTEO menetlus, mitte KRIMINAALASI.
Aga kuidas lugu lõpeb pole kahjuks siinse foorumi otsustada.
Kui hästi läheb siis saad kopsaka trahvi...
Kui vaidlema hakkad, leitakse karmimad paragrahvid (näiteks terrorism)
Suuresti sõltub nüüd sinu enese diplomaatiaoskustest.
Edu ja enesekriitikat edasiseks.
Sul vedas, et algatati VÄÄRTEO menetlus, mitte KRIMINAALASI.
Aga kuidas lugu lõpeb pole kahjuks siinse foorumi otsustada.
Kui hästi läheb siis saad kopsaka trahvi...
Kui vaidlema hakkad, leitakse karmimad paragrahvid (näiteks terrorism)
Suuresti sõltub nüüd sinu enese diplomaatiaoskustest.
Edu ja enesekriitikat edasiseks.
http://www.ecaa.ee/public/Foto-02-10-20 ... 5-0001.pdf
§ 6014. Õhusõiduki juhi poolt lennureeglite rikkumine
(1) Õhusõiduki juhi poolt lennureeglite rikkumise eest –
karistatakse rahatrahviga kuni 200 trahviühikut.
kuni 800 euro+ konfiskeerimine????
§ 6014. Õhusõiduki juhi poolt lennureeglite rikkumine
(1) Õhusõiduki juhi poolt lennureeglite rikkumise eest –
karistatakse rahatrahviga kuni 200 trahviühikut.
kuni 800 euro+ konfiskeerimine????
Re: Helikopter ("Drone" ) kukkus Ülemiste järve
Loodetavasti õpid sellest midagi ja oled edaspidi targem!Homa wrote:Tere. Sooviks teada kuidas lõppeb minu lugu.
- IDSuRnUaEd
https://www.google.ee/url?sa=t&rct=j&q= ... 5890,d.bGQ
Ülemiste järv Lennu-Jaamast pea sama kaugel.
Ülemiste järv Lennu-Jaamast pea sama kaugel.
No tule taevas appi.Homa wrote:Ma hakkasin seds õhku laskma turu juures. See oli tuulega puhutud kõrvale. Ma ei teadnud et tallinnas kennata ei tohi
Sa lased oma lennumasina Tallinna lennujaama maandumiskoridori ja teed suured silmad, et seal ei tohtinud lennata.
Kujutad sa ette, mis oleks võinud juhtuda, kui sinnu linnuke oleks sattunud maanduva lennuki mootorisse? Tõenäoliselt mitte, sa muretsed rohkem oma karistuse ja linnukese pärast. Selleks, et järve triivida pidid masina suht kõrgele laskma. Enne lennutamist ikka mõtlesid inimeste ohutusele turu piirkonnas!? Kas ilm üldse on sobilik, majade vahel tuult pole aga kui lasen pilvedesse siis äkki seal on!? Kas sa üldse esimesest sammust edasi mõtlesid?!
Tegelikult peaks selle case'i suure kella külge tõmbama siis võtaksid teised sarnased tegelased ka äkki õppust, ühesõnaga üks korralik "näidispoomine".
Eks see drooni ja multikopterite asi ole natukene kontrolli alt väljunud.
Ilma igasuguste eelteadmisteta tegelane võib endale lennuvalmis riistapuu osta ja lennutada, kus heaks arvab, teadmata midagi riskidest ja muudest asjadest.
Sorry, et nii kuri aga just sellise hooletuse ja juhtumiste pärast tõmmatakse kogu lennuhobile päitsed pähe.
Antud juhtum oleks võinud päris halvasti lõppeda. Täna õnne, sul läks veel päris hästi.
PS. Kui see nüüd libateema ei olnud siis plusspunktid sulle julguse eest oma tegu lennujuhtimisele tunnistada ja foorumisse postitada.
PSS. Ega see "näidispoomine" palju villa anna. Võtab vast ainult noorelt tahte hobiga edasi tegeleda.
Tegelt peaks seda lennuohutust ja muud infot täitsa kampaania korras meedias tutvustama. Aitab võibolla teadmatuse taset ja sellest tulenevaid riske vähendada. Hobistide seas pole mõnda aktivisti?
Droonid ja multikopterid peaaegu sama levinud kui rollerid ja muud.
Hetkel kahjuks tundub, et kui samamoodi edasi lasta siis on ainult ajaküsimus, kui mingi suurem jama juhtub.
