Sooviksin uurida kuhu viite või annate ära oma vanad punnis LiPo akud. Ajapikku on mul tekkinud mõned isendid, mis on "paksuks" läinud.
Hoian neid küll LiPO safe kotis ja metallkastis aga sooviks neist lõplikult vabaneda. Eksperimenteerimise/neutraliseerimise jaoks pole kohta, aega ega tahtmist.
Kuna paiknen ise Tallinnas, Peetris siis huvitaks just selle piirkonna akude äraandmise kohad.
Vanad LiPo akud, kuhu viia?
Olen näinud lipo akusid ka patareide kogumiskastides, sai kunagi kaubanduses töötamise ajal uuritud ära vedajalt nende kohta ning vastus oli, et võib panna patareide kogumiskasti
The ground is the limit not the sky
- Eachine Racer 250
- KingKongSmart100
- Fox EPO Glider 2.32m
- Taranis ja FrSky kampott
- 1/10 SCT
- Camera: Runcam 2
Tõenäoliselt on probleem minus aga minu südametunnistus neid sinna panna ei luba. Arvestades, et kodus hoian neid turvakotis ja metalltööriistakastis.nemo wrote:Olen näinud lipo akusid ka patareide kogumiskastides, sai kunagi kaubanduses töötamise ajal uuritud ära vedajalt nende kohta ning vastus oli, et võib panna patareide kogumiskasti
Panna nad ostukeskuse papist patareide kogumise kasti koos muud kolaga, tõenäosus, et saavad seal muljuda või põntse tundub suur.
Ma pole päris kindel, kas see vedaja ikka teab mida hiina lipod endast kujutavad
Enne soolvete panekut soovitatakse laadijaga vms eelnevalt tühjemaks laadida, muidu võib juhtuda, et oksüdeerimise jäägid katkestavad ühenduse ja mingi osa laengut jääb sisse.
Mõne akuga on tulnud kaasa hoiatus, et mitte panna tavalisse patareide kogumiskasti. Ise olen tühjaks laadinud ja jäätmejaama viinud või siis andnud juhtme otsitkute hinnaga mõnele kaasmudelistile, kes likvideerimise probleemi enda peale võtnud.
Mõne akuga on tulnud kaasa hoiatus, et mitte panna tavalisse patareide kogumiskasti. Ise olen tühjaks laadinud ja jäätmejaama viinud või siis andnud juhtme otsitkute hinnaga mõnele kaasmudelistile, kes likvideerimise probleemi enda peale võtnud.
Soolveega võib tõesti kontaktid ära oksüdeerida ja aku ei tühjene lõpuni. Kindlam variant on ühendada akuga mingi voolu tarbija näiteks elektripirn või resistor ja hoida nii kaua ühendatult kuni pinge on nullis. Näiteks 3S akudele 12V pirn sappa ja ohutuse mõttes metall kasti. https://www.youtube.com/watch?v=OjA_IKeXceY