8, 9 või 10 augustil Kollasele (kopteriga)

Teavita toimuvatest võistlustest ja kokkusaamistest ning treeningutest.

Moderators: Marek, mart63

AndrusT

8, 9 või 10 augustil Kollasele (kopteriga)

Post by AndrusT »

Kas 8, 9 või 10 augustil oleks alates kella 18:30-st keegi kopteriga minemas Harku kollasele?

Olen mõnda aega lennanud kopteriga oma koduplatsil ja tahaks nõu küsida, et kuidas / mis suunas harjutustega edasi minna?
Last edited by AndrusT on Wed Aug 08, 2007 17:34, edited 2 times in total.
Marek

Post by Marek »

Ärge unustage siis pesulõkse koju. Kvartsipuu/tuulelipp on kohal olemas, kraavis külili, tuleb vaid paari meetri kaugusel olevasse alumiiniumtorusse susata. Mitte sellesse maapiiri tähistus künka torusse!

Täna küll Levadial Meistriteliiga mäng Kadriorus aga kui Kollasele tuleb arvestatav seltskond, siis kohtume seal ;)

PS! Äkki võtaks pealkirjast sõna "kopteriga" ära, siis oleks üks teema mitmeks päevaks kõigile? :wink:
tarts

Post by tarts »

tuleks ka.
kui keegi viitsiks Lasnamäe lähedalt , Pirita kandist küüti anda. :)
Marek

Post by Marek »

Image

Tuulelipu/kvartsipuu koht on seal. Pesulõksud käivad külge ja ongi kogu muusika, viimane kes lahkub võiks asja torust välja tõmmata ja kraavi, heina alla, peita.
Marek

Post by Marek »

Saabun 20:00 ajal (kopterita). Tartu piloodid Piperiga siis arvestage sellega + homme ja ülehomme on super lennutamisilmad ja selle ajaga püüan poisile Piperiga lennu selgeks teha.
AndrusT

Post by AndrusT »

Tundub, et 8 august ei lähe kopteri mõttes loosi.
Ehk on 9 või 10 paremad päevad.
Huvitaks eelkõige kokkusaamine. Niisama lennutan koduõue lähedal.
Kristjan

Post by Kristjan »

Mida sa täpsemalt teada tahad siis?
Kas foorumis ei saa küsida, saavad teised ka kaasa rääkida või uusi teadmisi juurde...

Mina lähen täna Kollasele kohale.

K.
lauri
Administrator

Post by lauri »

Kella 20 ajal paistis seal 3-4 autot, tund varem oli tühjus, kahjuks ise piirdusin ainult Paldiski mnt-lt kõrvalvaataja rolliga mõneks sekundiks ...
Lauri Laidna - www.pistik.com
Kristjan

Post by Kristjan »

Alla keskmise osalejaid oli küll jah.
Aga see eest oli probleeme kõvasti, üks F3A lasti lausa mättasse...

Kohe mehed tulevad ja kommenteerivad ise.

K.
Marek

Post by Marek »

Ebaõnn jälle Trixti õuel. Seekord siis muutus Pauli juhitud Gladiator juhitamatuks Vatsla poolses elektriliinide otsas. Kukkus sinna metsatuka taha/sisse ühe maja lähedusse. Päris puruks kahjuks. Muud peale elektriliinide müstikat ei oska põhjuseks arvata.

Tuulelipu pildil, enamvähem tuulelipu taha metsa.

Üks huvitav asi veel. Kristjanil oli scanner kaasas ja vahepeal lõi korraks (kuskil minutiks) 75 kanal sisse, kohalolijatel seda polnud :?
Kristjan

Post by Kristjan »

Ma pakuks, et see oli 15-20 minutit sees. Enne kui sa lennukit otsima läksid pandi sisse ja välja läks siis kui tagasi tulid.

K.
Kristoka

Post by Kristoka »

Pildi pole kadunud lennukist?
Kahju ikkagi ! :cry:
Kristo

EDIT : 75 / 35.150 Mart (Mart) Tartu
*75 / 35.150 Mati (vana) Tallinn
*75 / 35.150 Magnus (MagnusL) Tallinn
mart63

Post by mart63 »

Ma räägin, see on vana kes seal eemal lennutab :?
Trixt

Post by Trixt »

Mnjahh...pole küll hullu ...olgugi et tuju on sandimast sandim...samas asjaga tegeldud alles alla kahe kuu...siis tegijad seda tunnet tundnud on kindlasti vast korduvalt ja mitte vähe...
Analüüsides hetke olukorda olen teinud omad järeldused levi kadumisest nende liinide läheduses...aga mitte sugugi ei jäta mind külmaks tegelikult selle ala tegijate suhtumine n.n."kaasvõitlejatesse"... kes püüab lohutada ...analüüsida ... lihtsalt toeks olla ...see on tegelikult selline kogemus ja soe tunne mida paljuski muudes eluvaldkondades just tihti ei koge...
Ja minu üldine arvamus asjast on selline... et see seltskond kes seda liinipidi koos oma asjatamist harrastamas käivad on tegelikult minu poolt kõrvaltvaatajana VÄGA südamlikult sõbralikku laadi seltskond ja igati oma tegutsemist ja ka tõsisemat tunnustamist väärt....
Heh sai vist seekorraks kõik öeldud...