Last edited by mcmatrix on Sat Feb 21, 2015 22:41, edited 3 times in total.
- IDSuRnUaEd
mcmatrix wrote:Homa wrote:Ma hakkasin seds õhku laskma turu juures. See oli tuulega puhutud kõrvale. Ma ei teadnud et tallinnas kennata ei tohi
Sorry, et nii kuri aga just sellise hooletuse ja juhtumiste pärast tõmmatakse kogu lennuhobile päitsed pähe.
Antud juhtum oleks võinud päris halvasti lõppeda. Täna õnne, sul läks veel päris hästi.
Õige!
Masinad angaaris:
RC T640 C
No.CX-10
DJI Phantom fc 40
RC T640 C
No.CX-10
DJI Phantom fc 40
- ulmeKulgur
Re: Helikopter ("Drone" ) kukkus Ülemiste järve
Kahju kuulda. :( Minul on aastast 1998 üks lennuk Harku järves (aga Harku järve kukkumine on Ülemistega võrreldes ohutu -- seal ei lenda madalalt päris lennukid).Homa wrote:Tere. Sooviks teada kuidas lõppeb minu lugu.
Drone tõusis õhku keskturu juures, mille järel tuul viis ta Ülemiste järvele ning oli üles võetud Lennuameti poolt. Olen nendega ühendust võtnud. Mulle öeldi, et tehakse väärteo menetlus ning kahe nädala pärast võetakse ühendust. Drone on hetkel nende käes. Aitäh. :( :( :(
Kuidas lugu lõppeb, ma ei tea -- pole kuulnud ühegi pretsedendi kohta.
Kardetavasti lugu lõpeb mingisuguse trahviga. Loodan, et mitte kõige suuremaga.
Üldiselt, ma ei soovitaks lennutada nii tihedalt asustatud kohtades, nagu Keskturg. Välja arvatud ehk vaikse ilmaga õhulaeva või muud väga ohutut (väikest, kerget ja kaitstud propelleritega) aparaati.
Failsafe funktsiooni soovitaksin seadistada maanduma, mitte üritama edasi lennata. Edasi lendamine on halb idee, kui puudub kontroll selle üle, kuhu edasi lendab.
Lennutrassidest hoian ma õige mitme km kaugusele.
(Täiendavat distantsi hoian ka seetõttu, et mina oma lendudest Lennuametile ei teata. Ma tean, et kõik mis ma droonidega Tallinna lähiümbruses teen, on ametnike arust illegaalne, ja seetõttu pean seda hoolsalt tegema. Kui aga mõni kaotsi läheb, siis mina vaikin, ja minu drooni tagasi minuni jälitada ei ole võimalik.)
- IDSuRnUaEd
Kui meie omad varsti Dubai'st eeskuju võtavad, siis hakkavad nad neid mänguasju alla tulistama.
Kes ei tea, siis pisike uudis siit:
http://news.aviation-safety.net/2015/01 ... -activity/
The ground is the limit not the sky
- Eachine Racer 250
- KingKongSmart100
- Fox EPO Glider 2.32m
- Taranis ja FrSky kampott
- 1/10 SCT
- Camera: Runcam 2
Asi pole ilmselt Dubais.Isegi kohaliku Tatika Jaani lennuvälja segaks see.nemo wrote:Kui meie omad varsti Dubai'st eeskuju võtavad, siis hakkavad nad neid mänguasju alla tulistama.
Nii palju mulle silma ja kõrva jäi, et tol korral oli see juba paari nädala jooksul teine juhtum ning peale seda löödi kella ning korralduse järgi kuulusid alla kõmmutamisele kõik mudelid. Piirkond hõlmas rohkemat kui lennuvälja ümbrustlinnuke wrote:Asi pole ilmselt Dubais.Isegi kohaliku Tatika Jaani lennuvälja segaks see.nemo wrote:Kui meie omad varsti Dubai'st eeskuju võtavad, siis hakkavad nad neid mänguasju alla tulistama.
Ja sina surnuaed, tõmba oma avatar pisemaks, terve leht on paigast ära selle lennuvõimetu linnu pärast
The ground is the limit not the sky
- Eachine Racer 250
- KingKongSmart100
- Fox EPO Glider 2.32m
- Taranis ja FrSky kampott
- 1/10 SCT
- Camera: Runcam 2