F15

Ehitusnipid, materjalid, joonised, konstruktsioon...
Post Reply
rallikas

F15

Post by rallikas »

On plaanis ehitada depronist F15.Joonised sain sealt .Kui välja printida on kõik osad ühes suuruses.Esmaspäeval suurendan 2x Saan 5mm depronit ka varsti.
rallikas

Post by rallikas »

2x suuremaks oli liiga suur.A4-A3 oli paras.
tarmotaja

Post by tarmotaja »

Kas teed selle lennuki propelleriga? Või koguni paned impellerid sisse?
Vaata teemet "Propeller lennuki kõhus". Minu mudeli eeskujuks oli ka F-15. Kas ka välja paistab, otsustab igaüks ise.

Tarmo
prederik

Post by prederik »

Rallikas, kas Sa mõne simulaatoriga oled selliseid kiireid lennukeid lennutanud? Näiteks kui mitu minutit saad F-15-ga lennatud ja kas maandumine õnnestub 5 korda järjest? Parem on ilmselt mõni aeglasem lennuk valida, muidu ei tule sest asjast muud välja kui hunnik kortsus depronit ja rikutud tuju. Esialgu võiks katsetada Piperit-Cessnat, Slow-Sticki, EasyStari jne.

Omal kogemus olemas, sest tellisin ka esimesena liiga kiire lennuki. Õnneks oli niipalju oidu, et müüsin selle maha enne proovimist ja nüüd lendan EasyGlideriga :)

Tasuta FMS saatjapuldiga lendamiseks: http://n.ethz.ch/student/mmoeller/fms/index_e.html
F-15 mudel jm: http://logic-wizard.hp.infoseek.co.jp/fms_e.htm
Multiplexi mudelid: http://www.multiplex-rc.de/ Downloads, Software, Modelldaten
rallikas

Post by rallikas »

Lennuk tuleb propelleriga. http://www.hot.ee/wzoft/lennuk/index.htm
Tuleb samade jooniste järgi ainult suurem. Simulaatoriga olen lennutanud küll ja lennata võin nii kaua kui tahan.Maandumine tuleb ka hästi välja.
rallikas

Post by rallikas »

On siis mõned osad välja lõigatud juba. Väga kerge on teha! Lõikan läbi jooniste.
rallikas

Post by rallikas »

Täna siis kõik osad välja lõigatud. Liimin kokku ja paigutan servosid.
mart

Post by mart »

Hei!

Näita pilte ka!
rallikas

Post by rallikas »

Pilte saab varsti praegu on veel vähe liimitud liimin kokku siis on midagi aru saada juba.Äkki on kellelgi müüa/anda seda klaaskiududega teipi, tüüridele oleks vaja.
rallikas

Post by rallikas »

Pilt ka üks. Mina teen enda lennukile põhja ka.(jääb ilusam ja parem)
Põhi juba peaaegu valmis ka. Depron oli 3-ne parem ja kasutasin seda.

http://img475.imageshack.us/my.php?image=picturetc4.jpg
mart

Post by mart »

Näeb päris hea välja.
rallikas

Post by rallikas »

Ma värvin vist mingi sprayga üle ka aga oleks vaja samasugust teipi tüüride jaoks nagu cap 20 külgede peal on.
rallikas

Post by rallikas »

mart

Post by mart »

Hei!

Olen järgmisel nädalalöpul Riidajal.
Vötan teibi kaasa.
rallikas

Post by rallikas »

Tegin täna valmis mootorikinnituse.http://img403.imageshack.us/my.php?imag ... 002yy2.jpg
rallikas

Post by rallikas »

Täna sai siis mudelit esimest korda lennutatud!
Lendasin 2 kanaliga raadioga mis ei olnud eriti hea mõte ,sest kõrgustüüri pidin niisama natuke ülespoole keerama.Sain ainult kallutada ja mootorit reguleerida. Esimesel lennul natukene lendas ja maandus ilusti asfaldi peale. :) Eriti palju ei lagunenud ka!
Teine lend läks juba natuke paremini...mõnes mõttes. Viskasin käest ära ja hakkas ilusti aeglaselt kõrgemale lendama.Lendamine läheb väga väga väga hästi...ja järsku viskas nina üles ja hakkas kohapeal lendama.(Selle asja nimi oli vist hovering) Vaatasin siis, et hakkab juba niimoodi vaikselt ühe hoovi kohale liikuma ja lasin põõrded maha. Ja järsku võttis suuna ninaga maa poole ja kadunud ta oligi.Läksin kiiresti otsima (kell oli umbes 11 õhtul ja oli päris pime) Leidsin lennuki isegi hääle järgi üles, kui puldil kange liigutasin.Eriti ilus vaatepilt ei olnud.
Tegin natuke pilte ka.

http://gallery.pistik.com/view_album.ph ... umName=F15

Ma homme proovin uuesti, sest ilma ninata peaks ka lendama.(Tasakaal on alles.
Kristoka

Post by Kristoka »

Kahju :cry: !
Aga kas ilma kõrgustüüriga ikka lennata ka saab ?
Kristo
rallikas

Post by rallikas »

Mingitmoodi saab, keerata ei saa eriti hästi aga maanduda saab küll.