NB! Seniks jälle Calmato koos oma kanajalgadega...õhku...
----------------------------------------------------------
CAP 580
Super Tiger 90
MX 12
SMC 14
Kanalid: 72
vana

Post by vana »

Komplekt saatja MX-12 koos vastuvõtja R700ga oli vähemalt minul samade el. liinide läheduses väga ebakindel. Kirjutasin sellest ka siin foorumis.
Uute vastuvõtjatega pole seda probleemi enam märganud.
Trixt

Post by Trixt »

Terv...Vana...mis on need uued vastuvõtjad ...kui äkki valgustad....teaks millele investeeringuid suunata...
Ette tänades....
----------------------------------------------------------
CAP 580
Super Tiger 90
MX 12
SMC 14
Kanalid: 72
tola555

Post by tola555 »

Marek wrote: Üks huvitav asi veel. Kristjanil oli scanner kaasas ja vahepeal lõi korraks (kuskil minutiks) 75 kanal sisse, kohalolijatel seda polnud :?
Kuidas see scanner näitab ja mis täpsemalt tulemused olid? Kas sellega ei saaks ringi käia ja vaadata kus mingil sagedusel müra ja mis kujuga?
Marek

Post by Marek »

Hommikul kell 11 olen Kollasel Tartu mehi koolitamas ja teen ka lihtlabaseid teste oma mx-12 ja R700ga (veel kasutuses, paari päeva pärast asendub SMC 14ga). Kontrollin kõik strateegilised kohad ära ja teen miski kaardi ka. Põnevusega ootan juba elektriliinide all olles tulemusi.
tarts

Post by tarts »

Selle scanneriga võiks ju ka kõrgepinge liinide alt läbi käia, ja vaadata, mis juhtub :wink:
daapn

Post by daapn »

Mul on kahtlane tunne, et scanner ei pruugi seal näidata midagi.

35MHz tuuri ei tohiks elektriliinidest mingit signaali ega müra tulla.

Kui kompassiga sinna jalutada ja hälbeid tekib, siis võiks kahtlustada elektriliinide mõju otse servodele või juhtmetele lennukis.

Lihtsalt selline mõte tuli pähe.

daapn
Ropka

Post by Ropka »

Kristjan wrote:Ma pakuks, et see oli 15-20 minutit sees. Enne kui sa lennukit otsima läksid pandi sisse ja välja läks siis kui tagasi tulid.

K.
igal juhul kui mina ära läksin, siis oli teisel muruplatsil keegi asjatamas punaka autoga...
kogun vanu vene lennukimootoreid
Marek

Post by Marek »

Persse, see keegi sõitis vist pärast meie juurde ka aga keeras umbes 30 m enne meieni jõudmist otsa ringi ja tõmbas lehvkat. Me olime just kettaheite tuhinas kui teda nägime. PS! Võta järgmine kord ka ketas kaasa :D
vana

Post by vana »

Vastusex Trixtile
Mu parimad vastuvõtjad on Tsehhi 6 kanaliga SEXTA: http://shop.lindinger.at/product_info.p ... s_id=57506. Sisselükatud antenniga maapinnal 110 –120m, paljude filtrite, holdi ja kõikide kanalite failsafega.
On ka peotäis vaevalt aasta väljas olnud Corona vastuvõtjaid, nii Single conversion kui ka Dual conversion, http://www.bphobbies.com/view.asp?id=A3 ... d=A3067642. Hiina värk, ühe saatsin tagasi (1 kanal oli kutu), kuid kui töötavad, siis hästi. Ka kvartsid tasub sama firma või GWS osta, kuna on 3x odavamad
Skanner ei pruugi kõrgepingeliinide all midagi näidata, kuid mõnedele vastuvõtjate tööd need mingi müstilisel viisil mõjutavad...
lauri
Administrator

Post by lauri »

daapn wrote:Mul on kahtlane tunne, et scanner ei pruugi seal näidata midagi.
Nõustun... scanner ei tohiks ja ei näitagi häireid
daapn wrote: 35MHz tuuri ei tohiks elektriliinidest mingit signaali ega müra tulla.
Nii lihtne see kahjuks pole...
AndrusT

Post by AndrusT »

Kes täna Kollasele tuleb?
tarts

Post by tarts »

Liinidest võivad tulla 35Mhz-le resonants lained, mis segavad, aga skänner vist tõesti seda ei näita.
Kristjan

Post by Kristjan »

Mina lähen samal ajal.

K.
daapn

Post by daapn »

Ootame scanneri arvamuse elektriliinide kohta ära, siis arutame edasi.

No eks nüüd siis näis, kuhu ma täna oma lennumasinatega satun, Piibele või Kollasele.

Kollasel on pesulõks vaja nüüd, correct?

daapn

PS: saatke mulle pesulõksu valmistamise joonised :D
cuprum

Post by cuprum »

AndrusT wrote:Kes täna Kollasele tuleb?
Korra juba käidud ja teine kord veel plaanis.
Kui õhtal vähegi ilma peab, olen kohal.
lauri
Administrator

Post by lauri »

No selle "kasutuses olevate kanalite skänneriga" raadiohäireid taga ajada on üpriski kaheldav tegevus :roll:
Post Reply