Vanad LiPo akud, kuhu viia?

See on koht, kus rääkida kõigest mudelitega seonduvast, mis teiste teemade alla ei lähe.
Post Reply
mcmatrix

Vanad LiPo akud, kuhu viia?

Post by mcmatrix »

Sooviksin uurida kuhu viite või annate ära oma vanad punnis LiPo akud. Ajapikku on mul tekkinud mõned isendid, mis on "paksuks" läinud.
Hoian neid küll LiPO safe kotis ja metallkastis aga sooviks neist lõplikult vabaneda. Eksperimenteerimise/neutraliseerimise jaoks pole kohta, aega ega tahtmist.
Kuna paiknen ise Tallinnas, Peetris siis huvitaks just selle piirkonna akude äraandmise kohad.
STan

Post by STan »

X650F V4 + APM 2.7
HK Club Trainer
HK500CMT
Calmato 40 Trainer
FMS Mini F4u
Phantom wing v2 FPV + Fatshark Predator V2 + APM 2.7
HK250GT
ZMR250
Skyhunter FPV + Fatshark Dominator V3
Yuneec Q500 4K
Yuneec H
Sickle 46e F3A
VQ YAK-9
mcmatrix

Post by mcmatrix »

See pole lahendus, pealegi asub ta Tartus.
Scoop

Post by Scoop »

mcmatrix wrote:
See pole lahendus, pealegi asub ta Tartus.
Tallinnast on mõned kutid juba akusid pakkunud ja kui viisakas kogus tuleb sealt kandist kokku, siis tulen ise Tartust järgi ja korjan ära (sh Sinu omad) :)
Täpne 3D skanneerimine, võta ühendust.
mcmatrix

Post by mcmatrix »

Ega ma kade ole :) Kui saan akud ära kontrollitud ja üle loetud siis panen sulle koguse PS'i.
nemo

Post by nemo »

Olen näinud lipo akusid ka patareide kogumiskastides, sai kunagi kaubanduses töötamise ajal uuritud ära vedajalt nende kohta ning vastus oli, et võib panna patareide kogumiskasti
The ground is the limit not the sky
  • Eachine Racer 250
  • KingKongSmart100
  • Fox EPO Glider 2.32m
  • Taranis ja FrSky kampott
  • 1/10 SCT
  • Camera: Runcam 2
Võsalendur
mcmatrix

Post by mcmatrix »

nemo wrote:Olen näinud lipo akusid ka patareide kogumiskastides, sai kunagi kaubanduses töötamise ajal uuritud ära vedajalt nende kohta ning vastus oli, et võib panna patareide kogumiskasti
Tõenäoliselt on probleem minus aga minu südametunnistus neid sinna panna ei luba. Arvestades, et kodus hoian neid turvakotis ja metalltööriistakastis.
Panna nad ostukeskuse papist patareide kogumise kasti koos muud kolaga, tõenäosus, et saavad seal muljuda või põntse tundub suur.
Ma pole päris kindel, kas see vedaja ikka teab mida hiina lipod endast kujutavad :)
Juhani

Post by Juhani »

Enne seda lased elemendid nulli !?

Siis ei saa seda energiat kuskilt tulla reaktsiooni jaoks.
FPVmarko

Post by FPVmarko »

Täpselt nii, näiteks soolvette likku nullib pinged ohutult.

Olen kuulnud ka, et lipo aku nii roheline ja ohutu, et tavaline prügi. Patareid kordi rohkem keemiat jms jama täis.
Ise viin liitiumelemendid jäätmejaama koos patareidega jms.
tikka

Post by tikka »

Enne soolvete panekut soovitatakse laadijaga vms eelnevalt tühjemaks laadida, muidu võib juhtuda, et oksüdeerimise jäägid katkestavad ühenduse ja mingi osa laengut jääb sisse.

Mõne akuga on tulnud kaasa hoiatus, et mitte panna tavalisse patareide kogumiskasti. Ise olen tühjaks laadinud ja jäätmejaama viinud või siis andnud juhtme otsitkute hinnaga mõnele kaasmudelistile, kes likvideerimise probleemi enda peale võtnud. :)
MellK

Post by MellK »

Soolveega võib tõesti kontaktid ära oksüdeerida ja aku ei tühjene lõpuni. Kindlam variant on ühendada akuga mingi voolu tarbija näiteks elektripirn või resistor ja hoida nii kaua ühendatult kuni pinge on nullis. Näiteks 3S akudele 12V pirn sappa ja ohutuse mõttes metall kasti. https://www.youtube.com/watch?v=OjA_IKeXceY
Post Reply