Söök

Teemast mööda vestlus... ehk kõik mis pole seotud mudelismiga!
Post Reply
User avatar
RonM
Posts: 10
Joined: Mon Jul 23, 2007 19:50

Söök

Post by RonM »

Küsimus mis teie peres kõige tihedamini toitudest ette juhtub

Selles mõttes nagu et teil on tavaliselt iga päev laual Näide:Kartul ja külm kaste
MY R/C GARAGE:
Mini-Z /X-Speed
Savage X SS /HPI K4.6 (PARIM)
Better luck, next time !!!
User avatar
striker13
Posts: 135
Joined: Tue Mar 20, 2007 19:50
Location: Põlva city

Post by striker13 »

tavaliselt kartulist midagi ja vahest tehakse mingit kooki ka juurde :D
daapn
Posts: 300
Joined: Mon May 28, 2007 12:48

Post by daapn »

Hakklihakaste kartulitega on meil väga populaarne. Siis teisel kohal oleks ehk frikadellisupp. Kolmandal kohal vist pudrud (kaerahelbe, neljavilja ja tatra). Siis veel eriti populaarne kraam on praemuna koos praetud vorstikuubikutega.

Ja tänan poisid, mul tuli just suurepärane retseptiidee... see oleks frikadellipüreesupp. Proovin varsti.

Toidud, mis meil täiskasvanutele hästi peale lähevad on topeltmarineeritud sea sisefilee, marineeritud köögiviljad, hirveliha konserv. Grillil ka hirveliha. Ja siis mingis kalendris oli just augusti kuu peal retsept... Suvikõrvitsa mozarella juustu tort. Vot seda ma tegin, ise sain ainult panni lakkuda.


daapn
daapn
Posts: 300
Joined: Mon May 28, 2007 12:48

Post by daapn »

Ou, kui juba retseptitamiseks läks, siis annan viimase peal grilliretsepti...
(alustada tuleb päev enne grillimist kahjuks)

Osta on vaja:
- seasisefileed
- podravka (vegetta) maitseainet (puna-valgekirju kott, kokk on peale joonistatud)

Teha:
- seasisefilee lõigata 18.5-23.8mm paksusteks viiludeks (mõõt ei ole tegelikult väga tähtis)
- podrafkaga rahulikult mõlemalt poolt üle puistata, lisada tsipsa pipart ka.
- laduda kraam kaussi/plastikkarpi või noh, mis parasjagu kätte juhtub sattuma.
- laks külmkappi, kaan või taldrik peale.

Järgmisel päeval
(kui hirm kiire on, siis tuleb liha hommikul lõikuda ja õhtul kõlbab juba grillida):
- Grill süüdata
- Küpsetada lihaseibid mõlemalt poolt 3-4 minutit. Karmil tulel pääseb 2 minutiga.
- Naiste juttu ei kuula, et jätad liha tooreks või midagi. Kui totaal läbi küpsetad, siis on see kraam kuiv nagu depron.

Aga effekt seisneb selles, et külalisted tulevad, panded grilli pöördesse. Siis vehid oma kausi ja pisikeste lihatükikestega 5-8 minutit ja serveerid. Ma pole siiani näinud kedagi peale taimetoitlaste, kellele see kraam ei maitse.

Kastmeks olen ma juurde teinud hapukoore-küüslaaugu-tilli segu ja tomati-mugulsibula hakksousti. Võib muidugi igast muud soga tekitada. Kasvõi poest ostetud dipi kastmed.


daapn
User avatar
Ropka
Posts: 1450
Joined: Mon Jun 12, 2006 16:47
Location: Tallinn

Post by Ropka »

daapn wrote:..... koos praetud vorstikuubikutega.
......daapn
ütle mulle ka mõni tänapäevane vorst mida saab ka praadida, nii et oleks ilus ja praetud (punane, krõbe).
poes müüdavad jahutooted ei taha eriti praadimisele alluda ja lähevad valgeks/vedelaks kätte ära :evil:

tahaks võtta ka taas menüüsse eineid, kus kastutati praetud vorstikuubikuid, viimased aastad olen loobunud nendest....
kogun vanu vene lennukimootoreid
User avatar
rallikas
Posts: 430
Joined: Wed Feb 28, 2007 21:11

Post by rallikas »

Kui olen vanavanemate juures siis on tavaliselt söögiks metsloomaliha:kits, metssiga, põder ja vahest ka kobras.Kui linnas olen eks siis midagi kuskilt lihtsalt näksin.
Post Reply