Mu lemmik lennuk :cry:

Aga ikkagi oli vägev vaadata, et enda tehtud asi nii hästi ja nii kõrgel lendab. :D
Vedas,et lähedalasuva korteri katusele ei lennanud.

Aga saba jäi terveks, ning ma saan sabatrofee teha.
rallikas

Post by rallikas »

Enam seda lennukit ei ole. :cry: On aga sabatrofee.
lauri
Administrator

Post by lauri »

See on üpris raskelt juhitav ja ise mitte-lendav lennuk, eriti 2 kanaliga juhtimiseks. Aga kui veel kahe kanaliga juhtimist tahad kasutada, siis oleks targem panne ikkagi need kaks kanalit kõrgus- ja pöördetüüridele (kald-) ning mootor panna ilma kaugjuhtimiseta tööle! Mootorile võib teha lihtsa timeri, mis mootori näiteks 30 sekundi pärast välja lülitab või esimesed lennud teha lihtsalt pooleldi laetud akuga.
Lauri Laidna - www.pistik.com
rallikas

Post by rallikas »

Ei olnud kusjuures üldse raskesti juhitav!Kui mul oleks olnud 4 kanaliga raadiosüsteem ei oleks ma seda katki lennanudki.Keegi ei pakkunud mulle ja uue jaoks polnud ka raha.
rallikas

Post by rallikas »

http://gallery.pistik.com/view_album.ph ... umName=F15
Lisasin pilte viimasest lennust. :cry:

Aga trikilennukiks on see väga hea.

Krt peaks uue tegema. :)

Aga kas kellelgi on anda mingi lihtsama lennuki jooniseid, millega allakukkudes propeller viga ei saaks.Sellise lennuki omasid, millel ei oleks propeller ninas, vaid kuskil keskel või taga.
Kristoka

Post by Kristoka »

rallikas wrote:Aga kas kellelgi on anda mingi lihtsama lennuki jooniseid, millega allakukkudes propeller viga ei saaks.Sellise lennuki omasid, millel ei oleks propeller ninas, vaid kuskil keskel või taga.
Klapiv propeller on odavaim lahendus !
Kristo
mart63

Post by mart63 »

Kristoka wrote:
rallikas wrote:Aga kas kellelgi on anda mingi lihtsama lennuki jooniseid, millega allakukkudes propeller viga ei saaks.Sellise lennuki omasid, millel ei oleks propeller ninas, vaid kuskil keskel või taga.
Klapiv propeller on odavaim lahendus !
Kristo
Odavaim mitte, aga lihtsaim. Odavaim oleks propsaver.
Kristoka

Post by Kristoka »

mart63 wrote:Odavaim mitte, aga lihtsaim. Odavaim oleks propsaver.
Propsaver igas olukorras ei aita :wink:
Aga kui korralikult lennata ja maanduda , ei saa propi mitte mingit pidi katki :P
Kristo
tulnuk

Post by tulnuk »

Et kuna sul on kasutada 2 kanalit ja mootor on olemas siis oleks äkki mõtekas teha üks pisike plaaner.
Lähed mootoriga üles ja siis miski taimer lülitaks mootori välja, et hakata plaanerdama, nii saaksid väga hea aimduse sellest kuidas tuul ja erinevad keerised lennukile mõjuvad. Edaspidised mudelid jääksid nende kogemuste tõttu kindlasti tervemaks.
Plaaneri puhul oleks klappv prop muidugi ainuke võimalik lahendus.

Nägin su piltidelt et olid aku juhtmed kuidagi risti jootnud, tark oleks edaspidi selliseid asju vältida, lühis on väga kerge tulema.
Ja teine soovitus oleks kasutada ikka mingeid asjalikke pistikuid, need krokod ja klemmliist mis seal regulaatori juures olid, on väga nadi lahendus.
rallikas

Post by rallikas »

F-15 tuleb tagasi!!!

Nüüd juba rohkem kogemusi ja tehnikat, et mudel ikka korralikult lendama ka hakkaks.
Post Reply